Widok

Diagnozowanie tarczycy

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
w mojej przychodni jest obecnie promocja na pakiet rozszerzony na badania tarczycy, obejmuje on TSH, FT4, TPO, antyTPO
wiem , ze do pelnego obrazu brakuje jeszcze FT3, stad moje pytanie

czy endokrynolog faktycznie potrzebuje tego badania(FT3) zeby okreslic ewentualne zaburzenia pracy tarczycy?

usg tarczycy tez bede miala
wszystko robie prywatnie, łącznie z wizytą , nie ukrywam , ze gdyby się dało to wolalabym przyoszczedzic chocby na tym badaniu FT3, gdyby się dało

proszę o sugestie osoby które mają wiedzę w temacie,leczą tarczycę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrobilam jednak to ft3-dla swietego spokoju
ale chyba nie jest dokladnie tak jak piszesz, ze prawidlowe tsh i usg wystarcza do postawienia diagnozy, nawet moja dr rodzinna mowila mi ostatnio, ze bardzo często zdarza się tak, ze wszystkie badania podstawowe są w normie ,a dopiero przeciwciała wychodzą poza normą i świadczą o nieprawidłowości w działaniu tarczycy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak masz TSH idealnie w normie i USG prawidłowe, bez żadnych zmian, to FT3 nie jest potrzebne - bo jesteś zdrowa. Ale jak coś jest nie tak, to pewnie lepiej byłoby mieć komplet.
Ale może zacznij od tego pakietu, może wystarczy? Różni endokrynolodzy różnie podchodzą do FT3 - jedni patrzą na taki wynik, inni nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry