Widok

DOM. Nasz dom :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Startujemy z tematem.

Ostatnie dwa wieczory przegadane o tym z naszymi Rodzicami...

Nie będziemy czekać, bo czas to pieniądz :)
I od razu po świętach zabieramy się za wszystko po kolei. Będziemy mieli domek :) Mały, ale własny :)
Niech się właściciele cholernie drogich mieszkań ugryzą :)

Mam nadzieję, że parę z Was, dość juz obeznanych i doświadczonych w temacie, podpowie nam czasem...

:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętajcie też o wentylacji i kominach https://sucha24.pl/artykul/rodzaje-kominow/709050
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam poczytać o desce elewacyjne jako stylowe rozwiązanie przy wykonywaniu elewacji domu https://pshouse.eu/elastyczna-deska-elewacyjna-imitacja-drewna-w-ktora-warto-inwestowac/

A może luksusowe apartamenty warszawa? Według mnie to bardzo dobra inwestycja zarówno dla was jako rodziny albo po prostu na wynajem. Warszawa to miasto dużych możliwości. Myślę że warto tu mieszkać.

Mieszkanie można ubezpieczyć na dwa sposoby: od ryzyk nazwanych oraz od wszystkich ryzyk. Pierwszy to polisa, która zapewnia ochronę w konkretnie wskazanych sytuacjach (kilka przykładowych: pożar, powódź, przepięcie, wandalizm). Drugi to natomiast ubezpieczenie, które zapewnia ochronę w przypadku dowolnego zdarzenia - z małymi wyjątkami, które szczegółowo opisane są w ogólnych warunków ubezpieczenia. Ta opcja jest więc szersza, bo pozwala chronić mienie na wypadek zdarzeń, które trudno przewidzieć. Oczywiście w ramach ubezpieczenia warto mieć OC w życiu prywatnym (przyda się, jeśli zalejemy sąsiada), assistance oraz zabezpieczyć się na wypadek kradzieży z włamaniem.
jest troche papierkowej zabawy,ale w sumie to nie jest z tym tak zle :)

Dziękuję :)

Ja od tygodnia przeglądam wszelkie informacje o przepisach, nowelizacjach, wycofaniach... Powoli to sobie układam w jedną korzystną dla nas całość :)

A słyszałaś, że niedługo nie trzeba będzie mieć pozwolenia na budowę? Coś dziś w TV wspominali :) wystarczy, że działka jest objęta planem zagospodarowania i masz plan budowy i już, chyba ;)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8670237,wiadomosc.html

Założyłam dziennik budowy na muratorze :)

Już parę działek na oku...

w zasadzie to tato mi wymyślił temat :) miałam pisać o ogrzewaniu, bo inżynierską pisałam o klimatyzacji :) a z ogrzewania wyszła energia odnawialna..ale nie żałuję, baaaardzo fajny temat i jak najbardziej wiedza do wykorzystania w przyszłości

dziewczynki, witajcie w klubie :)
ja też maniaczka oźe...
najbardziej w kierunku biomasy...

no no :) czyli wybrałas sobie baardzo ciekawy temat (z pewnoscia dla niewielu ciekawy :) ) ale ja juz sie do tego przyzwyczailam ze niewiele osob sie orientuje co mnie interesuje :)

zmartwię Cię...zupełnie coś innego bo towaroznawstwo na Akademii Morskiej ;) specjalność organizacja usług turystyczno-hotelarskich :D
a że nie lubię lania wody to wybrałam sobie taki techniczny temat o zastosowaniu energii odnawialnej w hotelarstwie

wiper, a tak z ciekawosci, co skonczylas, podejrzewam, ze moze ochrone srodowiska, a moze i "moj" wydzial czyli okretownictwo.... ;)

uuuuu no proszę...energia odnawialna to też mój konik ;) pisałam o tym pracę magisterską :)))
pozdrawiam fankę!!!

całkiem przypadkiem natrknełam sie na stronke :)
el wiatr

k@juta napisał(a):

> szkoda ale faktycznie masz fajny teren:)

Strumyk po sąsiedzku, to akurat jedna z niewielu zalet mojej działeczki. Wad ma znacznie więcej (np. o podmokłym terenie już pisałam).
Wielkie dzięki!
ok,
te dwa mam w ulubionych, reszte poszukam pozniej bo teraz za duzo czasu nie mam

pompy ciepła

rozne schematy inst

szkoda ale faktycznie masz fajny teren:)

Kropka-M napisał(a):

> a tak poza tym źrodło wiedzy ... internet :)
> znajdziecie łopatologicznie wytłumaczenia wielu rzeczy

To może jakieś linki? Bo ja mam takiego pecha, że w sprawach technicznych zawsze trafiam na fachowe strony (i nic nie jestem w stanie z nich przyswoić).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry