Widok

DEBRIDAT

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ktora z Was stosuje/stosowala? Po jakim czasie zaczyna dzialac? Moj maluch strasznie sie meczy bo nie moze sie wyproznic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mój mały tez dostawał debridat i niestety nic nie pomoglo:( mial straszne zaparcia, nie mogl sie sam zalatwiac tylko dopiero np po czopku mielismy takie cyrki do ok 4 miesiaca az ktoras z koleji pani doktor stwierdzila u małego skaze białkową pózniej potwierdzona badaniami, dostał beilon pepti i jak reka odjal:) odrazu sam sie pieknie zaczal zalatwiac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas działa LACTULOSUM, ale my podajemy sporadycznie, nie wiem czy można stosować dłuższy czas i też kwestia w jakim wieku jest dziecko

Jeżeli maluszek, może trzeba zastanowić się nad mleczkiem.
Moja jako 2-3 miesięczny maluszek miała zatwardzenie, po zmianie mleczka wszystko się unormowało
Teraz zmagamy się ze strachem robienia kupy na nocnik :( Póki może powstrzymać wypróżnienie to kupki nie chce zrobić :(
Agusia a w jakim wieku jest dziecko? Doraźnie można zastosować czopka. Bardzo dobry jest forlax ale to już lepiej niech lekarz decyduje. U nas bardzo pomógł.
Na ulewania nam tez pomagał, natomiast na zatwardzenie już nie :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mały dostawał na ulewanie, dobre 4 miesiące. U as zaczął działać już po jednym dniu stosowania. Może i rewelacyjny nie jest, ale nam pomógł przy jednoczesnym stosowaniu kilku dodatkowych zasad. Na szczęście ulewanie się skończyło.
U nas z zaparciami też meksyk, debridat raczej słabo nam pomagał
Moja córka brała debridat ale kiepsko działał. Nie pamiętam po jakim czasie "zaczął działać". Ale nie jest to skuteczny preparat na zaparcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie w jakim jest wieku.Moj maly 2 lata mial zaparcia i wiem na ten temat chyba wszystko:)
może dopajaj go bardziej, w jakim jest wieku? Może soczek jabłkowy?
My stosowaliśmy debridat na ulewania i luźne stolce razem z probiotykami, w szpitalu też go dają na wszelkie dolegliwości z przewodem pokarmowym, ale ja szczerze powiem, że nie zauważyłam żeby jakoś super działał ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry