Widok

Czy robicie poprawiny????

Wesele Temat dostępny też na forum:
Drogie koleżanki czy robicie poprawiny?ja juz sama nie wiem!czy wypada nie robić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja np. robię, ale wiele osób się na to nie decyduje i uważam ze to nic takiego złego, to indywidualna kwestia
my też robimy poprawiny :)
image
image
Nie patrz na to ,że nie wypada , jak dla mnie poprawiny są bez sensu , połowa gości i tak nigdy nie przychodzi, większość jest na kacu i nie wyspana , takie troche flaki z olejem ;/, według mnie szkoda kasy, pogadaj ze swoim przyszłym i zadecydujcie razem czy Wy tego chcecie , a nie goście
DO KUNY:
Mój nażeczony myśli dokładnie tak jak ty:-)))))
ja tez robie poprawiny, u nas taki zwyczaj i tyle, zreszta i tak juz sa w cenie.
W większości restauracji/ hoteli za poprawiny trzeba dodatkowo płacić np w Lukullusie na kartuskej 45 zł/od osoby i tylko zupe w tym masz ;] , gdzie indziej trzeba płacić do 2000 zł , w sumie na to samo wychodzi , ja bym wolała tą kasę przeznaczyć np na wycieczke :)
wypowiem się jako już meżatka.
Mielismy poprawiny i dla nas była to udreka, wesele udało się super i sporo osób zostało do rana. W niedziele ledwo co chodzilismi (tak nas nogi bolały od tańca), na poprwiny szlismy "za karę". Majac tę wiedzę co teraz w życiu nie zrobilibysmy poprawin, szczególnie na hasło "tak wypada".
Nie robię. Moim zdaniem to takie bicie piany, nikomu się już nie chce, młoda para ma już dość, goście po części również. Niepotrzebny wydatek.
My robimy, ale mamy dużo przyjezdnych gości, których tak czy inaczej trzeba zebrać jakoś do kupy i przed wyjazdem napoić i nakarmić.
My oczywiście robimy poprawiny :) Dla nas to będzie wielka frajda- ale nie na 10 czy 11. Pozwolimy gościom się wyspać a potem...na kulig! :):)
image
Dobre pytanie postawiłaś:-)chciałam mieć poprawiny,ale mój narzeczony nie chce i chyba ma rację.Trudno-nie będziemy przecież robić przyjemności dla ciotek,bo tak przystoi i wypada.Chyba zaprosimy tylko najbliższych do domku na kawkę tudzież herbatkę i ciacho:-).Pamiętam,że moja kuzynka miała poprawiny na 14:-)i powiem Wam,że prawie wszyscy się stawili,a co niektórzy dopiero na poprawinach sobie popili i potańcowali (na przykład tata mojej kuzynki w ciągu wesela kontrolował sprawę,był czujny i za bardzo sobie nie pozwolił,ale za to na poprawinach....dał czadu:-)).
ja robię poprawiny tylko dlatego, ze akurat mamy to w cenie menu. Zazwyczaj pamietam, ze na poprawiny przychodzila wiekszosc gosci z wesela. Oczywiscie nie ma co zabawy porownywac, ale jedno zauwazylam napewno...ze na poprawinach schodzi wiecej jedzenia :-))
image
My też robimy poprawiny, z resztą niewiele będzie nas to kosztować 1 tys. zł- co to jest w porównaniu kosztów całego wesela, a tak kto będzie miał ochotę będzie mógł się jeszcze z nami pobawić, zjeść, wypić i ewentualnie dostać wyprawkę na drogę :)
imageimage
my nie robimy poprawin i tak jak Betinka zapraszamy na obiad najblizsza rodzine...
image
image
my też nie będziemy robic poprawin, jedynie śniadanko (wczesny obiad??) dla gości, którzy będą nocować :)

a nie robimy dlatego, że my sami nigdy nie lubimy chodzic na poprawiny :)
image[/url]
image
Witajcie!
My też nie robimy poprawin - szkoda nam na to pieniążków.Kto będzie miał ochotę to przyjdzie do domu na poczęstunek! Gdybym miała wliczone to cenę wesela lub za nie wielką dopłatą to na pewno bym je zrobiła. A tak wolę spożytkować na inny cel.
image
a my obimy mamy 20 zł od osoby. polowa gosci to przyjezdni i i tak tzreba z nimi cos zrobic beda trwaly od 13 do 18 .
image

image
my nie robimy, jest to dodatkowy koszt, amamy gości przyjezdnych, będzie śniadanie
My robimy poprawiny,akurat dodatkowo płacić nie będziemy za salę itp.Robimy to głównie z powodów tradycyjnych,rodzice nie wyobrażają sobie wesela bez poprawin.Dla mnie poprawiny zawsze były nudne,ludzie wyczerpani po wcześniejszej imprezie i mało kto jest aktywny.
[url=http://slub-wesele.pl/suwaczki]image

zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl

do góry