Widok

Dieta Dukana - ile schudłyście??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No właśnie pytanie jak w temacie???
Ile schudłyście??
Czy stosowałyście wszystkie 4 fazy czy poprzestałyście na 2 fazach początkowych??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w nowej książce Dukana jest wyraźnie napisane że trzeba się ruszać. Po kolejne każda dieta ma swoje plusy i minusy. Efekt jojo ZAWSZE będzie jeśli za "normalne' jedzenie będziemy uważać wszystko co tłuste, objadały się słodyczami,chipsami,piły hektolitry piwa i siedziały na kanapie. A każda dieta uczy pewnych zasad które przez cały okres diety się uczymy.
Znam osoby którym się udało i są pół roku na IV fazie (czyli tej do końca życia) i jakoś nie tyją. Ale...nie obżerają się.
Nie czuję że śmierdzę po tej diecie;) zapach z ust- raczej normalny jeśli jakiś taki istnieje i gdzieś się to sprawdza.
Jeśli to dieta cud....to wow....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojjka - i jak Ci idzie?
A ja po dwóch tygodniach wymiekłam :( tak mi brakowało owoców ze masakra , na widok głupiej śliwki sie sliniłam :)
Az mi wstyd...
Teraz dalej jem wszystko 0 % bez chleba ziemniaków itd ale z warzywani i owocami :) zobaczymy
powiem Wam tak:

Jak się zaweźmiemy to da radę schudnąć ( ja mam 14 mniej) ale najgorzej utrzymać wagę.
Ciężko potem samemu wprowadzać sobie pokarmy, które powodują tycie. Ja przez 4 dni pofolgowałam sobie i już 2 kg więcej. Ale to moje pofolgowanie nie wyglądało, że opychałam się ciastkami, czekoladą, schabowymi, nie nie. Zjadłam więcej ale te produkty, które mogę i które miałam przez 5 miesięcy w diecie. Ale to zawsze więcej. Chciałabym jeszcze schudnąć 4 kg ale jednak boję się, że będę cały czas być na diecie, żeby nie zaprzepaścić moich zmagań.
Wydaje mi się, że w Dukanie taki czwartek protalowy to bardzo dobry pomysł. Mam książki dukana, korzystam z jego wskazówek ale ciężko mi wytrzymać jedne dzień bez jakiegoś warzywa;)))
I jak tam twoj Dukan .
Mamy ten sam problem tez rok od porodu schudłam 20 kg i teraz waze 75 a che 65 .

pzdr
p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja póki co nie tęsknie za owocami -ale przypuszczam że jakbym ją zaczeła wiosną lub latem to też bym nie dała rady...
Dziewczyny, jak rezultaty?
Ja jestem piąty dzień na Dukanie i schudłam 3 kg. Jestem mega zadowolona. Jeszcze do poniedziałku mam fazę uderzeniową, a dzisiaj jadłam babeczkę z mikrofali:-)
Super dieta, jestem najedzona, nie podjadam, bo nie ma co zjeść na mieście, więc chyba nabywam też dobrych nawyków żywieniowych. I wcale nie tęsknię za moimi ukochanymi słodyczami.
Podpowiedzcie tylko, gdzie mogę kupić mazeinę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w markecie:)
to mąka kukurydziana
przepraszam że sie wtrącę ale mazeina to skrobia kukurydziana - maka kukurydziana to zupełnie coś innego...
przepraszam :) Miałam na myśli skrobię :)))
można kupić w sklepie ze zdrową żywnością...
A wiecie, gdzie taki sklep ze zdrową żywnością w gdańsku?
A udało wam się kupić serek homogenizowany 0%? Najmniej znalazłam 5%, maćkowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
homogenizowany 0% Maćkowy najszybciej mozna go dostac w realu
istnieje http://www.mlynpruszcz.pl/ w Pruszczu tam można kupić i otręby i skrobię za rozsądną cenę.Co do reszty...nie po popadajmy w paranoje-wiadomo im mniej cukru i tłuszczu tym lepiej ale ja specjalnie nie szukam. Byle do końca listopada i 3 faza:)Bez względu na wynik:)))
Też tak myślę. Ja jadłam 4% bo innego nie znalazłam i też chudłam :) Dawałam do niego kilka kropelek słodzika i krople aromatu waniliowego :)
jest sklep ze zdrowa żywnością w Gdańsku w Galerii (ale nie wiem czy tam jest mazeina) no i jest skpel Greenway na dworcu we Wrzeszczu ale tez nie wiem.. ja mam sklep pod nosem - w Nowym Porcie - i tam kupiłam mazeinę - niedrogo chyba nawet (sa mniejsze i wieksze opakowania) - jakby co moge dac namiar - łatwo trafic
To najpierw poszukam w Gdańsku:-)
Proponuje przez allegro (jak już nie w młynie) jest o wiele taniej z przesyłką niż np GreenWay czy innych ze zdrową żywnościa
homogenizowany 0% jest w Bomi , ale obrzydlistwo bleeeeeeeeeee
mazeinę dostaniecie też w Bomi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry