Widok
czesc!
dokladnie rok temu zlozylam papiery,zeby dostac sie do policji. niestety musialam zrezygnowac, gdyz zaszłam w ciaze. musisz zlozyc dokumenty : z tego co pamietam to swiadectwo maturalne lub ostatnie jakie masz, podanie napisane odrecznie i cv a takze oswiadczenie, ze nie jestes karana za przestepstwa umyslne i skarbowe. gdy zlozysz w wydz. kadr komplet dokumetow to po jakims czasie wyznaczaja ci termin na egzamin spraWnosciowy, ktory odbyewa sie w szkole policji w slupsku.
dokladnie rok temu zlozylam papiery,zeby dostac sie do policji. niestety musialam zrezygnowac, gdyz zaszłam w ciaze. musisz zlozyc dokumenty : z tego co pamietam to swiadectwo maturalne lub ostatnie jakie masz, podanie napisane odrecznie i cv a takze oswiadczenie, ze nie jestes karana za przestepstwa umyslne i skarbowe. gdy zlozysz w wydz. kadr komplet dokumetow to po jakims czasie wyznaczaja ci termin na egzamin spraWnosciowy, ktory odbyewa sie w szkole policji w slupsku.
ja zdawałam :) 4 lata temu. Najpierw testy a potem sprawnosciowe, aby do tych 2 dojsc trzeba zdac pierwszy etap. Pytania sa trudne i dziwne za razem, z wszystkich dziedzin. Moje pyt np: Kto namalował obraz meżczyzna bez reki? what the fuck :) zabraklo mi 2 punktów do przejscia. Mieszkam w Gdyni a kwalifikacje do policji jmialam w Słupsku, takze loteria gdzie cie wysla na testy. Chyba na stronie komendy wojewódzkiej jest wiecej opisane
jedziesz normalnie na testy, policja przydziela ci miejscowosc gdzie jedziesz. Wchodzisz do sali a z toba jakies 20 osób. Dostajesz test abc i tez taki do wypełnienia. Potem sprawda i po około 2 h wywieszaja listy czy zaliczyłas i czy idziesz nan test sprawnosciowy. Jesli oblałas 1 etap wracasz do domu
od składania dokumentów chyba miesiac czy dwa i przyslłali mi poleconym skierowanie do slupska. Na 10.00 miałam test wiec rano zapylalam do slupska. W przedziale dosiagła sie do mnie dziewczyna i jak sie okazało po kilku minutach rozmowy tez do slupska jechala. Takze bylo nam razniej. No niestety do sprawnosciowego nie doszłam, ta dziewczyna tez nie.
Aktualne informacje o procesie naboru oraz przydatne dokumenty są tutaj:
http://praca.policja.pl/portal/pwp/742/Informacje.html

http://praca.policja.pl/portal/pwp/742/Informacje.html

Papiery skladam gdzieś listopad/grudzien. Wtedy wyznaczono mi termin na spotkanie oganizacyjne, które było w lutym. Na spotkaniu organizacyjnym dostalam skierowanie na testy w kwietniu.
Tak jak pisalam wczesniej test wiedzy zdaje każdy, przchodzisz dalej z taka iloscia punktow, jaką uzyskasz. Potem jest test sprawnosciowy, nie monz ago oblac. Masz 1;45 na pokonanie toru, im mniejszy czas tym wiecej punktow mozesz dostac. Jak nie zdasz testu sprawnosciowego to masz jakis tam czas na powtorke ( chyba 6 mcy, nie jestem pewna ).
Po jakimś czasie zadzwonią do Ciebie i zaprosza na test psychologiczny - tutaj trzeba sobie ze 3 godziny zarezerwowac. Jak zdasz to w dalszym terminie zapraszają na rozmowe z komisją. Póżniej komisja lekarska ( bada chyba z 6 lekarzy).
Na kazdym etapie zdobywasz punkty, ktore na koniec sie podsumowuje. Oglaszana jest lista rankingowa i tyle pierwszych osob z listy na ilu nowych policjantow jest zapotrzebowanie wysylana jest do szkólki na 5,5 mca :)
Tak jak pisalam wczesniej test wiedzy zdaje każdy, przchodzisz dalej z taka iloscia punktow, jaką uzyskasz. Potem jest test sprawnosciowy, nie monz ago oblac. Masz 1;45 na pokonanie toru, im mniejszy czas tym wiecej punktow mozesz dostac. Jak nie zdasz testu sprawnosciowego to masz jakis tam czas na powtorke ( chyba 6 mcy, nie jestem pewna ).
Po jakimś czasie zadzwonią do Ciebie i zaprosza na test psychologiczny - tutaj trzeba sobie ze 3 godziny zarezerwowac. Jak zdasz to w dalszym terminie zapraszają na rozmowe z komisją. Póżniej komisja lekarska ( bada chyba z 6 lekarzy).
Na kazdym etapie zdobywasz punkty, ktore na koniec sie podsumowuje. Oglaszana jest lista rankingowa i tyle pierwszych osob z listy na ilu nowych policjantow jest zapotrzebowanie wysylana jest do szkólki na 5,5 mca :)
Bedąc w szkołce na weekendy można zjeżdżać do chaty i też mnie to przeraża, dlatego podchodzę do tematy policji z rezerwą. Rekrutaca trwa dlugo i mam czas na przemyslenie tego pomysłu.
Z tego co mi wiadomo to po szkólce dla każdego jest miejsce pracy, no chyba w szkólce okaże się, że się do tego nie nadajesz.
Z tego co mi wiadomo to po szkólce dla każdego jest miejsce pracy, no chyba w szkólce okaże się, że się do tego nie nadajesz.