Widok

Czy kupował ktoś z Was samochód w Szwecji??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Albo dziewczyny co mieszkacie w Szwecji doradzcie:)) Planujemy kupic volvo lub saaba no i znalezlismy pare ciekawych ofert na aukcjach i tzreba by sie bujnac poogladac. ja mam pytani co za papierzyska tzreba zalatwic?? napewno potrzebny bedzie tlumacz przysięgly do tłumaczenia . a jak jest z podatkami??
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
opłaty ok. 1500 zł przetłumaczenie dokumentów, przerejstrowanie, przeglad, podatek itp.
image

Risika, z dokumentami to ci nie pomoge, bo nie bardzo sie orientuje jak to wyglada.. Ale jak bedziesz potrzebowala pomocy w tlumaczeniu - to jestem do uslug :-)
Parma dziekuje:-) hehe podstawowo to ja opis aukcji jestem w stanie skumać bo w końcu na studiach sie szwedzkiego 3,5 roku uczylam;/ ale nieuzywany w praktyce zamarł:/

Alycja a z tym podatkiem to gdzie sie zalatwia w polsce czy w szwecji?? ja przeglądnelam rozne fora ale wszedzie ludzie pisza inaczej i badz tu madry! a teraz jest taki nisi kurs korony ze sie mega opyla kupic tam samochoda::))
image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
Mieszkam w Szwecji i moj brat kupowal 2 sam tutaj i jezeli chodzi o szwecje to z papierami nie ma zadnych problemow ale musisz w polsce w urzedzie dokladnie dowiedziec co oni chca, zaden tlumacz nie byl potrzebny poprostu napisalismy umowy jedna po polsku o po szwedzu i podpisy, a papiery wypelniasz tu w szwecji o export samochodu, podatek zazwyczaj jest juz zaplacony przez poprzedniego wlasciciela i ty nie musisz nic placic, problemy tylko sa w Polsce wiec radze sie dowiedziec co polska wymaga bo ze szwecja nie bedzie problemu.
image

image
20 lipca 2007
Potrzebne ci bede na pewno dwie czesci dowodu rejestracyjnego- niebieska i zolta, tylko ze wlasciciel aktualny tez musi miec ta zolta zeby ja odeslac do tutejszego urzedu wlasnie z zaznaczeniem ze sprzedal auto na export... Problem polega czesto na tym ze wlasciciel auta posiada tylko jedna sztuke tej zoltej czesci, a zalatwienie jej trwa kilka dni. Jesli jedziecie po konkretne auto dobrze skontaktowac sie z wlascicielem zeby sobie zalatwil wtornik tej zoltej czeswci...Kiedys my chcielismy nasze szwedzkie auto do PL sprzedac wiec sie cos niecos dowiadywalam... A znajomy kupil auto i brakuje mu tej zoltej czesci i juz od 7 miesiecy nie moze auta zarejestrowac bo nie idzie sie skontaktowac z poprzednim wlascicielem- polski urzad niby cos tam ze szwedzkim dziala ale kiepsko... A jak jest z tym podatkiem to tez nie wiem bo przeciez jest zaplacony tylko do dnia sprzedazy. Jak zmienia sie wlasciciel auta to nowy wlasciciel placi podatek, a stary dostaje zwrot jesli cos tam jeszcze zostalo...
image
image
Kurde dziewczyny, ale wy sie orientujecie.. ja to jestem zielona...
witam podajcie stron szweckie z ogłoszeniami samochodów.Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

do góry