Widok

DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ W PRZEDSZKOLU

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja 3,5 letnia córeczka poszła do przedszkola ale nic w nim nie chce jeść jak pytam dla czego to mówi że nie dobre jest albo ze nie lubi .Co mam zrobić .Dodam że po powrocie z przedszkola zjada wszystko .Co zrobić z tym fantem płace za posiłki a ona ich nie je.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może jednka ktoś ma podobny problem ?????
nasze tez poczatku nie wszystko jadly - przeszlo im - jak zglodnialy ;)
o u nas też taki problem - chociaż może trochę inny. moja mała ogólnie jest małojadkiem :) ma swoje ulubione dania i tyle. nie chce się przekonać do nowych potraw. jak w przedszkolu jest to co lubi to zje a jak to czego nie lubi bądź nie zna to nie je. raz ją odebrałam z bólem brzuszka z głodu :( ja mojej daję śniadanie w domu żebym była pewna że coś zjadła i po powrocie mała je w domu obiad.
ja moją dawałam do "normalnego" przedszkola również ze względu na jedzenie bo wierzę w to że przy dzieciach się rozkręci i w końcu spróbuje coś innego i zasmakuje i jej menu się urozmaici. jestem dobrej myśli chociaż już miesiąc minął :/
Moja też jest niejadkiem zawsze była ma 3,5 roku a trzeba przy niej siedzieć przy jedzeniu w przedszkolu je malo prawie nic ale bez śniadania jej nie wypuszczam z domu tak samo jak przyjdzie rzuca się na obiad i jest dopilnowana przy kolacji..
u nas jest podobnie w żłobku
sniadanie nie zjedzone , obiad ponoć zjedzony ale po powrocie do domu wilczy apetyt

u nas to kwestia adaptacji do żłobka - sadze ze nie je z żalu , w ramach protestu albo nie wszystko zna i nie chce spróbowac - mam nadzieje ze mu minie..
nasz na poczatku w zlobku tez nie jadl - Panie mowily ze to normalne (podobno mialy dziewczynke co trzy miesiace nie jadla). Po tygodniu zaczal jesc i spac z dziecmi (ale apetyt i tak ma wiekszy w domu). Nie przejmuj sie i poczekaj jeszcze. Ja na poczatku dawalam jogurt dla Mlodego i jabluszko bo to zawsze uwielbial a i tak od Pan nie chcial :P
u nas dokladnie jest tak samo nie zjada w szkole bo mowi ze nie dobre a w domu zjada wszystko ! i rowniez place za posilki mysle ze sie przyzwyczai tylko jak dlugo jeszcze mam czekac !!!!
moja corka 3 rok w przedszkolu tez nic nie je :( ewentualnie kawalek suchego chleba bulki, czasem suchego ziemniaka zje, przez 10 h :( daje jej w lunchboxie jeszcze jakies owoce i warzywa czasami zjada. niestety nabawila sie anemii, po prostu rece opadaja :(
Mój synek 4 lata drugi rok w przedszkolu nieby coś tam zjada w sensie np. chleb z masłem na śniadanie, zupę nie bo jest pietruszka, obiad to zazwyczaj u niego ziemniaki, podwieczorek wiadomo cały ale i tak jak wraca to je za pięcioro przykład : wtorek w tym tyg godz 17:00 wracamy - 2 jajka na miękko, 2 parówki, miska płatków duża, dwa udka z kurczaka i 4 wafelki - myślałam że padnę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tego sie boje ze nabawi sie anemi waga jego od zawsze jest nie najlepsza miesci sie w dolnej lini wykresu! i jak wraca do domu owszem duzo je ale jesli bedzie mial zostac do wieczora w przedszkolu to nie wiem jak wytrzyma z glodu! slysze tylko od Pani ''nic nie zjadl''
U nas było podobnie. Na początku nie jadł praktycznie nic. Rozmawialiśmy zachecaliśmy, aż w końcu stwierdziłem, ze nic na siłę i ze to ciągle gadanie o jedzeniu moze mieć odwrotny efekt. Teraz maly dostaje śniadanie w domu i obiadek lub podwieczorek jak wraca i o dziwo ostatnio pani mowiła ze coraz ładniej je:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

do góry