Widok

Czyrak...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, od czego to gówno się robi?
Mam w pachwinie, nie moge się ruszać, cholernie boli...

Wiecie może czym to zwalczyć?

Czy został tylko chirurg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z czyrakami to niestety jest lipa :/ jeśli nic się przez ostatnie kilka lat nie zmieniło to niestety tylko chirurg... ale przyznam ci szczerze że wizyta u chirurga trwa chwilę, bólu zero bo znieczulają, zabieg trwa dosłownie kilka minut i potem już zero bólu... bo oni to tylko przecinają i ropę usuwają, a nie że usuwają całego czyraka... także naprawdę warto... zawsze możesz poczekać aż sam pęknie, ale zapewniam cię, że naprawdę nie warto, bo po 1 po co cierpieć z bólu a po 2 może zostać mało atrakcyjna blizna...
W poniedziałek idę do gina moze on mi przepisze. Jak mam czekac 3-4 tyg. na wizytę u dermatologa to pozostanie mi tylko zdjęcie zrobić jak wyglądało :)

Ale masakra jakaś. Boli jak jasna....... ##@%$%%^&^%

Teraz siedze a jak wstane to nie będę mogła usiąść.
Dżizas. A tu na zakupy trzeba.... Wrrrrr
Ja miałam czyraka w pachwinie.Takiego ponad 1cm. Wystraszyłam się, że to powiększony węzeł chłonny. Na szczęście dermatolog mnie uspokoił, przepisał maść z antybiotykiem i po 5 dniach ślad po czyraku zaginął. Mówił też, że w tym miejscu u kobiet czyraki często robią się po depilacji. Nie pamiętam jaka to była maść, ale jak pójdziesz do dermatologa, to na pewno da sobie z tym radę, bez pomocy chirurga :)
u mnie pomogla masc detromecynowa ale jak karmisz to chyba nie wolna jej
miałam niestety, na szczęście na udzie
lekarz u którego byłam powiedział że czyrak jest wirusowy, i niektórzy ludzie są na niego podatni a inni nie, nie obronisz się przed nim bo jest w powietrzu,
możesz iść na nacięcie ale długo się barze i może zostać brzydka blizna, możesz brać antybiotyk na rozejście się
u mnie antybiotyk nie podziałał, najpierw smarowałam maścią ichtiolową, ładnie wychodzi do wierzchu, pęka i trzeba go wycisnąć, powtarzać aż do skutku, później odkryłam że szybciej działa olejek pichtowy i nie ma takiego babrania się z maścią
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry