Widok
Dalej na temat bierzmowania....
Cześć dziewczyny wreszcie mogę dołączyć do waszego grona :) Co prawda na moje wesele muszę jeszcze czekać rok czasu.... ale wiem że to szybko zleci...
To że jest jeszcze do niego rok nie oznacza że nie powinnam sie niczym martwic bo na dzien dobry napotkalismy na problem ktory nam ciezko przeskoczyc ....
Tak jak w temacie rozchodzi sie o bierzmowanie, nazeczony niestety jego nie ma ... bylismy w mojej parafi dowiadywac sie jakiego dok. potrzebne a ksiadz powiedzial ze najswiezsze odpisy chrztu, ciezko sie ogolnie z nim idzie dogadac bo to juz starszy proboszcz i boje sie ze przed samym ślubem okaze sie ze brakuje nam jakiegos dokumentu w tym bierzmowania....
Nie wiecie jak mozna to zalatwic ?? :(
Prosze pomozcie
To że jest jeszcze do niego rok nie oznacza że nie powinnam sie niczym martwic bo na dzien dobry napotkalismy na problem ktory nam ciezko przeskoczyc ....
Tak jak w temacie rozchodzi sie o bierzmowanie, nazeczony niestety jego nie ma ... bylismy w mojej parafi dowiadywac sie jakiego dok. potrzebne a ksiadz powiedzial ze najswiezsze odpisy chrztu, ciezko sie ogolnie z nim idzie dogadac bo to juz starszy proboszcz i boje sie ze przed samym ślubem okaze sie ze brakuje nam jakiegos dokumentu w tym bierzmowania....
Nie wiecie jak mozna to zalatwic ?? :(
Prosze pomozcie
Akurat w mojej parafi tydzien temu było bierzmowanie a 2tyg przed bierzmowaniem ksiądz ogłosił że chetni dorosli którzy nie mieli bierzmowania mogą przyjść na spotkanie organizacyjne napewno rok sie nie przygotowywali. Nie wiem jak jest u Ciebie. Moja parafia to pw Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie tu nie ma problemu z przygotowaniem ale może byc z udzieleniem bierzmowania osobom spoza parafii Proboszcz jest dość specyficzny ale myśle że da sie dogadać
moj narzeczony przygotowywał się do komuni od pazdziernika musoal chodizc i zbierac podpisy od ksiezy ze byl na roratach rozancu gorzkich zalach niedzielach itp.teraz jest juz po komuni a od wrzesnioa przygotowania do bierzmowania ksiadz mowi ze zdazy a wszystko zalatwiane jest na spokojnie i normalnie wszystko przeszedł a nie na łapu capu:)