Widok

Dalej na temat bierzmowania....

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny wreszcie mogę dołączyć do waszego grona :) Co prawda na moje wesele muszę jeszcze czekać rok czasu.... ale wiem że to szybko zleci...
To że jest jeszcze do niego rok nie oznacza że nie powinnam sie niczym martwic bo na dzien dobry napotkalismy na problem ktory nam ciezko przeskoczyc ....
Tak jak w temacie rozchodzi sie o bierzmowanie, nazeczony niestety jego nie ma ... bylismy w mojej parafi dowiadywac sie jakiego dok. potrzebne a ksiadz powiedzial ze najswiezsze odpisy chrztu, ciezko sie ogolnie z nim idzie dogadac bo to juz starszy proboszcz i boje sie ze przed samym ślubem okaze sie ze brakuje nam jakiegos dokumentu w tym bierzmowania....
Nie wiecie jak mozna to zalatwic ?? :(
Prosze pomozcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozecie wziac slub, gdzie jedna osoba jest niewierzaca. wtedy potrzeba dyspensy biskupa, ktora tak naprawde dostaje sie od reki. jedyny warunek, w protokole trzeba zaznaczyc, ze bedziecie wychowywac dzieci w wierze katolickiej. ogolnie nie ma sie czym przejmowac.
pzdr
albo jezeli narzeczony chce, moze przystapic do bierzmowania:)
No własnie chce, tylko jest problem w dwoch parafiach ksieza powiedzili ze nie ze do tego musi byc ponad roczne przygotowanie a rzeczywistosc moim zdaniem jest taka jesli nie polozysz na stol ... mozesz zapomniec. Wiecie moze w ktorych kosciolach w Gdansku nie ma takich banalnych problemow ??
Akurat w mojej parafi tydzien temu było bierzmowanie a 2tyg przed bierzmowaniem ksiądz ogłosił że chetni dorosli którzy nie mieli bierzmowania mogą przyjść na spotkanie organizacyjne napewno rok sie nie przygotowywali. Nie wiem jak jest u Ciebie. Moja parafia to pw Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie tu nie ma problemu z przygotowaniem ale może byc z udzieleniem bierzmowania osobom spoza parafii Proboszcz jest dość specyficzny ale myśle że da sie dogadać
wiem ze w kościele na Kokoszkach bedzie jakos tak albo w tym tygodniu albo w przyszlym bierzmowanie, moze tam zadzwon do sie dokladnie dowiesz...

Skad jestes Nikita987?:)
A jak ta parafia się nazywa w kokoszkach ??
A problem byl właśnie na Chełmie ....
mieszkam obecnie na Morenie :) a czemu pytasz? :)
buziaki

Nikita pamiętasz jak się nazywa kościół w Kokoszkach??
kościół parafialny (w budowie) św. Brata Alberta Chmielowskiego
Gdańsk Kokoszki, ul. Św. Brata Alberta 22
Św. Brata Gdańsk
tel. (0-58) 349-55-22
biuro parafialne sroda 19-20 sobota 11-12

aha a to bierzmowanie bedzie 5 czerwca :)

Wielkie dzięki :) jutro będę dzwonić i zobaczymy co da się zrobić ...
bede trzymac kciuki za powodzenie Waszej misji :)
pozdrawiam

Bo jestem z tej parafii i pomyslalam ze Ty moze tez skoro wiesz kiedy tu jest bierzmowanie:)
image
Mam jeszcze jedną prośbę mogła byś mniej więcej poinstrułować mnie jak mogę do tej parafii dojechać ?? bo na mapie trójmiejskiej nie ma tej ulicy zaznaczonej ... być może jest pod jakąś inną...
moj narzeczony przygotowywał się do komuni od pazdziernika musoal chodizc i zbierac podpisy od ksiezy ze byl na roratach rozancu gorzkich zalach niedzielach itp.teraz jest juz po komuni a od wrzesnioa przygotowania do bierzmowania ksiadz mowi ze zdazy a wszystko zalatwiane jest na spokojnie i normalnie wszystko przeszedł a nie na łapu capu:)

To zależy który Kościól na chełmie zreszta napewno nie ten bo mój kolega był tak bierzmowany i bez problemu
Bo ta ulica istnieje od jakis 2 lat i malo kto o niej wie, poszukaj ja moze pod nazwa inżynierska:) generalnie jak jedziesz ulica kartuska w strone kokoszek to po prawej stronie bedzie MAZEX i za nim jakies 50 m uliczka w prawo na rogu kapliczka, jedziesz nia prosto i juz widac kosciol:)
moj narzeczony mieszka na Karczemkach :) a jego brat bedzie mial teraz bierzmowanie stad wiem :)
agaguu a Ty kiedy masz wesele?? mieszkasz na kokoszkach?

mieszkam, mieszkam a wesele 19 lipca :)

image
do góry