Widok

Dentysta w ciąży za darmo?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy to prawda, że w ciąży przysługuje nam darmowe leczenie stomatologiczne? Chodzi mi głównie o kanałowe leczenienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również się chętnie dowiem :)
image
image

image
prawda:) ale chyba tylko do piątek:(
imageimage
Tak tak to prawda, kobieta w ciązy zawsze ma ubezpieczenie. Jeżeli przed ciążą była nieubezpieczona (np. bezrobotna niezarejestrowana) to w czasie ciąży "nabywa" ubezpieczenie i może korzystać z darmowej opieki zdrowotnej, ale przysługuje tylko to co jest za darmo przez NFZ, czyli np. za znieczulenie u dentysty trzeba już zapłacić. Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie w przychodni kanałowo nie leczą w ogóle, "bo nie ma sprzętu".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno dzieciakom do 18 r.z przysluguje darmowe leczenie kanalowe, w ciąży nie pamiętam - chyba też. Na pewno przyszłe mamy mają za darmo zabiegi z dziedziny periodontologii - scaling (ściąganie kamienia - bo w ciaży jest większe ryzyko chorób dziąseł i przyzębia)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Tak w ciąży leczenie zębów w tym kanałowe masz za darmo wogóle opiekę lekarską ,ale nie każdy dentysta i lekarz ci o tym powie ,ja mam fajną dentystkę która robiła mi w ciąży 4 zęby jak mi powiedziała ile za dwa (obok siebie) miałabym płacić to koparka opadła (350-400 zł) i za znieczulenie też nic nie płaciłam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to jest racja. Ale próbowałam kilka razy wyleczyć zęba w przychodni i zawsze po 2-3 miesiacach wypadała mi plomba i chodziłam prywatnie naprawiać. Już przestałam sprawdzać przychodnie i chodze od razu do prywaciarza.
A możecie polecić jakąś przychodnię ewentualnie stomatologa na NFZ gdzie nie robią problemów przy leczeniu zębów w ciąży ?
image
image

image
Ja ci swojej nie polecę (Gdynia, Sucharskiego), bo tych trudniejszych zabiegów w powodu kiepskiego sprzętu nie wykonują. Pani Stomatolog jest fajna, sympatyczna, nawet bardzo nie boli i to bez znieczulenia, ale plomby mi powypadały :(((
Oj Gdynia to i tak za daleko :) Może ktoś z Gdańska kogoś zna :)
image
image

image
http://forum.trojmiasto.pl/stomatolog-leczenie-kanalowe-t101970,1,16.html
Ewa Graszk przyjmuje w Oliwie ul.Stary Rynek Oliwski 16 wis a wis banku Millenium ,bardzo miła i robi zęby szybko i sprawnie,dzieci też przyjmuje :)
Dr Graszk - NAJLEPSZA NA SWIECIE!!! Niestety teraz kilka zabkow wyleczylam u innej pani dr, bo dr Graszk jest na zwolnieniu, ale z czystym sumieniem polecam, no i czekam na Panią - zycze tez szybkiego powrotu do zdrowka i do nas:)
może przychodnia amg - studenci robią dokładnie (są sprawdzani na każdym etapie :P), ale powoli. i z tego co się orientuję, to "respektują" darmowe leczenie w ciąży ;) jak w recepcji powiesz, że chodzi o kanałowe, to będziesz szybciutko przyjęta ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry