Widok

Czy możliwa jest pomyłka USG?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,jestem w drugiej ciąży i mam już ślicznego synka. Moja pani ginekolog wywróżyła nam drugiego chłopczyka...a my tak bardzo marzylismy o dziewczynce,któraby miała na imię Kasia i miałaby długie włoski i kitki i chodziłaby w slicznych sukieneczkach. Ja sie łudzę,że to będzie jednak córcia,ale moja lekarka stwierdziła,że się nie myli. Czuję się inaczej niz w poprzedniej ciąży,mam apetyt na słodycze w odróżnieniu do poprzedniej,inaczej rosnie mi brzuch i mam przeczucie. Powiedzcie,czy słyszałyscie kiedyś,żeby ginekolog się pomylił? Żeby ktoś już kupił niebieską wyprawkę a okazało się,że potrzebna różowa? Ja wiem,że najważniejsze jest to, by dziecko urodziło się zdrowe,ale nie będzie już do "trzech razy sztuka".

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak cos mi sie wydaje, ze pomylki raczej nastepuja w druga strone, tzn. jak niby ma byc dziewczynka to czasem 'cos' ;) sie schowa i wychodzi chlopczyk ;), ale nadzieje zawsze miec nalezy! Jak sama napisalas najwazniejsze zeby zdrowe bylo!
jest mozliwa... wsrod naszych znajomych bylo kilka takich pomylek...

ja znam tylko przypadek kiedy miala byc dziewczynka, ale urodzil sie chlopiec... oj chyba drugiego łobuza bedziesz miala w domu:) kitki musza jeszcze poczekac...

image
image
mi lekarz w 28 tyg powiedzial ze bedzie dziewczynka bylam zalamana tak bardzo chcialam chlopca kiedy poszlam w 31 tyg okazalo sie ze to jednak chlopak idz na usg do Dr Doeringa on nigdy nie myli sie co do plci dziecka
No za trzy miesiace okaże sie kto mnie tak kopie w brzuszku.

Mogę Cię pocieszyć bo znam taką sytuację:-) Moja koleżanka byłą w ciąży i cały czas,do samego porodu mówili jej,że będzie miała chłopca a teraz jest mamusią ślicznej dziewczynki :-)Dopiero przy porodzie wyszła mała niunia więc tak naprawdę wszystko jest możliwe.Gratulacje z powodu ciąży i powodzenia!!!

image
Sprawdz sobie wedlug tej tabeli, co Ci wychodzi... niby to bzdura, ale wszystki moim znajomym sie zgadza, wydaje sie az niewiarygodne!!!

http://jolmys.webpark.pl/#
A i wiek w ktorym poczelas dzidzie - jakby ktos sobie sprawdzal wiarygodnosc.
Mój lekarz prowadzący za każdym razem zarzekał się, że będzie chłopiec
bo "coś" widział między nogami :D
okazało się, że to pępowina :D

1 raz byłam na USG u Doeringa i powiedział, że będzie dziewczynka koniec kropka.
On podobno nigdy się nie myli :D

Pozdrawiam

image
image
ja sie wlasnie dzis dowiedzialam ze bede miec dziewczynke. A caly czas czulam ze to chlopak i w sumie dalej tak czuje. Ale lekarz powiedzial to tak zdecydowanie ze nie pozostaje mi nic innego jak tylko mu uwierzyc.
Wiem ze pomylki sie zdarzaja ale wydaje mi sie ze raczej sporadycznie

image
image
Ja miałam być chłopakiem :D
ale to były inne czasy i sprzęt

gratuluje maluszka :D

image
Ja miałam byc chłopakiem, bo mama miała duzy kanciasty brzuch, wielka ochote na piwo, ostre przyprawy i ogóry kiszone.

A urodzila sie malenka dziewczynka (2000 g). No i dlatego nie wiezrze, w różne cyrki kanciastych, czy okrągłych brzuchów.
a ja bylam przekonana ze to bedzie dziewczynka... tak czulam i tak wszyscy moowili...
Ale bylam u 3 roznych lekarzy na usg i kazdy moowil chlopak i wyszedl chlopak....

A o pomylkach to slyszalam i wlasnie najczesiej ze chlopak a wychodzila dziewczynka :-)

pozdrawiam...

image
moja koleżanka miała robione usg dzień przed porodem na klinicznej i powiedzieli że będzie dziewczynka a urodził sie chłopiec

image[/url]
Rija,z tą tabelką zapoznałam się już 3 lata temu i faktycznie zgadza się bo urodziłam chłopca,moim znajomym też się ta tabelka sprawdziła...i właśnie teraz też biorę pod uwagę prognozę z tabelki i skoro OM miałam 28.09 to dziecko poczęliśmy w pażdzierniku a latek mam skończonych 27...i powina być śliczna córunia.

No widzisz... wiec moze bedzie corcia !!!
2 dni temu mojej znajomej urodził sie chłopak mimo że pani doktor twardo twierdziła że będzie dziewczynka, to już drugi przypadke w rodzinie

może w drugą strone tez lekarzy się mylą

trzymam kciuki za dziewczynkę , idealny układ starszy chłopak, młodsza córka:)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

do góry