Widok

Czy debridat działa podobnie jak sab simplex?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy debridat działa podobnie jak sab simplex?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bobotic działa podobnie
Bogosiaa, nie mam pojęcia, ale właśnie dziś byłam u pediatry i powiedziała żebym odstawiła sab simplex na jakiś czas i podawała debridat. Tak więc od dziś jesteśmy na nim, ale za szybko żeby się wypowiedzieć jak działa
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
teoretycznie chyba tak :P przynajmniej Młody dostawał Debridat na Polankach :P i później przez miesiąc - ale kolki i tak miał :P

Sab simplex pomógł - ale i tak brał krótko, bo zmieniliśmy mleko i kolki minęły :)
dziewczyny a jak podajecie sab simplex swoim maluchom? tzn jak czesto i po ile kropli?

pozdrawiam!!!
image
w ulotce jest napisane - 15 kropli do każdego jedzenia(mleczka) :P w tym tempie butelka wystarcza na ok tydzień ;)
Mój kolek nie ma, ale robi kupki co 2 dni i zastanawiam się co mu może pomóc.
image
image
Farmaceutka w Niemczech odradziła podawanie sab simplexu do każdego posiłku. Jeśli już go stosować to tylko podczas kolki, nie profilaktycznie i nie do każdego posiłku. Podobno sab simplex rozleniwia jelita.

a my wlasnie zaczelismy od wczoraj podawac sab simplex i dzis juz mala zrobila 4 kupki.... zobaczymy kal dalej bedzie bo czesto bylo tak ze nie
robila kupek po 2-3 dni
Kasia - my wlasnie dodajemy (od wczoraj) po 15 kropli do kazdego mleczka... ale jak to rozleniwia jelita to bedziemy musieli to zmienic...
Gosia - a męczy się? boli Go brzuszek? Jest niespokojny itp.?

Gabryś robi kupę co 3-4 dni - ale to już jego stały rytm ;) nie cierpi z tego powodu :) chociaż na początku stękał, prężył się itp. :/ teraz już jest spokojny :)
Nie, nic mu nie jest :) Robi kupkę raz na 2 dni (około) tylko wtedy kupa jest taka wielka, że ostatnio była aż po szyję :)
Tyle że sztucznego daję mu tylko trochę i myślałam, że jak jest na moim mleczku, to te kupy powinny być częściej, a teraz to już sama nie wiem :/
image
image
Sara, to informacja od farmaceutki nie wiem czy jest tak naprawdę, ale faktycznie trzeba uważać. Mój syn miał chore jelita, przeszłam koszmar jak był starszy i sama teraz staram się być ostrożna z tymi specyfikami.
Tak jak espumisan powoduje gazy, tak sab simplex pomaga również w zrobieniu kupki :) a tym samym faktycznie może rozleniwić jelitka.

bralismy i debridat i sab simplex - oba z miernym rezultatem.
po prostu na jedno dziecko działa na inne nie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry