Widok

Diagnozowanie tarczycy

Rodzina i dziecko Zdrowie Temat dostępny też na forum:
w mojej przychodni jest obecnie promocja na pakiet rozszerzony na badania tarczycy, obejmuje on TSH, FT4, TPO, antyTPO
wiem , ze do pelnego obrazu brakuje jeszcze FT3, stad moje pytanie

czy endokrynolog faktycznie potrzebuje tego badania(FT3) zeby okreslic ewentualne zaburzenia pracy tarczycy?

usg tarczycy tez bede miala
wszystko robie prywatnie, łącznie z wizytą , nie ukrywam , ze gdyby się dało to wolalabym przyoszczedzic chocby na tym badaniu FT3, gdyby się dało

proszę o sugestie osoby które mają wiedzę w temacie,leczą tarczycę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrobilam jednak to ft3-dla swietego spokoju
ale chyba nie jest dokladnie tak jak piszesz, ze prawidlowe tsh i usg wystarcza do postawienia diagnozy, nawet moja dr rodzinna mowila mi ostatnio, ze bardzo często zdarza się tak, ze wszystkie badania podstawowe są w normie ,a dopiero przeciwciała wychodzą poza normą i świadczą o nieprawidłowości w działaniu tarczycy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak masz TSH idealnie w normie i USG prawidłowe, bez żadnych zmian, to FT3 nie jest potrzebne - bo jesteś zdrowa. Ale jak coś jest nie tak, to pewnie lepiej byłoby mieć komplet.
Ale może zacznij od tego pakietu, może wystarczy? Różni endokrynolodzy różnie podchodzą do FT3 - jedni patrzą na taki wynik, inni nie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry