Widok
Daleko macie do pracy?
Tak z ciekawości pytam.
Ile zajmuje Wam dojazd? I skąd dokąd?
Ja mieszkam na Żabiance, pracuję w centrum Gdańska.
I już czasem mam dosyć tego dojazdu.
Niby nie jest daleko, ale... no właśnie jest ale
Komunikacją miejska jadę prawie godzinę w jedna stronę (licze od wyjścia z domu do wejścia do pracy), czyli 2 godziny w ciagu dnia tracę na dojazd.
Samochodem niby szybciej, ale stoję często w korkach ( zależy o której wyjdę z domu) i rzadko kiedy uda mi sie dotrzeć szybciej niż w pół godziny.
A jak jest u Was?
Ile zajmuje Wam dojazd? I skąd dokąd?
Ja mieszkam na Żabiance, pracuję w centrum Gdańska.
I już czasem mam dosyć tego dojazdu.
Niby nie jest daleko, ale... no właśnie jest ale
Komunikacją miejska jadę prawie godzinę w jedna stronę (licze od wyjścia z domu do wejścia do pracy), czyli 2 godziny w ciagu dnia tracę na dojazd.
Samochodem niby szybciej, ale stoję często w korkach ( zależy o której wyjdę z domu) i rzadko kiedy uda mi sie dotrzeć szybciej niż w pół godziny.
A jak jest u Was?
Ja z nawiązką liczę ok. godziny (od wyjścia z domu) - z reguły żeby być na chwilę przed 8 to wychodziłam z domu o 7....jak chcę być na styk to w 45 min. powinnam dać radę...
Obecnie jestem na macierzyńskim i poważnie rozważam zmianę pracy....przede wszystkim ze względu na dojazdy...męża prawie cały dzień nie ma w dom, nie mamy "pod ręką" teściów ani rodziców, więc wszytsko na mojej glowie...boję się, że dojazdy mnie wykończą...w dodatku nie mam prawka (o ja głupia!!!!)
Obecnie jestem na macierzyńskim i poważnie rozważam zmianę pracy....przede wszystkim ze względu na dojazdy...męża prawie cały dzień nie ma w dom, nie mamy "pod ręką" teściów ani rodziców, więc wszytsko na mojej glowie...boję się, że dojazdy mnie wykończą...w dodatku nie mam prawka (o ja głupia!!!!)
Mam ok. 12 km do pracy. Dojezdzam z Łostowic do Wrzeszcza. Rano dojazd samochodem zajmuje , a wlasciwie zajmowal mi ok. 15 min., powrot ze wzgledu na wieksze juz natezenie ruchu ok 30-40 min. W ekstremalnych sytuacjach, jak wychodzilam pozniej z pracy to do godziny max. Srodkami komunikacji miejskiej na ta sama trase potrzebowalabym 1,5 godziny w jedna strone...
ja wcześniej prze ponad rok dojeżdżałam najpierw Oksywia do Gdańska a potem z Redy do Gdańska i wymiękłam , dziennie ponad 3 godziny spędzałam na dojazdach i doszłam do wniosku że czas zmienić pracę bo niedługo własnego dziecka nie poznam tak późno do domu wracałam. A teraz już ponad pół roku pracuje blisko i dojazd do pracy zajmuje mi mx.30 minut w dwie strony.:)