Widok
a my mamy za to w druga strone - bardzo bardzo jasniutki wozek - wyszlam wlasnie z zalozenia ze nie chce robic jarmarku z mojego dziecka i ze bede wozek "ozdabiac" kolorami jego ubranek
bialy tez niby niepraktyczny ale mam to w nosie - najwyzej bede go czesto prala i juz :))
poza tym, nie oszukujmy sie, kolorowy wozek, ubrane na kolorowo dziecko, i nie daj boze mama tez jakis kolor zarzuci na siebie -- toc to jawna choinka na miescie
nie ma mowy :)))
aczkolwiek ja bym nie zdecydowala sie na czarny - za bardzo mi sie z trumna kojarzy (przepraszam, ale tak jest), zreszta zbyt bolesne wspomnienia ...
bialy tez niby niepraktyczny ale mam to w nosie - najwyzej bede go czesto prala i juz :))
poza tym, nie oszukujmy sie, kolorowy wozek, ubrane na kolorowo dziecko, i nie daj boze mama tez jakis kolor zarzuci na siebie -- toc to jawna choinka na miescie
nie ma mowy :)))
aczkolwiek ja bym nie zdecydowala sie na czarny - za bardzo mi sie z trumna kojarzy (przepraszam, ale tak jest), zreszta zbyt bolesne wspomnienia ...
Ja mam ciemnoszarego wręcz czarnego x -landera i uważam że mała wygląda w nim bosko, czy to w gondoli czy w fotelku. I do tego jeżdzimy czarnym autem z czarną skórzaną tapicerką i czarnym fotelkiem :P
A mała Julka ubrana w nim na różowo przykuwa tylko wzrok z tekstem - jaka śliczna laleczka :)
Prosto i z klasą. Bez jarmarku :)
A mała Julka ubrana w nim na różowo przykuwa tylko wzrok z tekstem - jaka śliczna laleczka :)
Prosto i z klasą. Bez jarmarku :)
mi sie tez czarne wozki podobaja:)) teraz mam czerwono granatowy... ale za to Pauline na czarno ubieram:)) i mam gleboko w dupie ze to sie ludzia nie podoba:)) a czesto sie zdarza ze mi uwage zwracaja hehe ale wtedy mila nie jestem:))
generalnie jak widze jakis czarny ciuch dla dziecka to kupuje jak leci;))
generalnie jak widze jakis czarny ciuch dla dziecka to kupuje jak leci;))
Dzięki za radę. Mnie też się podobają kontrastowe parasolki, myślałam nawet o bardzo jasnej w kolorze Coppera albo po prostu białej (nie musi być firmowa).
Kiedyś myślałam, że dla dziecka ostre kontrasty są najlepsze ale widzę, że tak jest chyba tylko do drugiego miesiąca życia dziecka:
http://www.stokke-play-learn-eat.com/pl-pl/advisor/myth-busted-babies-love-colours.aspx
Później młode zaczyna już chwytać subtelności. :-)
Kiedyś myślałam, że dla dziecka ostre kontrasty są najlepsze ale widzę, że tak jest chyba tylko do drugiego miesiąca życia dziecka:
http://www.stokke-play-learn-eat.com/pl-pl/advisor/myth-busted-babies-love-colours.aspx
Później młode zaczyna już chwytać subtelności. :-)
Zobaczymy jak wózek się będzie sprawdzał, póki co zmontowaliśmy go ale małą wystawiamy na razie tylko na balkon, żeby oswoić ze świeżym powietrzem. Wzięliśmy parasolkę ale w kolorze jungle, może się "nie komponuje", jak to powiedziała pani w sklepie, ale według nas lepiej osłania przed słońcem niż czarna parasolka. I nie kupuj pościeli firmowej, nie warto.
chociaz nie znosze rozu i pastelego blekitu, dziewczyni to nie ma nic piekniejszego nad widok, dziecka ubranego w jednolity kolor np. niebieski w czarnym wozku, klasa sama w sobie, moej zdanie, gdybym miala dziewczynke to chetnie ubralabym ja w pastelowy roz i wozila w wozku bo zwyczajnie w czarnym wygladalaby ladnie, inna kwestia to ta ze mam drugi wozek jest pomaranczowy i nie oszukujmy sie jak kuba ma jakies kolorowe ubranie to traciu jarmarkiem... jak dla mnie czern, granat czy inox to doskonale kolory na wozek ;D nawet brudna i umorusana buzia malucha lepiej sie prezentuje na ciemnym tle ;p
My mamy czarną emmę, miało być mrocznie i jest ;P
Rodzina trochę się krzywiła, że jak to, dla dziecka to wszystko powinno być kolorowe i jasne, ale stanęło na tym co my wybraliśmy. Zakładałam zresztą przed zakupem wątek o czarnym wózku i mamy wypowiadały się, że wózek się nie nagrzewa i nie kurzy bardziej niż wózki w innych kolorach.
Rodzina trochę się krzywiła, że jak to, dla dziecka to wszystko powinno być kolorowe i jasne, ale stanęło na tym co my wybraliśmy. Zakładałam zresztą przed zakupem wątek o czarnym wózku i mamy wypowiadały się, że wózek się nie nagrzewa i nie kurzy bardziej niż wózki w innych kolorach.