Widok

DDA nie radzę sobie

Czy jest ktoś, kto ma ten problem i chce pogadać, wysłuchać? Ja już jestem na skraju wytrzymałości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mikro, ja naprawdę też nie mam życia usłanego różami. Borykam się z takimi problemami, że wiele osób przerasta tylko cząstka z nich. Tylko ja nie mam w zwyczaju obarczania nimi nikogo. Owszem, moi przyjaciele bardzo chętnie mi pomogą, ale mówię o nich tylko wtedy, gdy są w stanie fizycznie pomóc. Na pewno nie dramatyzuje, nie szukam publiczności do "wysłuchania", bo to bez sensu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja byłam dwa lata w związku z facetem z DDA i mogę potwierdzić, że ciężko żyć z taką osobą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
5 lat żyłem w związku z kobietą DDA...po prostu koszmar. Nie wiem jak wytrzymałem tak długo (chyba z miłości?) ale i moje wytrzymywanie się w końcu wypaliło, łącznie z pokładami empatii, wszelkiej maści tolerancji i daleko posuniętego rozumienia problemu.

Osoby DDA nie nadają się do związków i póki nie przejdą gruntownej terapii, nie powinny się z nikim wiązać. Amen.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niulka, nie mogę się z Tobą zgodzić. Uważam się za osobę dość silną, ale jakiś czas temu wydarzyło się w moim życiu coś, co po prostu zwaliło mnie z nóg. Gdyby nie wparcie moich przyjaciół, nie wiem czy wyszłabym z tego dołka sama, poważnie. Każdemu może się COŚ przytrafić, wierz mi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słabsi, silniejsi... guzik prawda. Słabsi są słabsi, bo dali to sobie wmówić. To bardzo wygodne. Powiem, że jestem słabsza i już niczego ode mnie proszę nie oczekiwać tylko wysłuchać i pogłaskać po główce. Aż w końcu sama w to naprawdę uwierzę.
Dalej nie rozumiesz? Wsparcia można udzielić jedynie komuś, kto nie pozwoli sobie wmówić, że jest słaby i chce walczyć. Tu nie ma woli walki, za to jest prośba o to, by utwierdzić go w jego własnym przekonaniu.
I nie będę tego uzasadniać. To nie miejsce na to ani czas.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki :)
Swoją drogą, pomyślałam sobie, M&M, że skoro sobie radzisz, a masz podobny problem do MM, to może coś mu podpowiesz?
Bardzo dobrze wytłumaczyłaś Mikronezja:-) mogłam patrzeć na godzinę:-)
Bardzo dobrze:-)
M&M, to nie jest twoja kopia, bo ty sobie radzisz.
Twoja rzekoma kopia się nie odzywa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Graszka, zwróciłam na to uwagę dopiero, jak napisałaś, że M&M to nie MM. I do Ciebie napisałam, że to jeszcze nic nie znaczy i żeby autor potwierdził lub zaprzeczył.

M&M się odezwał i przeprosiłam go za pomyłkę, bo okazało się, że jednak różne IP oznacza dwie różne osoby. Dobrze się wytłumaczyłam? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja sobie radzę, czasem bywa gorzej ale ciągle jestem na plusie, pozdrawiam moją kopię MM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mikronezja- jak to nie zauważyłaś ? Chwilę temu napisałaś, że widzisz inne IP, ale to jeszcze nic nie znaczy...
Ups, sorki, nie zwróciłam uwagi na inne IP :). Dzięki M. :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja tego wątku nie zakładałem, założyłem inny z informacją o rozpoczęciu grupy DDA, tutaj ktos sie upodobnił do Mnie pozdrawiam Mikro :)
Widzę, że poprzednie wątki pisane były z innego IP, ale to jeszcze nic nie znaczy. Może autor potwierdzi lub zaprzeczy?
Mikronezja, chyba wiem o którego faceta ci chodzi.. To nie ten, kto inny założył ten wątek:-))
Niulka, MM to facet, całkiem miły, bo poznałam go osobiście na jednym z forumowych ognisk. Nikt Ci nie każe go głaskać i wmawiać mu, że jest wspaniały, bo trudno tak postąpić, kiedy kogoś nie znamy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mikronezja, nie będę kogoś na siłę głaskać i wmawiać, że jest wspaniały, bo to nic nie da. MM sam... czy tam sama musi sobie z tym poradzić. Ale ewidentnie widać, że nie chce. Wiem, że to przewrotnie brzmi, ale tak jest. Zaparła się... czy tam zaparł w swojej mądrości i Niulka jest glupiutka, uśmiechniętą dziewczynką, która nic o życiu nie wie. Ja się kłócić nie zamierzam. Niech sobie mówi, co chce, w d*pie to mam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niulka, do której z nas ta odpowiedź? Nie zaperzaj się, tylko zrozum, że ludzi są słabsi i silniejsi psychicznie. Jedni mają wsparcie, inni nie mogą nie nie liczyć, a jeszcze inni w ogóle go nie potrzebują, bo sami ze wszystkim sobie radzą. Jeśli należysz do tych ostatnich, to można Ci tylko pogratulować, serio :). I nikt nie powiedział, że jesteś głupia.
Niulka- ty jesteś kobietą? Kilka postów wcześniej napisalaś : Urodziłem się zdrowy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (252 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Vibracje (29 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

do góry