Widok
Potwierdzam - żaden lekarz stomatolog w woj. pomorskim gdy usłyszał, że mam DWA tygodnie do porodu nie chciał mi pomóc....Znalazłam jednego JEDYNEGO : Lek. dent. Łukasz Sas-Wisłocki
Adres: Szynszylowa 10, 80-175 Gdańsk
Telefon: 58 303 96 47
Wyleczył mi zęba kanałowo (po porodzie zrobił RTG i wyszło, że wszystko dokładnie do samego koniuszka nerwa wypełnił profesjonalnie).
Od tamtego dnia stał się naszym lekarzem rodzinnym i wszyscy, którzy do niego trafiają pozostają jego pacjentami na dłużej!
Polecam bo warto!
Adres: Szynszylowa 10, 80-175 Gdańsk
Telefon: 58 303 96 47
Wyleczył mi zęba kanałowo (po porodzie zrobił RTG i wyszło, że wszystko dokładnie do samego koniuszka nerwa wypełnił profesjonalnie).
Od tamtego dnia stał się naszym lekarzem rodzinnym i wszyscy, którzy do niego trafiają pozostają jego pacjentami na dłużej!
Polecam bo warto!
W ciąży jak najbardziej można podawać znieczulenie i leczyć zeby, nawet kanałowo ( wyczyścić i poszerzyć kanały, założyć lek / wypełnienie tymczasowe ) , a ostateczne wypełnienie następuje po porodzie jak można zrobić zdjęcie kontrolne.
Zwykłe wypełnienia tez się zakłada, nie zawsze jest wskazanie do opatrunku tymczasowego, choć przyjmuje się, że ciężarnym lepiej założyć wypełnienie glasjonomerowe, które może być w zębie naprawdę sporo czasu.
Ja polecam dr Łońska z tego co pamiętam SKIM gabinety na ul. żabi kruk - na NFZ
Zwykłe wypełnienia tez się zakłada, nie zawsze jest wskazanie do opatrunku tymczasowego, choć przyjmuje się, że ciężarnym lepiej założyć wypełnienie glasjonomerowe, które może być w zębie naprawdę sporo czasu.
Ja polecam dr Łońska z tego co pamiętam SKIM gabinety na ul. żabi kruk - na NFZ
Bylam w ciąży u dentysty na nfz.
Powiedzial mi, że za darmo to tylko ściąganie kamienia mi przysługuje i leczenie kanałowe ;) z tymże leczenia kanałowego dentyści się nie podejmą bo trzeba robić często RTG, ktorego w ciąży nie można. Więc niby kanalowe przysługuje ale nie możesz si leczyć ;) taki paradoks ;)
No i oczywiście jak za darmo to ciemne plomby.
Powiedzial mi, że za darmo to tylko ściąganie kamienia mi przysługuje i leczenie kanałowe ;) z tymże leczenia kanałowego dentyści się nie podejmą bo trzeba robić często RTG, ktorego w ciąży nie można. Więc niby kanalowe przysługuje ale nie możesz si leczyć ;) taki paradoks ;)
No i oczywiście jak za darmo to ciemne plomby.