Widok

Czy lubicie się malować i dlaczego?

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie kobiety wyglądają sztucznie. To trochę tak jakby zakładały na twarz maskę. Dlatego wolę naturalne kobiety, które niczego nie ukrywają. Nie chcę całować ust wysmarowanych szminką tylko naturalne usta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

To znajdź sobie taką, ludzie maja różny gust.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Doceniasz naturalne piękno? Na https://www.magiacodziennosci.com/ znajdziesz wiele inspiracji związanych z naturalną pielęgnacją i podkreślaniem urody bez makijażu.

Myślę, że to powinno zależeć od indywidualnych potrzeb i upodobań osoby, która się maluje, a nie od tego co się podoba osobom, które są w jej otoczeniu. Ja osobiście bardzo lubię się malować i sprawia mi to przyjemność, ale częściej wychodzę z domu bez makijażu, bo nie czuje potrzeby nakładania go codziennie.

Zaskoczę cie: nie wszyscy są tobą i mogą mieć inne upodobania.

XDDDD
Bez makijażu nie wyszlam z domu od ponad 20 lat. Po prostu jestem kobietą i to naturalny cykl, że przed wyjściem się maluje. Faceci golą twarz, a kobieta robi makijaż.

Ja lubię od czasu do czasu zrobić sobie ładny makijaż, ale na co dzień wolę bez.

no pewnie ze tak! bardzo fajny jest bb z tolpy, seria sebio :) ja na notino zamawiam bo czesto mozna jakas promke ustrzelic :) super kryje :)

i taki krem bb faktycznie ladnie kryje? nadaje sie pod makijaz?

No ja tez lubie jakis delikatny make up sobie zrobic. A musi byc podklad? Ja sie przerzucilam z podkladu na krem bb i super :)

a ja bardzo lubie sie malowac :) mam swoje ulubione kosmetyki,jednak ostatnio wycofali moj ukochany podklad i szukam czegos rownie dobrego, kryjącego i nawilzajacego

mieszkaniec
2013-09-18 21:52:11
Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie kobiety wyglądają sztucznie. To trochę tak jakby zakładały na twarz maskę. Dlatego wolę naturalne kobiety, które niczego nie ukrywają. Nie chcę całować ust wysmarowanych szminką tylko naturalne usta.
Ja tak średnio lubię się malować i średnio mi to wychodzi :) Dlatego na przykład zdecydowałam się na makijaz permanentny brwi, żeby oszczędzić sobie tego elementu. Brwi robiłam w gabinecie Magdaleny Bąk i wyszło super. Teraz nic nie robię z brwiami i wyglądają cały czas super.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Problem w tym, że są kobiety, które czują się niekomfortowo właśnie w makijażu, nawet lekkim. I nie chodzi o samo pomalowanie ust i brwi. Nie, sorry, to żaden problem.

Dla mnie np. robienie makijażu, żeby ukryć niedoskonałości to nie jest rozwiązaniem problemu. Maskowanie to nie likwidacja problemu. Problem to to, że wszędzie - w TV, gazetach i sieci - widzimy wyidealizowane kobiece twarze i chcemy właśnie tak wyglądać. a prawda jest taka, że właściwie nie ma czegoś takiego jak idealna cera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

>tylko podkład, puder i tusz

No, tak, to rzeczywiście jesteś "w swojej skórze"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że to trzeba pozostawić paniom. Jeśli chcą się malować, czują się wtedy pewniej siebie i bardziej się sobie podobają, albo najzwyczajniej w świecie sprawia im to przyjemność to dlaczego nie? Zwłaszcza, że coraz częściej spotykam się na ulicy z naturalnymi makijażami, których nie widać na pierwszy rzut oka. Jeśli nie lubisz wymalowanych kobiet to tylko lepiej dla Twojej partnerki, że akceptujesz ją taką jaką jest. Jednak ja nie widzę w tym nic złego jeśli faktycznie makijaż jest umiejętnie zrobiony.

Ja się maluję coraz mniej, w zasadzie tylko podkład, puder i tusz. Nie mam czasu na jakiś wyszukany makijaż, a czuję się dobrze w swojej skórze, więc nie czuję też takiej potrzeby.

Ale kobiety nie malują się dla facetów tylko dla siebie ;) A dobrze wykonany makijaż tylko podkreśla kobiecą urodę ;)
"Kiedy myślisz, że gorzej już być nie może, zacznij się walić deską po nodze. Zobaczysz jaką poczujesz ulgę gdy przestaniesz"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Delikatny, naturalny makijaż jeszcze nikogo nie zeszpecił, ale trzeba umieć go wykonać. Mnie się wydaje, że czasem lepiej jest się przynajmniej trochę pomalować niż samej czuć się niekomfortowo.

w większości przypadków, kiedy facet mówi, że lubi naturalne kobiety bez makijażu ma przed oczami kobietę z delikatnym, dobrze zrobionym makijażem, który po prostu nie rzuca się w oczy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mojej mamy znajoma robiła 2 tygodnie temu w jakimś zakładzie w Gdańsku , nazwy już nie pamiętam, zapłaciła 400 zł. Ładnie to wyglądało, a miała na prawdę kręcone loczki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy podejścia kobiet do makijażu i różnorodnych perspektyw na ten temat. Uczestnicy dzielą się swoimi osobistymi doświadczeniami, od kobiet, które lubią się malować codziennie dla poczucia pewności siebie, przez te preferujące minimalistyczny makijaż ograniczony do tuszу i kreski, aż po osoby całkowicie rezygnujące z kosmetyków. Rozmowa porusza kwestię naturalnego piękna versus sztuczności, wpływ makijażu na samopoczucie oraz społeczne oczekiwania wobec wyglądu kobiet. Wiele osób podkreśla, że decyzja o makijażu powinna być indywidualnym wyborem dla siebie, a nie dla innych, oraz że dobrze wykonany, delikatny makijaż jedynie podkreśla naturalne piękno bez maskowania twarzy.

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (405 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

do góry