Widok

Czy któraś z Was lub znajomych starała się o pracę w policji?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytam,bo sama chciałabym spróbować,jakie pytania,testy trzeba przejść,chodzi mi o pierwszy etap?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam
czesc!
dokladnie rok temu zlozylam papiery,zeby dostac sie do policji. niestety musialam zrezygnowac, gdyz zaszłam w ciaze. musisz zlozyc dokumenty : z tego co pamietam to swiadectwo maturalne lub ostatnie jakie masz, podanie napisane odrecznie i cv a takze oswiadczenie, ze nie jestes karana za przestepstwa umyslne i skarbowe. gdy zlozysz w wydz. kadr komplet dokumetow to po jakims czasie wyznaczaja ci termin na egzamin spraWnosciowy, ktory odbyewa sie w szkole policji w slupsku.
ja zdawałam :) 4 lata temu. Najpierw testy a potem sprawnosciowe, aby do tych 2 dojsc trzeba zdac pierwszy etap. Pytania sa trudne i dziwne za razem, z wszystkich dziedzin. Moje pyt np: Kto namalował obraz meżczyzna bez reki? what the fuck :) zabraklo mi 2 punktów do przejscia. Mieszkam w Gdyni a kwalifikacje do policji jmialam w Słupsku, takze loteria gdzie cie wysla na testy. Chyba na stronie komendy wojewódzkiej jest wiecej opisane
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak po krótce dowiadywałam się i to samo mi powiedzieli,ale co pytają na pierwszej rozmowie?
Stokrotka i co im odpowiedziałaś na tak dziwne pytanie,przeciez nie musisz znać nazwiska malarza,bez sensu,co to ma do policji?
to jest test, takze nie musiałam face to face odpowiadac. No niektóre pytania były mega dziwne :)
test na pierwszej rozmowie kwalifikacyjnej?Powiedz coś wiecej,a ten test to z odpowiedziami typu a,b lub c?
jedziesz normalnie na testy, policja przydziela ci miejscowosc gdzie jedziesz. Wchodzisz do sali a z toba jakies 20 osób. Dostajesz test abc i tez taki do wypełnienia. Potem sprawda i po około 2 h wywieszaja listy czy zaliczyłas i czy idziesz nan test sprawnosciowy. Jesli oblałas 1 etap wracasz do domu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozumiem,a od złożenia dokumentów ile czekałaś aż zadzwonili i od razu Cię skierowali do słupska na testy czy była jeszcze jakaś przedwstępna rozmowa?Rozumiem,że do toru przeszkód nie doszłaś?
od składania dokumentów chyba miesiac czy dwa i przyslłali mi poleconym skierowanie do slupska. Na 10.00 miałam test wiec rano zapylalam do slupska. W przedziale dosiagła sie do mnie dziewczyna i jak sie okazało po kilku minutach rozmowy tez do slupska jechala. Takze bylo nam razniej. No niestety do sprawnosciowego nie doszłam, ta dziewczyna tez nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aktualne informacje o procesie naboru oraz przydatne dokumenty są tutaj:

http://praca.policja.pl/portal/pwp/742/Informacje.html
image
image
Teraz jest inaczej jak 4 lata temu.
Ja jestem w trakcie całego naboru itp.
W kwietniu jadę na testy do Słupska - niezależnie ile punktów zdobędziesz z testu wiedzy i tak idziesz na test sprawnościowy.
Wiadomo liczy się każdy punkt, więc warto dobrze się przygotować.
asieńka a kiedy składałaś dokumenty?Co Ciebie pytali na pierwszym spotkaniu,jak składałaś?Takie testy to pewnie spory stres,czy to nie dyskwalifikuje jak np.widzą że się denerwujesz,pytam bo mnie takie rozmowy zawsze stresowały?
Papiery skladam gdzieś listopad/grudzien. Wtedy wyznaczono mi termin na spotkanie oganizacyjne, które było w lutym. Na spotkaniu organizacyjnym dostalam skierowanie na testy w kwietniu.
Tak jak pisalam wczesniej test wiedzy zdaje każdy, przchodzisz dalej z taka iloscia punktow, jaką uzyskasz. Potem jest test sprawnosciowy, nie monz ago oblac. Masz 1;45 na pokonanie toru, im mniejszy czas tym wiecej punktow mozesz dostac. Jak nie zdasz testu sprawnosciowego to masz jakis tam czas na powtorke ( chyba 6 mcy, nie jestem pewna ).
Po jakimś czasie zadzwonią do Ciebie i zaprosza na test psychologiczny - tutaj trzeba sobie ze 3 godziny zarezerwowac. Jak zdasz to w dalszym terminie zapraszają na rozmowe z komisją. Póżniej komisja lekarska ( bada chyba z 6 lekarzy).
Na kazdym etapie zdobywasz punkty, ktore na koniec sie podsumowuje. Oglaszana jest lista rankingowa i tyle pierwszych osob z listy na ilu nowych policjantow jest zapotrzebowanie wysylana jest do szkólki na 5,5 mca :)
A zostawiłybyście dzieciaczki na pół roku jak Was wezmą do szkoły?Mam synka i tak się zastanawiam,a pewnie pracy nie gwarantują na miejscu.
Bedąc w szkołce na weekendy można zjeżdżać do chaty i też mnie to przeraża, dlatego podchodzę do tematy policji z rezerwą. Rekrutaca trwa dlugo i mam czas na przemyslenie tego pomysłu.

Z tego co mi wiadomo to po szkólce dla każdego jest miejsce pracy, no chyba w szkólce okaże się, że się do tego nie nadajesz.
asia,będziesz się jakoś przygotowywać?Co Cię skłoniło do pracy w policji?
Może ktoś jeszcze się wypowie?
jak dla mnie pytania testowe byly banalne :-) tylko ten test sprawnosciowy jest upierdliwy. no i najpierw lekarz musi wystawic zaswiadczenie ze sie nadajesz. ja niestety sie nie nadalam ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry