Widok

Czy jak karmię piersia to mogę pić koper włoski?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mój mały czasami się spina żeby zrobić kupkę lub puścić bączka i kupiłam koper włoski w aptece dla mnie ale jest napisane że niby nie wskazane dla kobiet karmiących a gdzies czytałam że kobiety piją jak nie chcą podawać dzidziusiowi butelki i nie wiem czy pić, mąż w aptece mówił ze to dla kobiety karmiące i taki mu sprzedali już sama nie wiem
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Że tak powiem spoko-loko :) Pij na zdrowie, mojej córci pomagało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest w skladzie herbatek laktacyjnych, także spokojnie można pić:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też słyszalam ,że paradoksalnie ma taki efekt czasami.. Wieć moim zdaniem pij.. A jak będzie lepiej to super. będzie siebardziej spinał to odstawisz :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możesz pić koper włoski. Proponowałabym też dać małego delicol - to jest enzym trawienny dla niemowlaków. Mojej córce pomógł. Bez recepty dostaniesz. Może mu się nie trawić mleko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety za dużo nie możesz pić tego kopru musisz uważac bo w nadmiarze tez powoduje wzdęcia wiec 2 herbatki na dzień wystarczą jeśli będziesz pić więcej to dziecko moze mieć kolki i wzdęcia od tej herbatki własnie - paradokselnie zamiast pomoc to pogorszysz sytuację..:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokłądnie tak jak pisze Rybalon, może powodować wzdęcia-musisz sama spróbować i obserwować pomaga czy...powoduje kolki.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie przy młodym herbati laktacyjne plus herbatka z kopru powodowały wzdęcia więc trzeba uważać z ilością. jeżeli pijesz laktacyjne to tam w składzie też jest i powinno to wystarczyć. u nas na takie dolegliwości brzuszkowe pomagal espumisan i potem było juz ok. zobacz też co w Twojej diecie może dziecku nie pasować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie od jakiegoś czasu różne opinie się pojawiają w tym temacie. A mnie lactosan mama, który ma w składzie owoc kopru włoskiego, słód jęczmienny bardzo pomaga we wspomaganiu laktacji. Już po wypitych kilku saszetkach (z mlekiem/jogurtem/wodą) widzę dużą poprawę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

U mnie ekstrakt z kopru włoskiego oraz słód jęczmienny jest w mlekopędnym lactosanie mama :) fajnie wspiera laktację, a synek się dobrze czuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

do góry