Widok

Czy można obejśc się bez gondoli

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, moja córeczka rodzi sie pod koniec maja. Zastanawiam sie czy konieczne jest kupno gondoli czy możne głębszą spacerówkę. Słyszałem ze są takie które rozkłada się na płasko. Wolałbym kupic lepszą spacerówkę niż gondole i spacerówkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moim zdaniem tak są czasem specjalne wkładki dla malutkich dzieci a z gondoli i tak szybko wyrośnie
nicolas
nasza Mała tak polubiła spac w gondoli ze nawet w domu zamiast łóżeczka uzywamy gondoli, śpi w niej bez marudzenia, w łóżeczku co chwila sie budzi...
poza tym mamy małe mieszkanko i jak chcemy maleństwo miec u siebie w pokoju przenosimy tylko gondole
no ja bym napewno na twoim miejscu gondoli nie kupowała tylko jakaś fajną spacerówkę z rozkładanym na płasko oparciem i dobrym ociepleniem na zimę (ochraniacz na nogi , spolidna budka) na jesień zainwestowałabym w w taki ocieplany śpiworek , no i kółka raczej z tych solidnych większych , żeby potem po sniegu łatwo jezdzić - gondola bez sensu chyba w tym wypadku tak mi się wydaje ( sama mam zimowe dziecko)
Ja bym radziła kupić gondolę. Taki maluszek potrzebuje poczucia bezpieczeństwa, które tak mi się wydaje daje gondola. Mój synek właśnie skończył 7 miesięcy i dopiero teraz przesadziłam go do spacerówki, bo w gondoli się nie mieścił. Niektóre dzieci nie lubią gondoli (patrz wątek "płacz w wózku"). Więc może kup tanią używaną gondolę, a później super spacerówkę.
Mój syn rodził się w maju, gondola bardzo mi się przydała. Kupiłam wózek ze zdejmowaną gondolą, jak mały siedział to umieszczało się siedzisko spacerówki.
Fajną sprawa są wózki spacerowe z tzw miękką gondolą albo tzw. nosidełkiem , które umieszcza się w spacerówce rozłożonej na płasko.
image
image

image
jak to wygląda ta miękka gondola? To jest jakaś nakładka na spacerówke? Miałaś może taki?
Każdy chwali swoje. Ja miałam gondolę - Bartatina, i nie wyobrażam sobie, żeby mogło jej nie być.
image

Chodzi mi no to ze te wózki 3w1 to tak naprawdę najlepsza w nich jest gondola. Sama spacerówka wygląda jakoś na strasznie małą i mam wrażenie, ze dziecko z niej wypadnie :). Szukam pomysłu żeby kupić super spacerówkę z możliwością np. tak jak koleżanka napisała wyżej z wkładką a'la gondola, bo i tak będzie lato to nie musi miec ciepło, tylko wygodnie.
Taka spacerówka przystosowana do wożenia noworodka to np Pliko 3 Peg Perego

image
image
image

image
wczoraj w necie widziałam nową TEUTONIĘ COSMO model 2009 jest super gwarancja 3 lata i mają fajne wkłady dla malutkich dzieci na stronach niemieckich lepiej pokazane i wiele kolorkow
nicolas
Ja mam teutonie Mistral S z twardą gondolą i o ile gondola sprawdzała się super to spacerówki już nie polecam.
cosmo jest najnowszym wozkiem tej firmy i ma wiele dodatkow
nicolas

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (19 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

do góry