Widok

DEBRIDAT

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ktora z Was stosuje/stosowala? Po jakim czasie zaczyna dzialac? Moj maluch strasznie sie meczy bo nie moze sie wyproznic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
My stosowaliśmy debridat na ulewania i luźne stolce razem z probiotykami, w szpitalu też go dają na wszelkie dolegliwości z przewodem pokarmowym, ale ja szczerze powiem, że nie zauważyłam żeby jakoś super działał ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może dopajaj go bardziej, w jakim jest wieku? Może soczek jabłkowy?
no wlasnie w jakim jest wieku.Moj maly 2 lata mial zaparcia i wiem na ten temat chyba wszystko:)
Moja córka brała debridat ale kiepsko działał. Nie pamiętam po jakim czasie "zaczął działać". Ale nie jest to skuteczny preparat na zaparcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas z zaparciami też meksyk, debridat raczej słabo nam pomagał
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Mały dostawał na ulewanie, dobre 4 miesiące. U as zaczął działać już po jednym dniu stosowania. Może i rewelacyjny nie jest, ale nam pomógł przy jednoczesnym stosowaniu kilku dodatkowych zasad. Na szczęście ulewanie się skończyło.
Na ulewania nam tez pomagał, natomiast na zatwardzenie już nie :(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia a w jakim wieku jest dziecko? Doraźnie można zastosować czopka. Bardzo dobry jest forlax ale to już lepiej niech lekarz decyduje. U nas bardzo pomógł.
U nas działa LACTULOSUM, ale my podajemy sporadycznie, nie wiem czy można stosować dłuższy czas i też kwestia w jakim wieku jest dziecko

Jeżeli maluszek, może trzeba zastanowić się nad mleczkiem.
Moja jako 2-3 miesięczny maluszek miała zatwardzenie, po zmianie mleczka wszystko się unormowało
Teraz zmagamy się ze strachem robienia kupy na nocnik :( Póki może powstrzymać wypróżnienie to kupki nie chce zrobić :(

Mój mały tez dostawał debridat i niestety nic nie pomoglo:( mial straszne zaparcia, nie mogl sie sam zalatwiac tylko dopiero np po czopku mielismy takie cyrki do ok 4 miesiaca az ktoras z koleji pani doktor stwierdzila u małego skaze białkową pózniej potwierdzona badaniami, dostał beilon pepti i jak reka odjal:) odrazu sam sie pieknie zaczal zalatwiac.
image

image
no wlasnie w jakim wieku jest dziecko,Bo u nas odkad malys konczyl rok to dostawal forlax.Super dzialal
moja dostała na ulewanie, jak miała ok 3tyg, niestety nie pomógł...
z wypróżnianiem też nie widziałam różnicy

Ja z moją córką przetestowałam chyba wszystko Debridat i sporo innych podziałał dopiero FORLAX są to saszetki z proszkiem działanie rewelacyjne.A uwierz mi potrafiła nie robić kupki nawet po 2 tygodnie-MASAKRA.Ale FORLAX podziałał
Moj maluszek ma dokladnie 18 dni. Ja juz wczoraj musialam podac czopek glicerynowy (mimo stosowania Debridatu) bo tak plakal i cisnal na kupke.. Poza tym zmienilam wczoraj mleko na Bebilon Comfort i zobaczymy. Do tego dostaje tez mleczko cyckowe:)
oj 18 dni to maluszek. współczuję :( to chyba trzeba mleczko dobrze dobrać - w takim wieku nie umiem doradzić bo u nas zaczęło się dużo później. powodzenia
agusia super ze zmienilas mkejo.U nas comfort zadzialal super.
To dobra informacja:) Mam nadzieje ze i unas pomoze w polaczeniu z Debridatem :P Nie wiem tylko jak szybko widac ewentualne efekty po tym mleczku:/
agusia u nas zmiana mleka na comfort nic niestyety nie dala:( wrecz pogorszyla. ale trzymam kciuki bo wiem jakie to straszne dla maluszka no i mamy.
image

image
u nas debridat slabo dziala, ale za to dicoflor 30 się sprawdza, lub połaczenie debridatu i dicofloru :) kupki częściej i mała spokojniejsza
u nas po comforcie odrazu bylo ok.Debridat nie dziala na zaparcia,chociaz lekarze czesto go polecaja.A laktuloza?Nie wiem od ilu jest.Nasz maly mial od urodzenia zaparcia.Lekarze ciagle cos wymyslali.A to herbatki rumiankowe itd itp.a bylo tak ze maly nie robil kupek np 10dni!
No wlasnie. Ja stosuje dopiero 3 dzien ale kupy nadal nie widac. Bebilon Comfort daje od wczoraj wiec czekam na efekty. Oby nie bylo gorzej...
image
Nam Bebilon Comfort powodował mega zaparcia :/ uporał się z kolkami(+ butelki Dr Brown's) ale problemy z kupą były straszne :/ tu nawet moja opinia http://www.bangla.pl/opinia-nutricia-bebilon-comfort-1-r7618.htm

http://www.bangla.pl/opinie/p2185/nutricia-bebilon-comfort-1

Debridat Młody dostawał na ulewanie - nic nie pomógł.

mieliśmy mleko zagęszczać Nutritonem - też powodował zaparcia. na to lekarki na Polankach(akurat opuszczaliśmy szpital po 2 tygodniowym pobycie) poleciły Lactulosum - Gabryś miał 2,5 tygodnia, więc można podawać takim maluszkom :]
Ja stosowałam jak córeczka miała zparcia, nie wypróżniała się przez tydzień, debridat pomógł ale nie od razu, moze gdzieś po tygodniu - półtora. Dawałam jej przez miesiąc bo pzrez tyle można używać rozrobiony. Po Debridacie robiła juz co 2 dni więc było OK.
Na ulewania nie działał, ale ulewanie skończyło się jak małaskończył agdzieś 5,5 miesiąca - jak ręką odjął - chyba układ pokarmowy po prostu dojrzał:)
te zaparcia to jest jakas masakra
Synek brał Debridat jak miał 3 tyg. na zaparcia które go męczyły + kolka.
Nic nie pomógł, tylko maluch zraził się jego smakiem i pojawiły się problemy przy podawaniu innych lekarstw które chętnie wcześniej brał.
Patrząc z perspektywy czasu lepiej dać czopek a organizm z czasem dojrzeje i będzie oki.
image
Każde dziecko jest inne ale mojemu na zaparcia pomagało Windi a służy do odgazowania.
image
mojej często pomagają bakterie Lacidobaby, polecam waniliowy smak - dzieci go lubią
U nas Debridat pomógł,po Bebilonie comfort było jeszcze gorzej.
image
Nam debridat pomógł po 1 dniu. Moja córci amiała zaparcia jakos w 32-4tyg. życia. więc jak widac na każde dziecko ten sam lek inaczej działa. natomiast o bebilonie comfort słyszłama negatywne opinie- nie pomaga wyprózniać się dziecku itd. nie jest ponoć lekko strawne a wręcz przeciwnie powoduje zaparcia. ja bym proponowała mleko hipp bio combiotic comfort (troche dziwnie na etykiecie jest podany sposób rozrabiania), jednak jest to bardzo lekkostrawne mleczko z probiotykami, nam to mleczko dobrał gastrolog.
Moje małe dostało debridat na ulewanie ale kompletnie nie działał,na zaparcia świetna jest biogaja w kropelkach to bakterie priobiotyczne i można je chyba podawać od pierwszych dni życia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry