Widok

Dieta Montignaca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a do piersi + pomidory + fasolka zielona + mozzarella może być?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zaczynam dzien od jablka kwasnego,
potem twarozek 0% ze smietana sola pieprzem i papryka na dwoch wazach - o dziwo mi starcza,surowka pekinska ogorek i papryka z czubryca i cytryna
obiad- mielone, cukinia podsmarzana i posypana zielona czubryca plus zoltym serem,
na kolacje ugotuje ryzu naturalnego ze smietana10% i cynamonem plus kefir
ja musze jesc kolacje pozadne ktore poleza w brzuchu, bo jak zjem o 18-19 a ide spac o23-24 to trzeba wytrzymac bez jedzenia ;)
a sprobuj powoli przechodzic, najpierw zacznij od tych owoce + trzy posilki , bez pojadania i takich tam slodyczy, tylko sycace 3 posilki.
mysle ze wiele sukcesu w tym lezy zeby nie pojadac i nie jesc wieczorem.
a przy okazji patrz na to co jesz zeby mialo jak niskie/srednie ig a nie wysokie.

trzymam kciuki zawsze mozna od nowa nawet jak sie pojadlo nie tak jak powinno.
napiszcie mi proszę szybko o co chodziło z jogurtami jogobella, któryś można jeść bezkarnie?
Jogobella light ananasowa i brzoskwiniowa - w carrefourze najmniej dostępne..czyli najbardziej pozadane przez klientow:-)

czy na kolacje mozna jajka ugotowane zjesc? ile sztuk:P
aha czyli jak wysłałam właśnie Męża do pobliskiego sklepu to pewnie wróci z niczym :-( a taka mnie naszła ochota :-(
Dziewczyny jogurt można jeść TYLKO brzoskwiniowy light jogobella. Co do połączenia ryż+śmietana to jest zły!! Bo ryż to węgle, a śmietana należy do tłuszczy. Można zjeść kolację nawet o 21 jeśli się chodzi spać o 24-1 w nocy - ja tak robiłam i schudłam bardzo dużo, poza tym powiedziała mi o tym moja znajoma dietetyczka. Dziewczyny czy któraś orientuje się może, czy do śniadania trzeba zjeść białko? Np. twaróg, mleko lub coś w tym stylu? I czy to dotyczy zarówno śniadania tłuszczowego jak i węglowodanowego? Bo ja bardzo często jem śniadanie tłuszczowe i zastanawiam się, czy do niego również mam to białko wcinać? Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
z tego co sie orientuje białko do śniadania nie jest konieczne, ważne żeby zjeść go określoną ilośc przez cały dzień, śniadania węglowe? a możesz podać jakieś propozycję? bo ja już mam powoli dosyć serka wiejskiego i twarogu, a kiełbasa bez chleba mi nie pasuje, poza tym z tego co sie orientowałam mało która wędlina jest dozwolona, wg. jednego z forum podanego wyżej http://montignac.webd.pl/ jogobella jest zakazana, tylko jogurt naturalny... ale ja od czasu do czasu ja jem.
dziewczyny dzielcie sie swoim jadłospisem to będzie łatwiej coś wymyślać, zwłaszcza jeśli chodzi o śniadania i kolacje bo chyba z tym każdy ma największy problem.
Nikiforka ja zazwyczaj na śniadania jem naleśniki z dżemem lub ew. kabanosa z Biedronki z serem pleśniowym camembert :) czasem też zdarza mi się zrobić muffinki i zajadam je również z dżemem. Dziś np. zjadłam parówki z kurcząt wędzone i do tego ogórek zielony :)
Nie rozumiem..wyzej Dziewczyny pisaly,ze jogobelle light mozna tylko brzoskwiniowa bo jest na fruktozie...sprawdzalam i ananasowa tez jest fruktozie wiec chyba mozna co??

~A./ mozesz napisac jak robisz muffinki i nalesniki? bo ja probowalam zrobic nalesniki z maki pp ale za cholercie nie chcialy mi wyjsc..:((

ja na sniadanie dzisiaj jem chlebek wasa z twarogiem i dzemem, ogorka,papryke..

na drugie sniadanie jogurt..

na obiad - nie wiem...

na kolacje myslalam o tych nalesnikach..
Iwonka w Twoim sniadaniu jest błąd, nie jemy chleba z serem żółtym, jajkiem!
Jogobela ananasowa też może być,
ja dziś na śniadanko otręby owsiane+owoce mrożone (maliny,truskawki)zalane mleczkiem 1,5%- i do mikrofali na 2 min...pychotka:) + a potem marchewka:)-bo warzywko musi być:)
około 12 będzie drugie śniadanko ( mąż jadł pstrąga wędzonego na śniadanko i zostało pół więc zjem tego pstrąga i jakieś warzywka
na obiadek będzie łosoś z warzywami może w sosie bazyliowym (gdzies wyżej o pisałam przepis na sosik bazyliowy-pyszny, polewam nim łososia i warzywka (brokuły i kalafiorki)
a kolacja...może makaron ciemny (boa mam ugotowany od wczoraj) z sosem pomidorowym:)

Powodzonka:)
Z tą różnicą że ananas ma ig 60 a brzoskwinia 30, dlatego NIE jemy ananasa, a tym bardzie przetworzonego w jogurcie.
ups..a ja dzisiaj jadlam jogurt z ananasem bo brzoskwiniowego nie dostalam://

mozecie pdoac przepis na sprawdzone nalesniki..takie co wyjda na pewno?;-)
Olusia wieczorem się zorientowałam, powoli się nauczę, oby nie za powoli :-/
dziś na śniadanie zjadlam chlebek+twarożek+dżem, ale właśnei doczytałam że trzeba też warzywa ... no i tak się człowiek najlepiej uczy na błędach wlasnych
Teraz idę robić makaron w pomidorach

aha gdzie najlepiej wybrać się na zakupy? wlaściwie nie znam asortymentu poza tesco, no i gdzie kupujecie takie rzeczy jak twarożek 0% i w ogóle wszystko 0% ? bo się na mnie na osiedlu patrzą jakbym z księżyca spadła
Iwonka-warzywa jemy do KAŻDEGO posiłku:)-prosta zasada:)
Olusia-masz rację z tą jogobellą:) wszyscy tylko o tym soku z buraka, a nikt o iG nie pomyślał:)
U mnie dziś zapowiadało się pięknie a wyszła porażka...:(
Dziewczyny a czy robiąc naleśniki białko najpierw ubijacie, czy wrzucacie po prostu w całości?
Dziewczyny a jaki robicie sos do mięsa? Chciałabym jutro zrobić pierś z kuraka i posmarować ją serkiem alemette, następnie obsmażyć i wrzucić do garnka żeby się poddusiła, ale kompletnie nie wiem, jakich dodać do tego przypraw, żeby wyszedł smaczny sos :(
hey Dziewczyny..jestem po pierwszym tyg diety..pierwszym wazeniu...i pierwszej niespodziance..mam -2,5kg;-))

dzisiaj zgrzeszylam bo zjadlam 2 cukierki....ale mam wyrzuty sumienia..
:((

czekam do kolacji..i od jutra od nowa...

czy zamiast twarogu chudego do ciasta nalesnikowego moge dac serek chudy homogenizowany?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry