Widok
Co warto zobaczyć w Gdańsku ??
Hej dziewczyny ;)
Chociaż mieszkam w pobliżu Trójmiasto to jakoś nigdy nie było okazji aby zwiedzić na spokojnie Gdańsk.
(pomijam wycieczki szkolne)
Tym razem zaproponowałam koleżance abyśmy wybierały się raz w tygodniu na "zwiedzanie" ;D
W najbliższą środę mamy zamiar pojechać do Gdańska. Ograniczamy się tylko do Śródmieścia (Gdańsk Główny) gdyż nie mamy zbyt wiele czasu - zaledwie 3-4 godziny, a chcemy na spokojnie sobie pochodzić.
Dodam jeszcze że będzie z nami moja córka w wózku.
Możecie podpowiedzieć mi gdzie najlepiej pójść.
Oczywiście Starówka to wiemy ale co po za tym ?
Od razu proszę - jeśli masz zamiar wyżyć się w tym wątku to sobie odpuść. Więc bez złośliwych komentarzy ;pp
Chociaż mieszkam w pobliżu Trójmiasto to jakoś nigdy nie było okazji aby zwiedzić na spokojnie Gdańsk.
(pomijam wycieczki szkolne)
Tym razem zaproponowałam koleżance abyśmy wybierały się raz w tygodniu na "zwiedzanie" ;D
W najbliższą środę mamy zamiar pojechać do Gdańska. Ograniczamy się tylko do Śródmieścia (Gdańsk Główny) gdyż nie mamy zbyt wiele czasu - zaledwie 3-4 godziny, a chcemy na spokojnie sobie pochodzić.
Dodam jeszcze że będzie z nami moja córka w wózku.
Możecie podpowiedzieć mi gdzie najlepiej pójść.
Oczywiście Starówka to wiemy ale co po za tym ?
Od razu proszę - jeśli masz zamiar wyżyć się w tym wątku to sobie odpuść. Więc bez złośliwych komentarzy ;pp
jak na 3-4 godziny pobytu -wszelkie muzea bym sobie odpusciła -chyba ze juz byłyscie w Gdansku i w sumie znacie starówke
zacznijcie od Góry Gradowej - wchodzi sie ścieżka za dworcem PKS
jak juz zobaczycie widoki idzie od razu na Starówke
a tak wiadomo Długa, Świętojańska, Mariacka, kościół Mariacki, ( tez mozna wejść na wieże )
Długie Pobrzeże, fajna jest fontana 4 kwartałów przy Kościele Mariackim
wracając jak wam jeszcze starczy czasu możecie ewentualnie zachaczyc o Muzeum Bursztynu na Targu Węglowym
Hewelianum i Muzemu Morskie to niewątpliwie fajne miesca ale na każde trzeba poświecic min 1-2 godziny wiec raczej nie zdążycie..
zacznijcie od Góry Gradowej - wchodzi sie ścieżka za dworcem PKS
jak juz zobaczycie widoki idzie od razu na Starówke
a tak wiadomo Długa, Świętojańska, Mariacka, kościół Mariacki, ( tez mozna wejść na wieże )
Długie Pobrzeże, fajna jest fontana 4 kwartałów przy Kościele Mariackim
wracając jak wam jeszcze starczy czasu możecie ewentualnie zachaczyc o Muzeum Bursztynu na Targu Węglowym
Hewelianum i Muzemu Morskie to niewątpliwie fajne miesca ale na każde trzeba poświecic min 1-2 godziny wiec raczej nie zdążycie..