Widok

Czy wasze 3 latki....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
....piją jeszcze mleko modyfikowane? np. na noc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas jak córcia skończyła 2 latka odstawiona została butelka Pani stomatolog nam odradziła ponieważ to jest nie dobre dla zębów.Mała miła już białe kropeczki na zębach od dużej ilości mleka i zgryz zaczynał się powoli psuć. Teraz owszem pije mleczko zwykłe, kakao, ale z kubeczka i nie jest to taka ilość jak z butelki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mój pije mleko ale z kubeczka nie z btelki ze smoczkiem z nią juz jakieś dobre kilka kilkanaście miesięcy temu się pożegnalismy
pewnie:)
twierdza tak lekarze , którzy działają na zlecenie koncernów produkujących MM jak sądzę:)
jestem przeciwna podawania mleka krowiego +- rocznemu dziecku, ale od ok. 2 roku zycia mysle ze spokojnie mozna przejsc na krowie, dziecko w tym wieku je praktycznie juz wszystko to samo co dorosli, dlaczego powinno sie robic wyjatek akurat dla mleka?
Nadmiar białka szkodzi nerkom i to w każdym wieku niezależnie od tego czy pochodzi ono z mleka krowiego,mm czy mięsa,serków,jogurtów , jak wy takie mądrości wypisujecie na tym swoim portalu lansowanym przy każdym wątku na forum to gratuluję poziomu.
Chodziło mi o tą całą strefęrodzinki czy jak to sie zwie.
Próby podania córce normalnego mleka skończyły się jej oburzonym krzykiem: Mamo, to mleko jest twarde!
Co miała na myśli, nie wiem :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika ale się uśmiałam:)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-mleko-Gerber-3-t490994,1,130.html przepraszam ale w sumie na temat:)
dodam, że koło mnie mieszka pediatra i ma syna 4 letniego i ten również pije mleko modyfikowane.
Jak skończył 2,5 to przeszliśmy na "od krowy", ale tylko butelkowane. Czasem kupię mm, żeby mieć na szybko. Wolę i tak mu podawać kefir, jogurt itp. MM jest bardzo kaloryczne a i tak wygląda sobie dobrze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry