Widok

DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ W PRZEDSZKOLU

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja 3,5 letnia córeczka poszła do przedszkola ale nic w nim nie chce jeść jak pytam dla czego to mówi że nie dobre jest albo ze nie lubi .Co mam zrobić .Dodam że po powrocie z przedszkola zjada wszystko .Co zrobić z tym fantem płace za posiłki a ona ich nie je.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas było podobnie. Na początku nie jadł praktycznie nic. Rozmawialiśmy zachecaliśmy, aż w końcu stwierdziłem, ze nic na siłę i ze to ciągle gadanie o jedzeniu moze mieć odwrotny efekt. Teraz maly dostaje śniadanie w domu i obiadek lub podwieczorek jak wraca i o dziwo ostatnio pani mowiła ze coraz ładniej je:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tego sie boje ze nabawi sie anemi waga jego od zawsze jest nie najlepsza miesci sie w dolnej lini wykresu! i jak wraca do domu owszem duzo je ale jesli bedzie mial zostac do wieczora w przedszkolu to nie wiem jak wytrzyma z glodu! slysze tylko od Pani ''nic nie zjadl''
Mój synek 4 lata drugi rok w przedszkolu nieby coś tam zjada w sensie np. chleb z masłem na śniadanie, zupę nie bo jest pietruszka, obiad to zazwyczaj u niego ziemniaki, podwieczorek wiadomo cały ale i tak jak wraca to je za pięcioro przykład : wtorek w tym tyg godz 17:00 wracamy - 2 jajka na miękko, 2 parówki, miska płatków duża, dwa udka z kurczaka i 4 wafelki - myślałam że padnę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja corka 3 rok w przedszkolu tez nic nie je :( ewentualnie kawalek suchego chleba bulki, czasem suchego ziemniaka zje, przez 10 h :( daje jej w lunchboxie jeszcze jakies owoce i warzywa czasami zjada. niestety nabawila sie anemii, po prostu rece opadaja :(
u nas dokladnie jest tak samo nie zjada w szkole bo mowi ze nie dobre a w domu zjada wszystko ! i rowniez place za posilki mysle ze sie przyzwyczai tylko jak dlugo jeszcze mam czekac !!!!
nasz na poczatku w zlobku tez nie jadl - Panie mowily ze to normalne (podobno mialy dziewczynke co trzy miesiace nie jadla). Po tygodniu zaczal jesc i spac z dziecmi (ale apetyt i tak ma wiekszy w domu). Nie przejmuj sie i poczekaj jeszcze. Ja na poczatku dawalam jogurt dla Mlodego i jabluszko bo to zawsze uwielbial a i tak od Pan nie chcial :P
u nas jest podobnie w żłobku
sniadanie nie zjedzone , obiad ponoć zjedzony ale po powrocie do domu wilczy apetyt

u nas to kwestia adaptacji do żłobka - sadze ze nie je z żalu , w ramach protestu albo nie wszystko zna i nie chce spróbowac - mam nadzieje ze mu minie..
Moja też jest niejadkiem zawsze była ma 3,5 roku a trzeba przy niej siedzieć przy jedzeniu w przedszkolu je malo prawie nic ale bez śniadania jej nie wypuszczam z domu tak samo jak przyjdzie rzuca się na obiad i jest dopilnowana przy kolacji..
o u nas też taki problem - chociaż może trochę inny. moja mała ogólnie jest małojadkiem :) ma swoje ulubione dania i tyle. nie chce się przekonać do nowych potraw. jak w przedszkolu jest to co lubi to zje a jak to czego nie lubi bądź nie zna to nie je. raz ją odebrałam z bólem brzuszka z głodu :( ja mojej daję śniadanie w domu żebym była pewna że coś zjadła i po powrocie mała je w domu obiad.
ja moją dawałam do "normalnego" przedszkola również ze względu na jedzenie bo wierzę w to że przy dzieciach się rozkręci i w końcu spróbuje coś innego i zasmakuje i jej menu się urozmaici. jestem dobrej myśli chociaż już miesiąc minął :/
nasze tez poczatku nie wszystko jadly - przeszlo im - jak zglodnialy ;)
może jednka ktoś ma podobny problem ?????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

do góry