Widok

Czy wasze 3 latki....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
....piją jeszcze mleko modyfikowane? np. na noc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja cora w sierpniu skonczyla 3 lata jeszcze jakies 3 miesiace temu piła modyfikowane ale wkoncu przeszlismy na sweize mleko, bez sensu tak długo zwlekałam,corka nawet nie zauwazyła roznicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasza coreczka skonczyla 3 latka w sierpniu i wlasnie przestawiamy ja na zwykle mleko, nie ma problemu chętnie pije. my dajemy 3,2%
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My już jakiś rok dajemy zwykłe mleko...to 3,2% w butelkach, czyli pasteryzowane a nie UHT
Nasza nie pija modyfikowanego od ukończenia 2 lat, ani w dzień ani w nocy
Czy mleko uht gotujecie czy tylko podgrzewacie ?
ojj nie pije już długo modyfikowanego.

Z płatkami je normalne uht , kakao tak samo. Ja mleko gotuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
przestał jak miał roczek :p, 2 lata nie pił mleka w domu, może w złobku czasem było z płatkami. Teraz jak ma 3 lata zażyczył sobie mleka, pije czasem pasteryzowane 3,2%, unikam UHT.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja pije modyfikowane ale zwykłe też dostaje. Pytałam pediatry i powiedziała,że na pewno jej nie zaszkodzi:)
Odrzuciła sama jak miała jakieś 2 lata 8 mc,nawet z płatkami nie udało mi się jej wcisnąć bo wypluwała a dostawała to samo mleko od urodzenia.
Pije mleko pasteryzowane ale ja nie gotuje tylko podgrzewam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
odkąd skończyła 2,5 roku pije tylko mleko UHT podgrzane
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moja Lenka pije mleko zwykłe z butelki (nie UHT) odkąd skończyła 2 latka. Mleka nie gotuję tylko podgrzewam.
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kobiety jeśli zdrowie waszych dzieci jest dla Was najważniejsze to nie kupujcie UHT ! to nie mleko tylko zabarwiona na biało woda, bez żadnych wartości, bleee

Kupujcie mleko pasteryzowane w niskiej temperaturze 73-74'C jest to tzw mleko świeże.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do ok 3 urodzin podawałam Bebiko truskawkowe (rano), a wciągu dnia zwykłe mleko krowie (z kawą zbożową lub samo) :) kiedyś piliśmy kartonowe, od jakiegoś czasu pasteryzowane, zawsze 3,2% :) Młody najchętniej pije zimne, z lodówki, ewentualnie w temperaturze pokojowej. Ostatnio chyba dorósł do kakao ;) bo dwa razy wypił ;) (ciepłe)
nigdy nie podawałam modyfikowanego. Teraz ma 3 lata i pija mleko pod różną postacią, od zimnego z lodówki, ciepłego, w zupie mlecznej do kakao. Do roku piła moje mleko tylko plus jakieś mleczne kaszki inne nabiały.
moje dziecko pije mleko modyfikowane a ma prawie 3,5 roku.Pije 1-2 razy dziennie/głównie wieczorową porą, Czasami wypija kakao z normalnego mleka - nie kartonowego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Madzia pije bebiko rano i wieczorem , chętnie pije więc dostaje butle. Zwykłe będzie piła w przedszkolu teraz
mój nadal pije i to chętnie rano i wieczorem zwykłego nie daje bo nie chce mi się podgrzewać czy gtowac ale on szybko wyłapuje smak jak jest inne dlatego tez nie do końca chcę zmieniać bo sie obawiam, że przestanie zupełnie pić.
Kuba w lipcu skonczyl 3lata i od miesiaca nie pije kaszy ,a pil na noc i w nocy;( Mleko odrzucil jak skonczyl 10mcy;/
U nas jak córcia skończyła 2 latka odstawiona została butelka Pani stomatolog nam odradziła ponieważ to jest nie dobre dla zębów.Mała miła już białe kropeczki na zębach od dużej ilości mleka i zgryz zaczynał się powoli psuć. Teraz owszem pije mleczko zwykłe, kakao, ale z kubeczka i nie jest to taka ilość jak z butelki.
no mój pije mleko ale z kubeczka nie z btelki ze smoczkiem z nią juz jakieś dobre kilka kilkanaście miesięcy temu się pożegnalismy
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
pewnie:)
twierdza tak lekarze , którzy działają na zlecenie koncernów produkujących MM jak sądzę:)
jestem przeciwna podawania mleka krowiego +- rocznemu dziecku, ale od ok. 2 roku zycia mysle ze spokojnie mozna przejsc na krowie, dziecko w tym wieku je praktycznie juz wszystko to samo co dorosli, dlaczego powinno sie robic wyjatek akurat dla mleka?
Nadmiar białka szkodzi nerkom i to w każdym wieku niezależnie od tego czy pochodzi ono z mleka krowiego,mm czy mięsa,serków,jogurtów , jak wy takie mądrości wypisujecie na tym swoim portalu lansowanym przy każdym wątku na forum to gratuluję poziomu.
Chodziło mi o tą całą strefęrodzinki czy jak to sie zwie.
dodam, że koło mnie mieszka pediatra i ma syna 4 letniego i ten również pije mleko modyfikowane.
Próby podania córce normalnego mleka skończyły się jej oburzonym krzykiem: Mamo, to mleko jest twarde!
Co miała na myśli, nie wiem :(
Monika ale się uśmiałam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-mleko-Gerber-3-t490994,1,130.html przepraszam ale w sumie na temat:)
Jak skończył 2,5 to przeszliśmy na "od krowy", ale tylko butelkowane. Czasem kupię mm, żeby mieć na szybko. Wolę i tak mu podawać kefir, jogurt itp. MM jest bardzo kaloryczne a i tak wygląda sobie dobrze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (62 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Stomatolog dziecięcy prywatnie lub NFZ kogo polecacie? (7 odpowiedzi)

witam, mam pytanie odnośnie stomatologa będzie to nasza pierwsza wizyta córka ma 3 lata i chcę...

do góry