Widok
No to zdejmij,widocznie ci nie służy.Jak widać twój organizm lepiej reaguje na antykoncepcję hormonalną dwuskładnikową w pigułkach masz dodatkowo estrogen w Mirenie jest tylko gestagen.Ja stoję teraz przed takim samym dylematem ale ja już chciałabym zrezygnować calkowicie z hormonów więc zastanawiam się nad spiralą miedzianą ,moje koleżanki mają i chwalą ale to nie znaczy ,że mi będzie służyła. Tak jak w przypadku antykoncepcji hrmonalnej ja jestem zadowolona z pigułek ,które przyjmuje ale to nie znaczy ,że druga dziewczyna będzie zadowolona z tych samych pigułek.Tak to już niestety jest ,tylko pigułki w przypadku fiaska to mniejsza inwestycja finansowa .
ja mam od 2,5 roku
zero miesiączek, co jakiś czas pobolewają mnie jajniki i wtedy wydaje mi się, że chyba mam okres ;)
fakt, troszkę pryszczy się pojawia na ramionach, ale do zniesienie
komfort mega :)
co do bólu przy wyciąganiu, to nie powiem, bo mam pierwszą, ale jeśli tak źle się czujesz, to bez różnicy czy wyjmiesz ją teraz czy za 3 lata, musisz to przeżyć :( nie zazdroszę takiego samopoczucia
zero miesiączek, co jakiś czas pobolewają mnie jajniki i wtedy wydaje mi się, że chyba mam okres ;)
fakt, troszkę pryszczy się pojawia na ramionach, ale do zniesienie
komfort mega :)
co do bólu przy wyciąganiu, to nie powiem, bo mam pierwszą, ale jeśli tak źle się czujesz, to bez różnicy czy wyjmiesz ją teraz czy za 3 lata, musisz to przeżyć :( nie zazdroszę takiego samopoczucia
A ja mam od prawie roku złotą spiralę i jestem bardzo zadowolona. Nie ma żadnych hormonów, ani niepożądanych symptomów, jak przy miedzianej. Cenowo wychodzi bajecznie tanio w porównaniu do Mireny. Ma tylko taki minus, że trzeba ją sobie kupić samodzielnie, bo lekarze "nie mają wiedzy" o jej istnieniu.
Nazywa się De Oro T Gold, ja ją zamawiałam przez stronę internetową. Rozmar miała taki jak Mirena. W opakowaniu jest dołączony apikator i całe założenie trwało moment, a ja go nie poczułam. Założył mi lekarz w Gdańsku, po wcześniejszej konsultacji. Zakładał ja wtedy pierwszy raz. Moja siostra nosi już drugą taką spiralę i mnie namówiła. Koszt to 250 za spiralę plus kurier i wizyta u lekarza ok.120.