Widok

Czy używacie specjalnych koszy na pieluchy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie czy używacie koszy na pieluchy np angelcare, tommee tippee itp? Jeśli tak to czy wkłady kupujecie w sklepach czy na allegro?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To już raczej czas na zakup majteczek :) wracając do tematu nasza mała już tylko na noc ma pieluchę odkąd skończyła 20 mcy dlatego nie używamy takiego kosza.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja od początku miałam reklamówki jednorazowe i pieluszki z 2 prosto do woreczka a z 1 do śmietnika- w domu mała często w wielorazówkach wiec kosz mamy ale na pieluchy do prania :)
image
Nascimento to nie dla nas :) My już faktycznie zaczynamy odpieluchowanie. Jest to dość drogie dlatego zastanawiam się ile mam się na taki zakup decyduje. My nie mieliśmy, mamy kosz dedykowany pieluchom ale nie jest specjalny do tego.
Ja dla starszej nie miałam, teraz dla synka dostałam w prezencie takie kosz Tommee Tippee i ja go uwielbiam:) Jest już z nami rok:D
Ja używałam i był mi bardzo przydatny, dlatego że miałam dwójkę malutkich dzieci i dzięki koszowi nie musiałam zawracać sobie głowy brzydko pachnącymi pieluszkami - po prostu wkładałam je do pojemnika (posiadam angelcare) i nie miałam w domu brzydkich zapachów. a wkład kupowałam w akpolu i jeden na mc spokojnie wystarczał (przy 2ce dzieci) Ogólnie uważam że jest dobrym zakupem przy bliźniakach lub dzieciach rodzonych rok po roku.
Ja mam kosz TT i wkłady kupiłam pierwszy raz w akpolu, a teraz na allegro. :)
Ja od samego początku miałam kosz marki Korbell świetnie się sprawdził, worki nie przepuszczały zapachów, wkłady kupowałam w sklepach internetowych czasami w Mama i Ja.
jak się mój mały urodził to zaopatrzyłam się w jednorazowe reklamówki i woreczki śniadaniowe które się rewelacyjnie sprawdziły :) pieluszka w woreczek zawiązać dobrze i wcale żadnego zapachu z woreczka nie było a że śmieci dużo to codziennie się wynosi :)
Ja tez bardzo sobie chwale taki kosz, ale to dlatego, ze u mnie jest tak dziwnie, ze smieci zabieraja tylko 2 razy w tygodniu spod drzwi i taki dodatkowy, nieprzepuszczajacy zapachow kosz to zbawienie. Ale przed zakupem radzilabym wlasnie sprawdzic ceny wkladow i wybrac nawet drozszy kosz, ale zeby wklady byly tansze, bo tanie nie sa.
imageimage
Ja wrzucalam pieluchy do woreczkow lub siateczek jednorazowych,taki koszyk na pieluchy wg mnie jest zbedny:)
No właśnie ceny. Zastanawiam się bo mogłabym mieć tańsze niż na allegro ale nie wiem czy jest dużo osób które to używają i czy powinnam w to zainwestować. Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Ja zuzywam okolo 2 wklady miesiecznie przy jednym dziecku, wiec troche na to idzie kasy. Kosz mam jakis najprostszy model Anglecare.
imageimage
Miałam i u nas się sprawdził bo mieszkamy w domu jednorodzinnym więc dbamy o to, żeby śmieci zajmowały możliwie jak najmniej miejsca, bo wywóz jest tylko raz w tygodniu. W koszu pieluchy fajnie się rolowały i zajmowały mało miejsca a poza tym duże udogodnienie, gdy się ma dwa piętra ;p
W pierwszej ciąży myślałam o tym, był bodajże taki kosz Sangenic, ale było to za drogie rozwiązanie. W końcu kupiliśmy dobry zwykły kosz z klapą, otwierany pedałem. Do tego grubsze worki 60l z wiązaniem. Sprawdziło się przy obydwu dzieciaczkach. Jedyne na co trzeba uważać to to, żeby dziecko się nie dorwało do kosza i czegoś nie wyjęło.
image
image
ja uzywam sangenic i sobie chwale, przez pierwszy rok pieluche z kupa wkladalam do woreczka i do zwyklego kosza ale zawsze cos czułam (chyba moje dzieci robia mega toksyczke kupki), wklady kupowalam w akpolu, ale od miesiaca zamiast wkladu wkladam zwykły worek na smieci i efekt ten sam:)
image
image
Nie używaliśmy takich specjalnych koszy :]

"śmierdzące" pieluchy były pakowane w Paklanki i wystawiane za okno (mamy szeroki parapet zew.) ;) do czasu najbliższego wyjścia z domu :]

zasikane - normalnie do worka w koszu na śmieci :]

przetestowaliśmy też inne zapachowe woreczki (z Allegro jakies angielskie) - ale były bez porównania gorsze (cieńsze, delikatniejsze, mniejsze, mniej pachnące i przezroczyste) od Paklanków :]
My dostaliśmy taki kosz od koleżanki w spadku.Bardzo fajna,przydatna rzecz.Stał koło sypialni i nawet w nocy mogliśmy szybko pozbyć się pieluszki.Wiem że inni dają sobie radę bez takich wynalazków,ale my dostaliśmy i bardzo polecam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry