Widok

DOM. Nasz dom :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Startujemy z tematem.

Ostatnie dwa wieczory przegadane o tym z naszymi Rodzicami...

Nie będziemy czekać, bo czas to pieniądz :)
I od razu po świętach zabieramy się za wszystko po kolei. Będziemy mieli domek :) Mały, ale własny :)
Niech się właściciele cholernie drogich mieszkań ugryzą :)

Mam nadzieję, że parę z Was, dość juz obeznanych i doświadczonych w temacie, podpowie nam czasem...

:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a tak poza tym źrodło wiedzy ... internet :)
znajdziecie łopatologicznie wytłumaczenia wielu rzeczy, bo mi jest cieżko tak w skrocie napisac, a nie za bardzo wiem co Kogo interesuje

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no no ja właśnie na ochronie środowiska trochę miałam o tym wszystkim jak ktoś nad rzeką mieszka też może z niej pozyskiwać prąd ALE WIESZ CO MOżNA PRZEZ Pół ROKU SIę DOWIEDZIEć :)
jednakże nie jestem do tego nastawiona negatywnie albo jak co poniektórzy nie twierdzę że z tego prądu nie za się uzyskać:)

k@juta napisał(a):

> jak ktoś nad rzeką mieszka też może z niej pozyskiwać
> prąd

Mieszkam nad potokiem, ale moja działka z nim graniczy (potok leży na gruncie Miasta Gdańska). Nie sądzę, żebym mogła w jakikolwiek sposób wykorzystać go, niestety...
Kropka-M napisał(a):

> a tak poza tym źrodło wiedzy ... internet :)
> znajdziecie łopatologicznie wytłumaczenia wielu rzeczy

To może jakieś linki? Bo ja mam takiego pecha, że w sprawach technicznych zawsze trafiam na fachowe strony (i nic nie jestem w stanie z nich przyswoić).
szkoda ale faktycznie masz fajny teren:)

ok,
te dwa mam w ulubionych, reszte poszukam pozniej bo teraz za duzo czasu nie mam

pompy ciepła

rozne schematy inst

Wielkie dzięki!
k@juta napisał(a):

> szkoda ale faktycznie masz fajny teren:)

Strumyk po sąsiedzku, to akurat jedna z niewielu zalet mojej działeczki. Wad ma znacznie więcej (np. o podmokłym terenie już pisałam).
całkiem przypadkiem natrknełam sie na stronke :)
el wiatr

uuuuu no proszę...energia odnawialna to też mój konik ;) pisałam o tym pracę magisterską :)))
pozdrawiam fankę!!!

wiper, a tak z ciekawosci, co skonczylas, podejrzewam, ze moze ochrone srodowiska, a moze i "moj" wydzial czyli okretownictwo.... ;)

zmartwię Cię...zupełnie coś innego bo towaroznawstwo na Akademii Morskiej ;) specjalność organizacja usług turystyczno-hotelarskich :D
a że nie lubię lania wody to wybrałam sobie taki techniczny temat o zastosowaniu energii odnawialnej w hotelarstwie

no no :) czyli wybrałas sobie baardzo ciekawy temat (z pewnoscia dla niewielu ciekawy :) ) ale ja juz sie do tego przyzwyczailam ze niewiele osob sie orientuje co mnie interesuje :)

dziewczynki, witajcie w klubie :)
ja też maniaczka oźe...
najbardziej w kierunku biomasy...

w zasadzie to tato mi wymyślił temat :) miałam pisać o ogrzewaniu, bo inżynierską pisałam o klimatyzacji :) a z ogrzewania wyszła energia odnawialna..ale nie żałuję, baaaardzo fajny temat i jak najbardziej wiedza do wykorzystania w przyszłości

Założyłam dziennik budowy na muratorze :)

Już parę działek na oku...

A słyszałaś, że niedługo nie trzeba będzie mieć pozwolenia na budowę? Coś dziś w TV wspominali :) wystarczy, że działka jest objęta planem zagospodarowania i masz plan budowy i już, chyba ;)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8670237,wiadomosc.html

Dziękuję :)

Ja od tygodnia przeglądam wszelkie informacje o przepisach, nowelizacjach, wycofaniach... Powoli to sobie układam w jedną korzystną dla nas całość :)

jest troche papierkowej zabawy,ale w sumie to nie jest z tym tak zle :)

Mieszkanie można ubezpieczyć na dwa sposoby: od ryzyk nazwanych oraz od wszystkich ryzyk. Pierwszy to polisa, która zapewnia ochronę w konkretnie wskazanych sytuacjach (kilka przykładowych: pożar, powódź, przepięcie, wandalizm). Drugi to natomiast ubezpieczenie, które zapewnia ochronę w przypadku dowolnego zdarzenia - z małymi wyjątkami, które szczegółowo opisane są w ogólnych warunków ubezpieczenia. Ta opcja jest więc szersza, bo pozwala chronić mienie na wypadek zdarzeń, które trudno przewidzieć. Oczywiście w ramach ubezpieczenia warto mieć OC w życiu prywatnym (przyda się, jeśli zalejemy sąsiada), assistance oraz zabezpieczyć się na wypadek kradzieży z włamaniem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry