Widok

Czy prawda leży pośrodku ?

Są dwa gatunki zamazywaczy prawdy. Jedni to bezpośredni beneficjenci kłamstwa, drudzy to zwolennicy świętego spokoju, którzy w sporze między oszustem a oszukanym zajmują stanowisko pośrednie, twierdząc, że prawda leży pośrodku. Prawda jest więc niewygodna dla jednych jak i dla drugich, bo pozbawiłaby jednych wygodnego konsumowania owoców oszustwa, a tych drugich świętego spokoju, bo w konfrontacji z prawdą trzeba by zająć stanowisko, a to rujnowałoby poczucie świętego spokoju i prowadziło do oczywistego konfliktu.

W ten sposób konflikt zostaje na jakiś czas zakumuflowany i skutkuje narastaniem i kumulacją negatywnych zjawisk. Zaszyj dziurkę póki mała, uczy tradycja. Niestety dziura rośnie i w efekcie wszyscy w nią wpadają, niezależnie od miejsca pobytu, bo negatywne efekty dotykają wszystkich bez wyjątku. I szkody są znacznie większe niż korzysci z kłamstwa. A potem wielkie zdziwienie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a jeszcze z łozka
tak
specjalnie dla Ciebie
"o Panie..." w wyk. Alexandro Querevalu
pikne
panocku:)

https://youtu.be/A4MOouWqmTQ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

idu haja:)
" łap urok"i wsadzaj na osobny watek..proponuje:)
zostawiam na dobranoc
cos co mnie zauroczyło ostatnio

return to your soul
https://www.youtube.com/watch?v=VPnpAzE87YY
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdobywanie czy pokonywanie?
ładne zdjecia...no jest pora ale uchwyciłes :)
a co do inwersji..dzisiaj słyszałam to ,tyle ze dziedzina zmiany charakteru
chociaz słowo ...tak nie pasuje mi do konca
zeby jedno i drugie wytłumaczyc

Inwersja.

image

No i jakieś dwie trzecie TEJ grani. No kusi, kusi. Wołodyjowski zastrzygł wąsami. Bo jak nie we wrześniu to kiedy? Sił już więcej nie będzie. Raczej coraz mniej...

image

image

teraz to ja bede szalec..no troche
miejsce znane forumowiczom
niedaleko miejsca na ognisko

wow,,jaki mam zaciesz:)

a co do tego lasku...jakie rowne te drzewa i nie wiem czy stoisz w miejscu gdzie jest ich mniej
czy to tylko takie wrazenie robi
a one sa w rownych odstepach
to jest niesdamowite
i to ze ten snieg w wielu miejscach uklada sie na kształ huby
i wiecej znalazłoby sie
piekne:)

image

Na zapodaj.net. Po lewej klikasz "na forum". Potem "wybierz plik" i wybierasz. Poem klikasz "zapodaj" i gotowe. Ctrl c na adresie miniaturki i ctrl v tutaj. Są też inne serwisy. Mnie się zapodaj spodobało bo nie wymaga rejestracji i umożliwia wklejanie niezobowiązujących miniaturek. Jak ktoś chce to se w nie kliknie i zobaczy pełen rozmiar, a ja jak nie chce to nie

image

wez mi wytłumacz jak sie wstawia z folderu na kompie zdjecie tutaj
tak po łopacie przy miekkiej ziemi
bo jakos tam gdzie czytałam to mnie odrzuciło

stworz bloga:)

ach tez to lubie...
ale nie wszystko za 1 ogon:)
kiedys myslałam ,ze z kazdej podrozy do pracy bede strzelac a potem cos tam stworze
tak dla siebie..
tyle chciałoby sie uwiecznic
no sie troche ....pokicialo

piekno zatrzymac i w kieszeni nosic
wyjac przy spotkaniu kazdego i powiedziec --"widzisz to co ja?"
to samo wrazenie,uczucie z kims podzielic :)::)

Wrony są szare z czarnymi akcentami. Prędzej gawron, ale nie ma co kombinować. Bo to oryginalny kruk. Wielki z pięknym, solidnym, czarnym dziobem. Zdjęcie telefonem robione. Wyciskałem z tego szajsu ile się da, ale kurde... canona mi dajcie i 3 tygodnie urlopu. Bo mam parę pomysłów

image

ładne zdjatko Kruka w locie
choc jakby ktos powiedział ,ze to Wrona
uwierzyłabym:)

Paanie szanowy. Gdy zdobyłem Goosenecka i spojrzałem na te wszystkie siedmiotysięczniki (bo w tym nasza siła, że umiemy czasem marzyć), to stwierdziłem, że świat w istocie jest piękny i tli się jeszcze w nim iskra Ducha Bożego. Tylko, że na tym forum jakby tego zupełnie nie widać. Proszę już na mnie zatem za bardzo nie liczyć jeśli o polemiki chodzi.

image

Podrywam więc skrzydła do lotu i see you - jak to starożytni Amerykanie mawiają.

image

Raven

Ty chyba za jednym zamachem próbujesz zinterpretować świat i rozwiązać jego problemy. Spokojnie, najpierw zajmij się zauważeniam słonia w rogu pokoju. W szkole uczą literatury i umiejętnego posługiwania się znakami i symbolami. Otóż w ową feralną niedzielę, miało na Targu Węglowym miejsce wydarzenie symboliczne - dwa w jednym - zawaliło się państewko z dykty wznoszone tu przez - co za paradoks - przez ofiarę i charytatywna fasada tego państewka wznoszona przez Owsiaka.
Została zachowana jedność miejsca i akcji tego podwójnego zawału.
Bardziej czytelnego symbolu nie da się już chyba znaleźć. Pora więc usunąć słonia z pokoju.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Aż się wierzyć nie chce ilu żałosnych kretynów, przegranych życiowo jest w Trójmiescie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A prawda to tylko iluzja,kłamstwo w które uwierzysz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trójmiejski plebs internetowy jest tak zawistny, że nawet na WOŚP nasika.
Mają jednaj jeden wspólny mianownik - wszyscy są nieprzeciętnie mądrzy, nieprzeciętnie wykształceni, nieprzeciętnie duchowo bogaci oraz wszystkich nie docenił zły swiat.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Najpewniej Owsiak czyni dobro nieudolnie.
Stad cała masa hejerów i mądrali jak ten dwa posty wyżej.
Dobrze by było, aby zanim coś powiedzą, stanęli przed lustrem i zapytali się samych, czy zrobili w życiu więcej dobra niż On.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak Łowco to ma szersze pole kontekst i cele

ale to juz napisał Raven
i to ze szczegołami
nie jestes odkrywca,pierwszym piewcą

Chcesz tej prawdy prawdziwie

to oddaj ludziom co nalezne

k...nie cierpie umnijeszania czyjegos wkladu
napiszesz cos swoim stylem o tym samym
dołozysz dwa demomemosłowa i juz Pan Łowca wyłowił pierwszy...skarb Aztekow
Raven juz tam chodził w złotych bransoletach i zawstydzajacej Słonce protezie
kiedy ty spadłes ze spadochronu ..on cie witał w blasku od podeszwy

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (791 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

gdzie warto studiowac (9 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Kawa czy Herbata - rano (215 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry