Widok

Detektor tętna płodu - proszę o opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Pytanie do Pań, które posiadały bądź posiadają detektor tętna płodu dziecka. Chciałabym poznać wasze opinie. Czy warto zakupić? Jeżeli tak, to jaki model posiadacie? Byłyście/ jesteście spokojniejsze używając go ? I czy łatwo pomylić tętno płodu dziecka np. ze swoim, bądź innymi "dźwiękami" z brzuszka? Od którego tc używałyście?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uzywam od 12tc. Na początku jest trudno znaleźć tętno dziecka, ale to kwestia wprawy. Im dziecko większe tym łatwiej. Co wieczór słuchałam serducha. Teraz jestem w 30tc i czasem jak dziecko jest spokojniejsze niż zwykle to go podsłuchuję i sprawdzam czy jest ok :)
Mam angelsound - kupiłam na allegro jakoś za 100zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
miałam w poprzedniej ciąży i mam teraz.
W poprzedniej ciąży kupiłam bo córka była bardzo mało ruchliwa a że przy moim schorzeniu mogły być problemy z sercem dziecka to bez detektora chyba codziennie byłabym na ktg wszpitalu ze stresu, a tak byłam na pewno spokojniejsza. Wtedy żałowałam że nie miałam wyświetlacza tętna

teraz jeszcze na początku ciąży kupiłam z wyświetlaczem, ale dziecko jest natyle ruchliwe że sprawdzanie nie jest konieczne, bardziej włączam dla czystej przyjemności, zwłaszcza że na początku ciąży lekarka postraszyła mnie że detektor usypia czujność mamy
coś jest nie tak, dziecko mało się rusza i mama zamiast jechac do ginekologa to sprawdza detektorem, puls wychodzi dobry więc olewa sprawę a okazuje się że pomimo dobrego pulsu coś się z dzieckiem dzieje
A jaki model Jola zakupiłaś?
miałam Angelsounds http://www.ceneo.pl/13127675
a mam BabySound http://www.volos.pl/?11,detektor-tetna-plodu-babysound-b
Dziękuję :)
Sama to wymyśliłaś czy lekarz zasugerował ze względu na jakieś schorzenia- problemy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
zzzz do kogoto pytanie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry