Widok

Czy coś czułyście?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pytam z ciekawości czy zanim zrobiłyście test ciążowy(w dniu spodziewanej miesiączki lub później)to miałyście jakieś objawy i podejrzewałyście ciążę.A może nic nie wskazywało na ciążę i dopiero test to potwierdził.Jak u Was było?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja pamiętam, że byłam święcie przekonana, że za chwile dostane okres, tak mnie brzuch pobolewał. nawet do męża mówiła "kochanie, tym razem chyba nic z tego" :)

dodatkowo miałam jakis taki jakby katar, ale niezupełnie, nieżyt delikatny. po zrobieniu testu to się już zupełnie rozchorowałamv:) a nie był to sezon mocno chorobowy :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Adarechota.Ja mam dostać okres w poniedziałek,ale niestety mam przeczucie że nic z tego.Kompletnie nic nie czuję,żadnych mdłości itd..Piszcie dziewczyny jak u Was było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niby wiele osób mówi, że kobieta wyczuje że jest w ciąży, jakoś intuicyjnie. Ja kompletnie nie wiedziałam, dopóki nie zrobiłam testu
imageimage
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sylwia nie miałaś żadnych ciążowych objawów jak mdłości czy ból i powiększenie piersi?W którym tygodniu poczułaś jakieś dolegliwości.
oh na mdłości to można czekac i się wcale nie doczekać :) tym się nie sugeruj, bo to jest indywidualna sprawa. mnie biust wogóle nie bolał, nic a nic. w zasadzie zaczął pobolewać dopiero teraz, a wcześniej tylko troche jakby spuchł, ale to już było sporo po teście. na początku naprawdę nic oprócz przekoonania, że za chwilę przyjdzie miesiączka.
mdłości to tak w 8 -9 tygodniu dostałam, jeśli dobrze pamiętam, i to nie porannych tylko wieczornych :)
Christopher Morley
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja osobiście nie miałam żadnych objawów, test zrobiłam tylko dlatego, że mi się okres spóźniał. A później zero nudności, zero bólów, zachcianek :). Może miałam szczęście...
imageimage
image
O to może nie powinnam tracić nadziei.Zobaczymy.Czekam na @.Tylko nie wiem kiedy jakby co zrobić test.Od razu tego dnia kiedy ma być okres?
tak jest zalecane, w dniu spodziewanej miesiączki. ja chyba zrobiła 2 dni wcześniej, ale ta kreseczka była taaaka bladziutka, że się męża dopytywalam, czy też ją widzi :) po 2 dniach powtórzyłam test i już była wyraźniejsza, ale nadal nie taka mocna, jak ta pierwsza. potem badanie z krwi, beta HCG.
Christopher Morley
Jeszcze kilka dni i się przekonam.
pobolewało mnie podbrzusze - ból jak przed/przy okresie ale dużo słabszy, nazywam go bólem, który jest ale go nie ma (taki odległy)
no i w czasie kiedy powinnam mieć miesiączkę miałam bardzo obolałe piersi - nigdy przy okresie nie miałam czegoś takiego...

i codziennie w godzinach ok 14-16 łapała mnie "faza" na spanie :P

do tego wrażenie jakbym żołądek miała wiecznie zawiązany na supełek :P - tak mnie "ćmiło" jak przy grypie żołądkowej ;P

a później wyczulony węch, mięsowstręt ;)
mnie pobolewal caly czas brzuch tak jak przed miesiaczka, i piersi mnie strasznie bolaly, bole zaczely sie praktycznie 4 dni po zaplodnieniu, ale bole piersi mialam zawsze takze myslalam z idzie okres :) ale byla mila niespodzianka
image
Zero objawów anie przed zni po robieniu testu.Ok 8 tc dopiero niewielkie mdłości i większa wrażliwośc na zapachy.
ja w obydwóch ciążach wyczułam intuicyjnie, że coś się święci :)
W pierwszej dlatego, że non stop płakałam- oglądałam ten sam film i ryczałam... To nie było normalne.
A teraz też się mocno wzruszałam, no i miałam non stop ochotę na seks... :) - to też nie jest normalne, więc zrobiłam test.

Ale objawów typu nudności, mdłości itp nie mam i nie miałam.
image

image
A u mnie to było tak:
Okres powinnam dostać w piątek. Nie dostałam, ale często miałam go kilka dni później.
Jednak cały weekend byłam strasznie zmęczona, śpiąca no i jadłam ogórki kiszone :)
W poniedziałek poszłam na aerobic i musiałam wyjść tak byłam zmęcozna.
We wtorek test (tylko nie wiedziałam, że trzeba poczekać chwilkę) i patrzę jedna kreska. Połozyłam test, czułam się dobrze tego dnia |(brak zmęczenia). Co może siła podświadomości :) Wszystko można sobie wmówić.
Następnego dnia mąż mówi, ze są dwie kreski i kupił nowy test -
wynik cudowny :)
Ja zrobiłam test, bo mi się okres 10 dni spóźniał. Bez szału, tak na "wszelki wypadek", a tu wynik pozytywny i wielkie zaskoczenie. Jeszcze większe po wizycie u lekarza, jak dowiedziałam się, że to wcale nie takie początki ciąży ;) Poprzednie 2 miesiączki już były w trakcie trwania ciąży. Objawy to może ciągłe zmęczenie, ale miałam na to wytłumaczenie więc ni brałam tego za objaw ciąży :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
za pierwszym razem się domyślałam...
za drugim było to dla mnie totalne zaskoczenie
image
image
okres mi sie spoznial i cos czulam ze chyba tym razem sie udalo:) kupilam 2 testy, zrobilam jeden - 2 mocne krechy:) z niedowierzania zrobilam drugi i wyszlo to samo:) zadnych objawow nie mialam, jakbym wogole w ciazy nie byla:) tylko potem jakos tak wrazliwa na zapachy sie zrobilam:), ale szybko przeszlo:) i ogromna chec na slodkie:D
image
u mnie nie bylo nic wlasciwie...no moze tylko piersi mnie bolały jak cholera i były bardzo tkliwe (nigdy przed okresem tak nie miałam). Ale tak poza tym jakoś przeczuwałam że jestem w ciąży, bo na czas oczekiwania przypadły mi trzy weekendy, w tym dwie imprezy i zrezygnowałam z alkoholu zupełnie....jakoś tak czułam.
ja nie czulam w ogole, czulam sie jak na okres, nie wiem co mnie podkusilo zrobic test ciazowy, a mialam ostatni i zaraz wyjazd na 2 tygodnie. wyszedl pozytywnie, ale w czasie nastepnych 2 tygodni nastepne testy byly, bo nie wierzylam...
ps. do czasu zrobienia testu nr.1 codziennie pilam alkohol,
aha u mnie lekkie mdlosci zaczely sie dopiero w 7-8tc i tylko na wieczor, wiec naprawde wszystko jest b.indywidualne...
image

image
pewnie że tak, większosc z nas nie wiedząc ze jest w ciąży - pierwsze tygodnie - nie oszczędza sie, imprezuje itp, po prostu prowadzi normalny tryb zycia...i nic nie jest dzieciakom :)
a i kazda w ciąży sie czuje inaczej. ja np do tej pory nie mam zadnych dolegliwosci, tylko brzuch mnie pobolewa czasem,piersi troszke bolą (ale mniej niz na początku) i mam b.silny odruch wymiotny :) i czuję jakby os mi w gardle ciągle siedzialo... acha... czy Wy tez jestescie takie wybredne na jedzenie? bo mój mąż chyba zwariuje ze mna niedługo :) ale ja naprawdę nie wiem co ze mną jest :) to co lubiłam dawniej to teraz na to patrzec nie mogę... i w ogole mam niesamowite zachcianki i w kółko jem lody :)
to ja właśnie nie miałam wcale :), chłopina aż mi wymyślał sam zachcianki i co chwile próbował coś wcisnąć, bo nie wierzył, że może być tak pięknie :)
imageimage
image
Ja czułam, że coś jest grane :) Test zrobiłam w przed dzień spodziewanej miesiączki. Wyszły dwie kreski.
W poprzedniej ciąży również czułam, że jestem w ciąży, a test tylko to potwierdził
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja najpierw myślałam że zatrułam się łososiem a potem że mój brat jest beznadziejnym kierowcą bo strasznie mi było nie dobrze gdy wsiadałam do niego do samochodu w dniu kiedy zrobiłam test.
ja zachcianek jedzeniowych tez nie mialam, generalnie ciaze znosilam ok do 3 trymestru, gdzie jest ci ciezko z twoim ogromnym brzuchem...
image

image
Ja miałam zawsze niereguralny okres. Ten mi się spóźnał - normalne jak dla mnie. Tylko kilka dobrych dni bolało mnie podbrzusze jak na @. I strasznie plecy mnie bolały. Wszystkie koleżanki w pracy mówiły mi,że jestem w ciąży,nawet mój M tak mówił i namawiał mnie do zrobienia testu. Tylko jakoś ja nie wierzyłam,bo wcześniej kilka razy były już takie sytuacje,że myślałam,że jestem w ciąży,robiłam test,a tu nic. No,ale po jakimś czasie zrobiłam go i wyszło pozytywnie :D
image
image
mnie strasznie bolał brzuch jak na okres, pierśni miałam jak 2 balony- koszmarnie bolały. Juz sie bałam jaki mnie czeka mega okres. Poza tym każdego dnia biegałam na areobik i byłam z każdym dniem bardziej osłabiona- myślalam, ze bierze mnie grypa.
W dniu kiedy zrobiłam test lecialam do lekarza , bo załapalam jelitówkę....
koszmarne samopoczucie fizyczne,osłabienie,przeraźliwa sennosc 24 na dobe i koszmarne mdłości non stop.zanim zrobilam jakikolwiek test bylam pewna na milion procent,ze to ciaza.
image
razem z mężem byłam na zakupach i jak nigdy kupiłam sobie cukierki na wagę, a ogólnie to za słodyczami nie przepadam, mąż spojzał na mnie i powiedział 3 dni później zebym zrobiła test i wyszedł +, on pierwszy zauwazyła że jakoś dziwnie sie zachowuje ;-)
image
I co urodziłaś dziewczynek czy chłopca jak na słodkie miałaś ochotę ?
A ja i za pierwszym i za drugim razem najpierw robilam test (okolo spodziewanej miesiaczki), a objawy (chyba wszystkie mozliwe i bardzo silne) mi sie pojawialy jakis tydzien po tescie. Takze przed testami nic na ciaze nie wskazywalo, a robilam je tylko dlatego, zeby wiedziec, czy moge sobie cos na imprezie wypic ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja nie czułam kompletnie nic szczególnego, test zrobiłam bo mieliśmy następnego dnia imprezę i wolałam wiedzieć czy mogę wypić drinka (staraliśmy się od jakiegoś czasu) i okazało się że nie mogę:)) jestem na początku 6 miesiąca i nadal specjalnych objawów nie mam;)
ja mialam zawsze okres jak w zegarku, wiec jak nie dostalam to od razu zrobilam test z moczu i nic, po 2 dniach znowu zrobilam i tez nic, po 2 kolejnych dniach zrobilam z krwi i oczywiscie + :)
image
image
Widzę że wiele z Was dziewczyny nie miało wielu objawów tylko ból w podbrzuszu,czasem ból piersi.Ja to czuję się jak przed okresem.Boli mnie brzuch i wściekam się o byle co.Powinnam dostać w poniedziałek,ale jakoś nie wierzę w ciężę,szczególnie za pierwszym razem i to po niedawnym odstawieniu pigułek.
Piwko mi nie smakowało. Wiedziałam, że coś jest nie tak...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może któraś jeszcze coś dopisze z własnego doświadczenia.
Czy coś czułam.. Hmm:-)
@ mi się spóźniała już 2 tyg:) Ale poza tym miałam nieodzowne wrażenie i przeczucie że w brzuszku jest fasolka :) Nie wiem jak to opisać:) No i niestety mdłościi.. mdłości.. i mdłościii .. I tak do 3 miesiąca..Na samo wspomnienie mnie..mdli :D
Zapraszam na stronę: http://polecanki.pl

image
Dziewczyny,nie wiem co mnie podkusiło i zrobiłam test.Co prawda dzień przed spodziewaną miesiączką,ale jakaś byłam od rana zdenerwowana więc chciałam sprawdzić.Zrobiłam test i wyszło...nic:-(Nie ma ciąży.No więć teraz czekam na ten okres jak na zbawienie,bo każdy dzień więcej przedłuża cykl.No coż zaczniemy starania od nowa.Nie wiem co sobie myślałam,że za pierwszym razem będzie strzał w dziesiątkę.
No i wracam do wątku staraczki,bo okres przyszedł.
ktoras z Was pisala o sennosci - czy to od poczatku,czy troche pozniej?
Ja senna się zrobiłam około 8TC zasypiałam dosłownie w pracy na biurku :) Taki stan trwał do 14TC :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja byłam bardzo senna i czułam się jak napęczniała ;) gdy zrobiłam test, byłam już w 7 tygodniu.
ja nie miałam żadnych objawów, nawet jak mi się spóźniał okres to się dziwiłam, że to nie może być " to ", bo przecież coś bym czuła :)
chce test zrobic w niedziele za tydzien...ale od dzisiaj spie non stop [prawie...ech.
Na razie tempka sie trzyma ladnie...wiec moze...
Ja się najbardziej boję, że bede w ciąży niewiedząc o tym i bedę pić alkohol albo bedę chora i na antybiotyku. Czy to może bardzo zaszkodzić??
image

Antybiotyk moze.

Mi w piatek endokrynolog kazala odstawic wszystkie leki-i moje zoladkowe i jelitowe tez. Jeszcze mnei przeziebienie wzielo jakies,poczatki co prawda-lykam oscillokocinum...aspiryny i polopiryny, ibupromu i pochodnych nie mozna szczegolnie w I trymestrze:/ Wole dmuchac na zimne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry