Widok

Czy czyjś niemowlak śpi po 40 min

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy macie tez taki problem ze Wasze dziecko spi max 40 min i to z zegarkiem w ręku a potem budzi się z płaczem i widać ze jest nie wysłany? Juz nie daje rady nawet na spacer nie mogę wyjść bo w wózku jest to samo :( czytałam coś o fazach snu u niemowlaka ale może ktoś coś ?? Może jakoś sobie poradziliście z problemem ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gabi dalej masz ten problem ze spaniem u dziecka? Mój Syn odkąd skończył 3 miesiące źle śpi max po 40 min i nie ważne czy dzień czy noc. Nie wiem kiedy to minie a Jestem juz strasznie tym zmeczona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam dokładnie tak samo. Synek ma 11 miesięcy. W nocy budzi się co chwilę. Jak spi po godzinie albo półtorej to jest święto. Niektóre noce wogóle nie śpię bo się budzi co 20 min. A w dzień z wielkim trudem uspie to śpi 40 min i pobudka. Jak chcę żeby pospal dłużej to muszę go bujac w wózku, bo o spaniu w łóżeczku nie ma mowy. Bardzo dobrze Cię rozumiem. Jestem wykończona i nie wiem co mam robić. Myślałam że tylko on tak ma, a tu widzę że nie jest jedyny. Masakra.
Dokładnie na wszystko przyjdzie czas,trzeba cierpliwie czekać jedno dziecko wcześniej zacznie przesypiać noce drugie później.Mój synek skończy zaraz 3 lata i śpi dobrze choć teraz miał tydzień że budził się co noc bo pożegnaliśmy smoczek a tak to jeszcze też się czasem przebudzi bo coś mu się przyśni albo za gorąco w nocy.Wrażliwe dziecko i nic nie poradzisz,za to moja młodsza zaraz skończy roczek i przesypia już całe noce więc w końcu wychodzę z tego ciągłego zmęczenia i Ty też dasz radę,oby szybko zaczęło spać dobrze.Powodzenia i dużo cierpliwości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale super mam nadzieje ze u nas tez taki dzień nadejdzie...do 8 miesięcy mamy jeszcze 3 miesiące. ..jak trzeba to wytrzymam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magus, pisałam jeszcze miesiąc temu, że moje dziecko śpi po 40 minut nawet w nocy i powiem Ci, że nagle przyszła taka noc, mała miała 8 miesięcy i 3 tygodnie, że przespała całą.... dosłownie całą noc!!! Zasnęła o 20,00 i wstała o 5,00, szok!!! i teraz śpi pięknie o 5,00 daję jej butlę mleka i śpi jeszcze do 7,30 nawet. Mało tego w dzień też pięknie śpi nawet po 2 godziny. Do tego tylko w swoim łóżeczku, już nie w naszym łóżku. Był to moment kiedy ostawiłam ją od piersi, wcześniej przystawiałam tylko w nocy. Do tego daję kuleczki homeopatyczne chamomilla vulgaris ale one są na bolesne ząbkowanie, mała nie ma jeszcze ani jednego ząbka. Gdzieś kiedyś czytałam, że przychodzi taki dzień i u mnie przyszedł:-) Powodzenia:-)
Może ktoś jeszcze ?
Halo ???
Dobrze czasem poczytać ze nie jest sie samemu z probkrmami
Nic nie poradzisz taki typ tak jak powiedział lekarz.Mój syn od samego początku spał źle.W nocy po kilka pobudek czasem co godzinę a w dzień to były drzemki 4 po 30 min jak był malutki i na każdą trzeba było specjalnie usypiać na rękach albo do wózka i na spacer.To było mega męczące,on nie umiał inaczej spać nigdy nie przespał więcej niż 40 min.Pózniej to były dwie tylko takie drzemki a później jedna,ludzie mi nie dowierzali bo starsze dzieci spały po 2 godziny na jedno spanie.To było drugie dziecko pierwsze też do przedszkola musiałam wozić i było naprawdę ciężko.Teraz synek ma 2,8 i odkąd poszedł do przedszkola znów mi się budzi co noc a dodam że noce zaczął przesypiać jak skończył 1,5 roku ale tyle się zdążyłam wyspać a tu kolejna ciąża i znów od połowy jej już sobie nie pospałampóźniej małe dziecko które też nie przesypia nocy,teraz ma 9 miesięcy i zęby ją męczą.Czekam cierpliwie bo mam prawo być już zmęczona,źle wyglądam i tez nie lepiej się czuje ale wszystko jest do przejścia jak widać.Powodzenia.Dasz radę.
Przed wprowadzeniem stałego planu dnia też u nas były drzemki po 30 min. niewiadomo ila razy na dobę i pobudki w nocy co 2h.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje dziecko urodzone przez cc,żadnych problemów ze spaniem odkąd skończyło 1,5 mc.Wydaję mi się ,że u nas pomógł wdrożony stały plan dnia którego się sztywno trzymałam.
-pierwsza dzrzemka 2h ok.10 później przesuwana powoli na 11.
-ok.13 obiad i spacer
-15 druga drzemka ok.1,5 h późżniej spacer w zależności od pogody lub inna aktywność.
-19.30-kąpiel ,kolacja
-20 spanie do 7-7.30 następnego dnia bez pobudek.
Żadne spanie na spacerze nie wchodziło w grę,nie chciała ,oczy jak 5 zł musiała być odkładana do łóżeczka w swoim pokoju,pokój w ciągu dna na drzemkę zaciemniany żaluzjami.Żadne lulanie ,usypianie u nas się nie sprawdziło tlko odkładanie do łóżeczka w swoim pokoju,kołyska w mojej sypialni czy spanie wspólne z rodzicami też nie bo ryk.A odkąd skończyła 1,5 mc nie chciała jeść w nocy czasami udało mi się coś w nią wpakować o 24 ale na siłę więc dałam spokój.Karmiona mm więc może to tez miało znaczenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Najgorsze są te spacery nie mogę patrzeć na te mamy chodzące wolnoutko w blasku słońca godzinami....."

Miałam podobnie, dziecko 15 minut oglądało świat, potem zapadało w 40min drzemkę, a gdy dochodziła godzina od wyjścia z domu to już musiałam się czaić dookoła bloku, bo dziecię budziło się z dzikim wrzaskiem i trzeba było natychmiast wracać. Stan ten trwał miesiąc.
Pomogła zmiana wózka na klasyczny, na krzyżakowym zawieszeniu. Pierwszy spacer po zmianie wózka trwał 3 godziny, a ja co chwilę sprawdzałam, czy dziecko jeszcze oddycha. Jak masz od kogo pożyczyć inny wózek, to może spróbuj?
rodzaj porodu nie powinien miec znaczenia, obaj synowie sn i obaj słabo spali/śpią.
Jak sie obudzi w wózku po 40 minutach to palcze i nie ma zmiłuj trzeba wyciągnąc z wózka...wiec teraz coraz czesciej uzywam chusty ale w taką pogode srednio...poza tym czqasami chcialabym pospacerowac z wozkiem.w domu normalnie lezy w lezaczku...spi tez raczej po 40 min...zdaża się dłużej ale rzadko i przsewaznie jak zasnie na mnie. W nocy po kąpieli śpi od 19 do 24 potem budzi się o 2 a potem różnie...nawet co godzinę. i o 5 pobudka...urodzony przez cc...ale to moje drugie dziecko przez cc a z pierwszym nie było zadnych problemów
eee, legendy jakieś, moje sn i jak pisałam, co 45 min. tez sie budzi, z tym, że ululam i śpi dalej kolejna rundę:) a stosujecie jakies "rytuały", tzn. dziecko ma staly rytm dobowy? wie, że np. po obiadku idzie lulać? no i jak sie obudzi i widać, że jest niewyspane, to spróbuj dalej uśpić, na rękach, czy jak tam usypiacie...no i może herbatke z meliską dawajcie do picia? w gemini jest bio herbatka z meliską anyzem, koprem za jakieś 6 zł, polecam, bo na brzuszek też kojąco działa:)
Moj ma 9 miesiecy i tez spi 2,3 razy po pol godz. W nocy tez sie czesto budzi ale co 2 godz.
Na spacerze jest tak ze najpierw siedzi i zwiedza. Potem padnie. Spi okolo 30 min i jak sie obudzi to tez zwiedza. A jak nie to musze go wyjac na chwile, podkarmic, puscic gdzieś itp. Zmienić pozycje:)
Nosze mlodego w chuscie i w nosudle. Wtedy faktycznie trochę dluzej spi ale szalu nie ma.
A jak urodzily sie Waszw dzieci? Sn czy przez cc? Moj przez cc o słyszałam teorie ze dzieci z cc moga miec problem z przechodzeniem z jednej fazy snu do drugiej i właśnie tak krotko sypiac. Ale nie wiem ile w tym prawdy:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
może spróbuj chusty? bo nie rozumiem nawet jak obudzi się na spacerze to co się dzieje, że nie możesz spacerować? co w tej sytuacji w domu robisz - na rekach nosisz czy jak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mag a w nocy twoje dziecko też się tak często budzi?
Najgorsze są te spacery nie mogę patrzeć na te mamy chodzące wolnoutko w blasku słońca godzinami.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój synek tak miał od 2 miesiąca 3 drzemki w ciągu dnia po pół godziny poddałam się i kładłam się z nim i spałam potem pierwsze spanie 21-1 1,15-3 3-5 5-7 i już rozrechotany od rana Wszystko robiłam z nim albo w chuście siedział albo na kocu na podłodze albo w łóżeczku zawsze tak aby mnie widział wyrabiałam się lepiej niż jak kombinowałam uśpić i coś w domu ogarnąć tak jak było to z Córką i najważniejsze byłam wyspana. Teraz ma 16 miesięcy i wstaje o 6,30-7mej kładzie się 11,30-12 na godzinkę i ok17 na półgodzinki wstaje z uśmiechem i na wieczór 20,30 idzie spać o 1 pobudka potem czasami o trzeciej i piątej lub jedna o czwartej. Wróciłam do pracy i niestety już nie śpię w dzień z nim czego mi bardzo brakuje czasami uda mi się przykimać i tej 17 mam wtedy więcej energii do życia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Ferie - Zakopane (5 odpowiedzi)

Witam, wybieramy się z dzieckiem 9 lat w góry i tym razem chcielibyśmy nocować w domku góralskim...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry