Widok

Dieta Dukana - ile schudłyście??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie pytanie jak w temacie???
Ile schudłyście??
Czy stosowałyście wszystkie 4 fazy czy poprzestałyście na 2 fazach początkowych??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzę, że się chyba skusisz ;-) ja po 15 dniach stosowania (I faza 7 dni) mam 6-7 na minusie ;-) zależy gdzie waga stoi ;-)
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja w pierwszej fazie troche ponad 5 kg na minusie w tej chwili 2 faz e robie i minus 10kg ;-) Powodzenia;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
acha, diete zaczelam jakos troszke ponad miesiac temu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na zachęte polecam czekoladowe babeczki dukanka;-))
wczoraj robilam, pycha;-)
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Beata super wyglądasz też tak bym chciała :)
Jolga, super to w takim razie dzisiaj zaczynam :)
Już kupiłam jogurciki, twarożek i pierś z kurczaka :)
A babeczki pysznie wyglądają :)
No właśnie jolga a masz może przepisy w formie elektronicznej???
Jak tak to proszę, prześlij mi na maila :)
ja na tej diecie schudłam 25 kg. w ciągu kilku m-cy, stosowałam wszystkie fazy i po ok.6 m-cach waga powróciła mi z nawiązką :(((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
mi idzie w takim razie wolniej niz dziewczynom bo jestem juz 3 tygodnie na tej diecie (faza I i II 5/5dni) i niecale 5kg dopiero schudnlam. czemu tak sie dzieje ze tak wolno chudne?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja jestem dziś na diecie niecałe 2 tygodnie i 3,5 kg mniej
z tym, że ja fazy uderzeniowej zrobiłam sobie tylko 3 dni ( 1,5 kg mniej )
o można zapytać na czym polega ta dieta?
jest to dieta białkowa. I faza (trwa 3-5dni) polega na jedzeniu samych bialek (ile chcesz) czyli np jajka, wedliny, mieso, owoce morza, ryby, tworogi itp. W II fazie dokladasz do tego warzywa. I tak na przemian az do uzyskania odpowiedniej wagi. Do reszty faz jeszcze nie doszlam ;) ale w III dokladasz juz np 2 kromki chleba razowego dziennie, zolty ser a w IV Fazie jesz juz normalnie ale 1 dzienw tyg robidz tylko bialkowy. Przy tym trzeba duzo pic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ej no 5 kg w 3 tygodnie to duzo! nie przesadzaj :) nie wazne zeby duzo lecialo wazne zeby sie potem utrzymalo. co ci po tym ze schudniesz 10 kg na miesiac jak za 3 miesiace powroci i to i dodatkowe 10!
jolga - poproszę o przepis na babeczki
image
image
beata rano ci podesle na meila a teraz odsylam do stronki http://dukan.blox.pl/html
poza tym ja dużo improwizuję i zmieniam przepisy ale wszystko z normami dukana
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od lutego schudłam 25kg obecnie jestem na III fazie i za jakiś czas chcę jeszcze 10kg zrzucić i wrócić na II fazę,teraz trochę daje odpocząć organizmowi,wazę się codziennie dla kontroli żeby sie pilnować,dieta jest super polecam najlepsze jest to,że sie nie chodzi głodnym:)
Melpomena masz foty "przed" i "po" ?

Mój P. nie chce sie dac namówic... Moze jak mu na żywo pokaże.......

Dziewczyny czyli zero jakiegokolwiek pieczywa tak?
ja poproszę wszystkie fazy bo nie wiem gdzie szukać a właściwie nie mam czasu. Ja się odchudzam ale sama wcinam nabiał, warzywa, owoce bez słodyczy ...od kwietnia 18 kg mniej a chce więcej czekam na cynki o tej diecie gg 12090721 lub kamyk54@op.pl
k - poproś kogoś o wersję elektroniczną książki, ja sobie kupiłam książkę w empkiu (19,90) bo wolę tak czytać, ale w pierwszym wątku o diecie duka dziewczyny mają wersję elektroniczną ;-)
image
image
jolga, dzięki czekam ;-)
image
image
No to dzis ostatni dzień fazy pierwszej :)

Może jutro rano będzie -5kg :)
dzisiejszego poranka miałam 4,6 kg na minusie. Czuję się fantastycznie :) Również dlatego że jutro góóóóóóóóórę sałaty zjem ze śmietaną- oczywiście odtłuszczoną :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mamaMarty brawo poprosze przepis na babeczki
kamyk54@op.pl
czy ktoś byłby tak uprzejmy i przesłał mi książkę w e-wersji? z góry b dziękuję :) ananka22@wp.pl
dziewczyny wysłałam Wam książkę :) Są tam również przepisy
MamoMarty dostałam same przepisy :( , poproszę jeszcze o zasady diety :) dzięki
dziewczyny zapraszam :) http://dieta-dukan.pl/zasady.html

Tu jest wszystko :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziewczyny nie wiem o co chodz. jestem na diecie ducana juz miesiac , robie na przemian I i II faze po 5 dni, nic wiecej nie podjadam, w ogole jakos malo jem bo nie mam czasu o kucze przez ten miesiac niecale 5kg tylko mi spadlo. czemu tak wolno chudne???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dzięki MamoMarty :) , do asi - może twoja waga jest stosunkowo niska, łatwiej gubi się początkowe kg przy większej wadze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
oj niska to ona nie jest. zaczynajac diete ducana wazylam 75kg przy wzroscie 170cm, teraz wazne 70 a najlepiej czuje sie wazac 65 takze jeszcze 5kg musze zrzucic a waga od 2 tyg ani drgnie ;/ (zeby nie bylo tak kolorowo to od czasu porodu - rok temu, schudlam juz 20kg, ale sadzialam ze na tej diecie pojdzie mi szybciej).
Asiu, cierpliwosci :) Musisz pic duzo wody i jesc te otręby. Waga u niektórych stoi 2 miesiące- znam taką osobę- a potem leci w dół :)
dziewczyny czy według was 5 kg w miesiąc to mało ???
uważam, że nie ma co przesadzać, zdrowo jest gubić nie więcej niż 1 kg tygodniowo, ja osobiście też jestem na ducanie - jak na razie schudłam w niecałe 3tyg 4,5 kg i jestem bardzo zadowolona ! przerażałaby mnie dieta która pozwala stracić np 10 w ciągu miesiąca ! mówię oczywiście o takim pułapie wagi z jakiego Ty asia chcesz zejść, u mnie jest podobnie, oczywiście zupełnie inaczej sprawa wygląda w przypadku poważnej nadwagi
Ja miałam 20 kg nadwagi.

Przez ten tydzień najadałam sie naprawdę tak że nie mogę narzekać :)

Muszę tylko więcej wody pić bo piję mniej niż powinnam. Wczoraj doczytałam w książce że można colę light :p Nie pijałam bo mi nie smakowała ale chyba sobie kupię bo dla mnie lepsze to niż woda :)

Te 5 kg to tak samo zeszło niewiadomo kiedy nawet......... Nie ćwiczę za wiele- 50 brzuszków wieczorkiem tylko po to żeby nie została mi wisząca skóra.

Z racji wyuczonego zawodu wiem że to niezdrowo tak szybko gubić ale ja się nie głodziłam, dogadzałam sobie ciastkami i lodami dukanowymi, jadłam czasami nawet po 23.00 :)

Mam pytanko do Was. Czy można pić wodę gazowaną?
MamoMarty- wydaje mi sie ze skoro mozna pic cole light to mozna tez i wode gazowoana, Ducan nie pisze ze woda musi byc niegazowana byle pic duzo plynow ze wzg na nerki.
Z tym chudnieciem nie wkurza mnie to ze tylko niecale 5kg schudnal w miesiac ale to ze od 2tyg waga stoi jak zaczarowana. moze zacięla sie cholera jedna ;) w kazdym razie jak widze na wadze ze kg leca w dol to bardzo mnie to motywuje a jak nic sie nie dzieje to zaraz mam ochote przerwac ta diete w diabły..... ehh brak cierpliwosci z mojej strony ;/
a czy ja mogę prosić o przepisy na martaflorczak@tlen.pl
dziękuję
flora
Dieta Dukana jest skuteczna ale też dość rygorystyczna. Ja schudłam 14 kg ale za pomocą dietetyczki. Rozmawiałam z nią na temat Dukana i powiedziała mi, że ma sporo zastrzeżeń. Najbardziej bolesne to brak warzyw i owoców na samym początku. Sama zakupiłam sobie jego książki i niektóre przepisy są super.

Wiecie dziewczyny schudnąć nie jest sztuka. Sztuką jest utrzymać wagę i pod żadnym pozorem jej nie podwoić;)))))

Powodzenia mi zostało jeszcze około 4-6 kg.
Aha a odnośnie Coli Light czy Zero. Przez całą dietę czyli 3 miesiące piłam Cole Zero i to utrzymywało mnie przy życiu;) Wiecie to było coś nie wiem jak to opisać grzesznego na co można było sobie pozwolić wśród tych samych cycków z kurczaka i serków wiejskich. Wodę gazowaną też można pić;) także jeszcze raz powodzenia.
W tej diecie TRZEBA JEŚĆ! inaczej się faktycznie mało chudnie. Po drugie w drugiej fazie jest zastój wagi więc się nie martw:) A może spróbuj 1/1 -Dukan poleca to w nowej książce i pisze że efekty są takie same jak 5/5 a nie ma stresu z brakiem warzywek:)
Ps.Przyznam się że wczoraj rozbiłam kotleta schabowego obsypałam przyprwami i na funkcje grill w piekarniku wrzuciłam :) i nie mam wyrzutów sumienia gdyż to chyba najchudsza część świni:) a ilości kalorii białka tłuszczu i węglowodanów są bardzo dobre (174; 21; 10; 0)
image
Poproszę o przesłanie książki na ania.d27@wp.pl:-)
niestety plik jest ciężki więc podaje skąd go mam http://chomikuj.pl/squo-86?fid=223518847
image
dla zainteresowanych- dostałam na maila ;)
http://www.zdrowewyszczuplanie.pl/01/?p=419
w nowej książce Dukana jest wyraźnie napisane że trzeba się ruszać. Po kolejne każda dieta ma swoje plusy i minusy. Efekt jojo ZAWSZE będzie jeśli za "normalne' jedzenie będziemy uważać wszystko co tłuste, objadały się słodyczami,chipsami,piły hektolitry piwa i siedziały na kanapie. A każda dieta uczy pewnych zasad które przez cały okres diety się uczymy.
Znam osoby którym się udało i są pół roku na IV fazie (czyli tej do końca życia) i jakoś nie tyją. Ale...nie obżerają się.
Nie czuję że śmierdzę po tej diecie;) zapach z ust- raczej normalny jeśli jakiś taki istnieje i gdzieś się to sprawdza.
Jeśli to dieta cud....to wow....
image
I jak tam twoj Dukan .
Mamy ten sam problem tez rok od porodu schudłam 20 kg i teraz waze 75 a che 65 .

pzdr
p
Hej wszystkim. Mam pytanko :> Jak się tworzy taki wykresik jak wyżej u koleżanki? Z BMI i wg. :> Z góry dziękuję :) Pozdrawiam!
Ok. 10 kilogramów, tylko 1 i 2 faza, zakończona już w kwietniu. Do tej pory nie utyłam, ale dołożyło się do tego kilka innych okoliczności...

Połowa mojej rodziny schudła na Dukanie, kilkoro znajomych tak samo, nie wszyscy idealnie trzymają wagę, ale efektu jojo nie ma u nikogo, nawet nikt nie zbliżył się do wagi początkowej.

Nie jest to najzdrowsza dieta świata, ale naprawdę jest łatwa i skuteczna, ostatnia deska ratunku dla osób, które nie potrafią lub nie chcą zdrowo się odżywiać.
Ojjka - i jak Ci idzie?
A ja po dwóch tygodniach wymiekłam :( tak mi brakowało owoców ze masakra , na widok głupiej śliwki sie sliniłam :)
Az mi wstyd...
Teraz dalej jem wszystko 0 % bez chleba ziemniaków itd ale z warzywani i owocami :) zobaczymy
image
powiem Wam tak:

Jak się zaweźmiemy to da radę schudnąć ( ja mam 14 mniej) ale najgorzej utrzymać wagę.
Ciężko potem samemu wprowadzać sobie pokarmy, które powodują tycie. Ja przez 4 dni pofolgowałam sobie i już 2 kg więcej. Ale to moje pofolgowanie nie wyglądało, że opychałam się ciastkami, czekoladą, schabowymi, nie nie. Zjadłam więcej ale te produkty, które mogę i które miałam przez 5 miesięcy w diecie. Ale to zawsze więcej. Chciałabym jeszcze schudnąć 4 kg ale jednak boję się, że będę cały czas być na diecie, żeby nie zaprzepaścić moich zmagań.
Wydaje mi się, że w Dukanie taki czwartek protalowy to bardzo dobry pomysł. Mam książki dukana, korzystam z jego wskazówek ale ciężko mi wytrzymać jedne dzień bez jakiegoś warzywa;)))
Ja póki co nie tęsknie za owocami -ale przypuszczam że jakbym ją zaczeła wiosną lub latem to też bym nie dała rady...
image
Dziewczyny, jak rezultaty?
Ja jestem piąty dzień na Dukanie i schudłam 3 kg. Jestem mega zadowolona. Jeszcze do poniedziałku mam fazę uderzeniową, a dzisiaj jadłam babeczkę z mikrofali:-)
Super dieta, jestem najedzona, nie podjadam, bo nie ma co zjeść na mieście, więc chyba nabywam też dobrych nawyków żywieniowych. I wcale nie tęsknię za moimi ukochanymi słodyczami.
Podpowiedzcie tylko, gdzie mogę kupić mazeinę?
w markecie:)
to mąka kukurydziana
przepraszam że sie wtrącę ale mazeina to skrobia kukurydziana - maka kukurydziana to zupełnie coś innego...
przepraszam :) Miałam na myśli skrobię :)))
można kupić w sklepie ze zdrową żywnością...
A wiecie, gdzie taki sklep ze zdrową żywnością w gdańsku?
A udało wam się kupić serek homogenizowany 0%? Najmniej znalazłam 5%, maćkowy.
homogenizowany 0% Maćkowy najszybciej mozna go dostac w realu
imageimage
istnieje http://www.mlynpruszcz.pl/ w Pruszczu tam można kupić i otręby i skrobię za rozsądną cenę.Co do reszty...nie po popadajmy w paranoje-wiadomo im mniej cukru i tłuszczu tym lepiej ale ja specjalnie nie szukam. Byle do końca listopada i 3 faza:)Bez względu na wynik:)))
image
Też tak myślę. Ja jadłam 4% bo innego nie znalazłam i też chudłam :) Dawałam do niego kilka kropelek słodzika i krople aromatu waniliowego :)
jest sklep ze zdrowa żywnością w Gdańsku w Galerii (ale nie wiem czy tam jest mazeina) no i jest skpel Greenway na dworcu we Wrzeszczu ale tez nie wiem.. ja mam sklep pod nosem - w Nowym Porcie - i tam kupiłam mazeinę - niedrogo chyba nawet (sa mniejsze i wieksze opakowania) - jakby co moge dac namiar - łatwo trafic
To najpierw poszukam w Gdańsku:-)
Proponuje przez allegro (jak już nie w młynie) jest o wiele taniej z przesyłką niż np GreenWay czy innych ze zdrową żywnościa
image
homogenizowany 0% jest w Bomi , ale obrzydlistwo bleeeeeeeeeee
image
mazeinę dostaniecie też w Bomi
Dziewczyny ile już schudłyście na tej diecie? Bo zastanawiam się, czy ją rozpocząć, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać, a dobrze by było trochę zrzucić do Sylwestra;)
Ja dopiero odchudzam się 7 dni, ubyło mi 3 kg w 5 dni, a potem waga stanęła. Ale póki co jestem zadowolona! Jutro zaczynam II fazę. Warzywka, mniammmm:-)
Za 0,5kg mazeiny w młynie w pruszczu zapłaciłam 4zl, za kg otrab owsianych około 3,6 ; pszenne były tańsze
image
Udało mi się kupić w Bomi mazeinę za niecałe 5 zł i serki homogenizowane 0% :-)
to nie jest dieta krótkotrwała - troche trwa wiec raczej po świetach. jak ktoś nie może wytrzymać bez owoców i warzyw to jej nie proponuje. przyjemna jest tez dieta nie łączenia - w sam raz na zrzucenie małej ilości kg ( mnie sie udało latem zrzucić ok 4 kg w miesiąc)
A ja myślę, że jak ktoś lubi owoce, to teraz dobry moment na tę dietę. Ja nie wytrzymałabym przechodząc obok świeżych truskawek, czereśni, śliwek, a jabłek nie lubię, więc dam radę. I mam nadzieję schudnąć na długo zanim pojawią się znowu truskawki:-)
dokładnie dlatego wymiękłam wybrałam zły okres :( truskawkowo , śliwkowy :)
image
Schudłam 15 kg w 3 miesiące.
Zaprzestałam na 2 etaapach i zmodyfikowałam dietę.
Po 3 kolejnych miesiącach waga nie poszła w górę!

Baaaardzo dużo piłam i byłam pod opieką lekarza.

Jeszcze wrócę do tej diety!
oddam 2 worki maizeny
Ojjka a skąd jesteś?
Ja bym się pokusiła jakbyś gdzieś niedaleko mnie mieszkała ;P
image image

mieszkam we wrzeszczu
Hej
Ja zaczęłam 9.08 i do dnia dzisiejszego spadło mi 15 kg, jestem w fazie II.
Wynik zadowalający biorąc pod uwagę dobre wyniki morfologii, gdzie jak odżywiałam się normalnie miałam różne wahania
Ja zaczelam 28 czerwca i do dzis zrzucilam 18 kg. Sporo jeszcze przede mna, ale i motywacja jest jezeli widac efekty i to widac je bardzo szybko.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

do góry