Widok

Czy są tu mamuśki używające systemu Mirena?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny! Piszcie proszę jak sie czujecie z ta wkładka a także proszę o opinie te mamusie, które z jakichś względów musiały usunąć system.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej! Mam już dwa lata i żadnych dolegliwości czy coś . Okres jest ale bardzo słaby :) . Przy zakładaniu nic nie bolało i żadnego dyskomfortu nie odczuwam . Polecam !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
O to szczęściara z Ciebie. Ja mam od roku nie dosc ze czuje sie fatalnie, to bolało przy zakładaniu tak ze prawie zemdlałam... Zastanawim sie nad wyjęciem ale juz sie boje jaki to znowu bedzie bol.
To faktycznie masz pecha :( jak dla mnie to najlepsza metoda antykoncepcji . Ja bym pewnie wyjęła jakbym źle znosiła miernę, po roku powinno się wszystko unormować . A jakie masz skutki uboczne ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pryszcze jak u nastolatki (twarz szyja plecy dekolt), drastyczne zmiany nastrojów, ciagle nic mi sie nie chce, częste bole głowy (biorąc tabletki miałam 3 dni bólu głowy podczas miesiączki teraz średnio co 3 dzien pobolewa mnie lub bardzo boli).
Okresu nie mam wcale, nawet niewielkiego plamienia, często bolesne skorcze od lędźwi do jajników (nie wiem od czego)... W czerwcu byłam ba kontrolnym usg i wszytko wyszło ok jesli chodzi o ułożenie wkładki...
W takim razie jeśli te bóle są z powodu wkładki to usuń ją , po co się męczyć z takimi bólami głowy i humorami i tak pewnie nie ma nastroju na "amory". A ja się czuję o wiele lepiej , mam więcej energii ale to może dla tego, że już dzieci troszkę bardziej samodzielne .
O amorach można zapomnieć nie tylko przez humory i bole głowy - libido tez jest zerowe od momentu założenia Mireny.
No to zdejmij,widocznie ci nie służy.Jak widać twój organizm lepiej reaguje na antykoncepcję hormonalną dwuskładnikową w pigułkach masz dodatkowo estrogen w Mirenie jest tylko gestagen.Ja stoję teraz przed takim samym dylematem ale ja już chciałabym zrezygnować calkowicie z hormonów więc zastanawiam się nad spiralą miedzianą ,moje koleżanki mają i chwalą ale to nie znaczy ,że mi będzie służyła. Tak jak w przypadku antykoncepcji hrmonalnej ja jestem zadowolona z pigułek ,które przyjmuje ale to nie znaczy ,że druga dziewczyna będzie zadowolona z tych samych pigułek.Tak to już niestety jest ,tylko pigułki w przypadku fiaska to mniejsza inwestycja finansowa .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba tak zrobie ale strasznie sie boje bo przy zakładaniu bol był taki ze prawie zemdlałam a naprawdę po porodzie dwójki wielkich dzieci myslalam ze juz nic mi nie jest straszne a jednak... I juz sie zastanawiam jak bardzo bedzie bolało wyciąganie :/ ehh ale sie wpakowałam..
Słyszałam ,że są lekarze którzy zakladają Mirenę pod znieczuleniem no i podstawowa sprawa to nie każdy ginekolog zakłada Mirenę czy wkładkę miedzianą,może ty trafiłaś na ginekologa ,który nie miał dużego doświadczenia w tym temacie dlatego tak bolało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam od 2,5 roku
zero miesiączek, co jakiś czas pobolewają mnie jajniki i wtedy wydaje mi się, że chyba mam okres ;)
fakt, troszkę pryszczy się pojawia na ramionach, ale do zniesienie
komfort mega :)

co do bólu przy wyciąganiu, to nie powiem, bo mam pierwszą, ale jeśli tak źle się czujesz, to bez różnicy czy wyjmiesz ją teraz czy za 3 lata, musisz to przeżyć :( nie zazdroszę takiego samopoczucia
A ja mam od prawie roku złotą spiralę i jestem bardzo zadowolona. Nie ma żadnych hormonów, ani niepożądanych symptomów, jak przy miedzianej. Cenowo wychodzi bajecznie tanio w porównaniu do Mireny. Ma tylko taki minus, że trzeba ją sobie kupić samodzielnie, bo lekarze "nie mają wiedzy" o jej istnieniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Matamaja powiesz cos więcej i tej spirali? Jaki jest jej koszt czy każdy ginekolog ja założy?
Nazywa się De Oro T Gold, ja ją zamawiałam przez stronę internetową. Rozmar miała taki jak Mirena. W opakowaniu jest dołączony apikator i całe założenie trwało moment, a ja go nie poczułam. Założył mi lekarz w Gdańsku, po wcześniejszej konsultacji. Zakładał ja wtedy pierwszy raz. Moja siostra nosi już drugą taką spiralę i mnie namówiła. Koszt to 250 za spiralę plus kurier i wizyta u lekarza ok.120.
Ja założyłam już trzecią jak dla mnie to najlepsza sprawa jak już dzieci dorosły i niemam zamiaru mieć ich więcej
Ja noszę od 5 lat spiralę miedzianą (już 2) i jestem bardzo zadowolona.
O złotej nigdy nie słyszałam.
Komfort jest niesamowity :) O niczym nie muszę pamiętać - poza wymianą co 4.5 roku :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry