Widok

Dieta Montignaca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stosowała może dietę Montignaca? Słyszałam, że jest bardzo skuteczna i nie przynosi efektu jojo tak jak. np. dieta Dukana. Czy macie jakieś fajne przepisy na dietę Montignaca(w szczególności chodzi mi o pomysły na śniadania i kolacje ;-) Pozdrawiam dzięki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziewczyny gdzie kupujecie mąkę orkiszową i jaka w ogóle mąka jest najsmaczniejsza do naleśników, placków itp.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja kupiilam w tesco za 2,49 bodajze ale z pelnego przemilau 1850...nie udalo mi sei zrobic nalesnikow..ale dostalam teraz nowy przepis i mam zamiar go wyprobwac aczkolwiek nie wiem czy zamiast twarogu chudego moge dac serek chudy homogenizowany:/
Dziewczyny czy mąka pp typ 1850 to jest tzw. mąka graham?? Bo kurcze tylko taką znalazłam i tak się zastanawiam, czy to właśnie z tej mam robić naleśniki?? Gdzie w ogóle kupujecie te mąki typ 1850,2000 itp.?
nie wiem czy to graham,ale moja nie byla taka biala jak zwykla maka..raczej takiego ciemnjeiszego koloru..

wlasnie mi przypomnialas,ze mialam zamiar robic nalesniki..ale juz teraz nie robie...moze jutro..

no i z tesco jest tych mak od koloru do wyboru:-) ceny rowniez..

czy moge zjesc mieso z kurczaka ugotowane i wypic ten rosol z tego?
stokrotka bo właśnie na tej mące którą ja kupiłam (typ 1850) jest napisane: graham, dlatego się zastanawiam, czy takowa nadaje się do robienia muffinów, naleśników itp. Jutro koniecznie muszę się wybrać do tesco. Rosół do mięsa jak najbardziej możesz wypić (o ile nie jest gotowany na kostkach rosołowych itp. badziewiach).
stokrotka wydaje mi się że możesz zjeść rosół z mięskiem, jest to w całości posiłek tłuszczowy (tylko nie jedz marchewki i selera z rosołu-mają wysoki IG)
ja od tygodnia tak grzeszę ,że wstyd sie przyznać a i jeszcze baterie mi sie w wadze wyczerpały hehe to chyba zły znak ;]
no to u mnie po 5 dniach - 2kg :-)
ale troszeczkę sobie folgowalam, bo 2x mieliśmy naleśniki na kolację, a wczoraj zjadłam jogurt jogobella na kolację,
Dziewczyny pytanie w kwestii orzechów, kiedy i do czego można wcinać?
co do mąki potwierdzam, w tescko po niecałe 3pln 2 gatunki kupowaliśmy
Aha zupę z soczewicy robiłam, nie najlepiej się po niej czulam i jakoś zrazilam :/
czesc Dziewczyny:-)
fajnie,ze sie odezwałyście..:-)
ja w tym tyg a dopiero co sie zaczal tez sobie pozwolilam nadto i mam teraz wyrzuty:// wczoraj zjadlam sliwke jakss tam (smakowala jak sliwka wegierka a wygladala jak morela tyle,ze ciemna skorka) po poludniu...

skusilam sie tez na cukierka-krokwe:/ :((

dzisiaj walcze..
na obiad zjem to mieso z rosolem..

na koalcje mam zawsze najwieksze problemy..no ale cos wymysle..soczewcy nie lubie wiec zupa z niej odpada..

no i musze sie pochwalic..skoro taki beznadziejny bilans mi wyszedl..-zaczelam robic brzuszki..od srody zeszlego tyg..codziennie po 15 x 10 - czyli 150 brzuszkow..

zakwasy mialam straszne..no ale mam wrazenie (oby to nie bylo tylko wrazenie) ze mam mniejszy brzuch:-)
hej ja w weekend mialam akcje malowanie wiec mialam po 2 posilki tluszczowe i gdzies pomiedzy posilkami zjadlam kilka kostek gorzkiej czekolady bo nie mialam sily, a pizza to nie za bardzo, w niedziele zjadlam o 23 ale poszlismy spac o 2 ;)
a wlasciwie jak to jest czy najkozystniej 2 weglowe i 1 tluszczowy czy nie wskazane sa 2 tluszczowe i jeden weglo? bo sie przyznam ze na tluszczowe to wiecej rzeczy mozna wykombinowac, a do miesnego obiadu potem salatka z wedlina to za duzo - a na kolacje to juz fajniej ;)

za 2 tyg mam urodziny syna i chcialabym zrobic slodkosci dozwolone w montignacu lecz nie koniecznie z 1wszej fazy , bedzie jeszcze dwoje diabetykow wiec jak znalazl ;) czy sa jakies dobre ciasta na pp(np wuzetka czy jakies inne przekladance) czy tylkko biszkopt na maczce migdalowej?no i jaka fruktoze kupujecie(ja narazie nic nie slodze)

ech musze w koncu ksiazke kupic.

ja cwicze po 20-30 min na steperze , robie serie 10 pompek dieta taka nie do konca bezbledna i po tygodniu mam 2 kg mniej(jednak mysle ze to glownie zeszly zalegacze z jelit i woda) , ale mnie to cieszy , nie jest to uciazliwa dieta, wiez jestem zadowolona,
Dziewczyny jak dieta? Dawajcie swoje przepisy na obiady, bo mi się wena kończy :( Dziś zrobiłam sobie Dzień Kobiet i zjadłam trochę czekolady gorzkiej z orzechami i mam teraz wyrzuty sumienia:( Ale za karę wskoczyłam na orbitrek na 45 min. ;D
hey hey:-)) ja wczoraj zrobilam nalesniki z maki pp z serkiem naturalnym homo...dodalam troszke fruktozy..zjem na sniadanie dzisiaj:-)

tez mam problem z przygotowywaniem jedzenia..nie wiem co na kolacje..co na obiady..ehh...

w tym tyg chyba nic mi nie ubylo..:( wazenie w nd..
wczoraj na kolacje mialam salatke z tunczyka,
dzis na obiad fasolowa bez ziemniakow, potem jezeli cos zostanie to przerobie swoja czesc na fasolke po bretonsku

kolacje to moga byc rozne makarony ciemne z sosami, leczo z ryzem(duszone bez tluszczu) i inne takie
tu troche inspiracji mozna znalezc :
http://dietamm.com/przykladowy-jadlospis
Dziewczyny jakie wino można ewentualnie wypić od czasu do czasu w diecie mm? Wytrawne czerwone czy półwytrawne?
Wino wytrawne.
Się pochwalę: -3,7 kg po trzech tygodniach diety.
JuHuu :-)
olusia a ta ryba po grecku bez marchwi to zjadliwa jest? :(
Dziewczyny jak to jest z tym dżemem materne? Dozwolony jest każdy smak, czy tylko jakiś określony? Bo wczoraj kupiłam materne light porzeczkowy (jasnoniebieski słoik), ale dziś spojrzałam na skład i jest cukier :((( I się zastanawiam, czy można go jeść??
A czy znacie jakieś smaczne i sprawdzone przepisy na dania z zieloną soczewicą? Wczoraj ją kupiłam i zastanawiam się, co z nią zrobić;D W necie jest kilka przepisów, ale zastanawiam się który jest sprawdzony i naprawdę smaczny :) Aha i jeszcze jedno pytanko;) Chciałabym zrobić trufle montignakowskie, ale w przepisie jest napisane, że potrzebna jest śmietanka kremówka 12%. Obskoczyłam wczoraj kilka sklepów i podobno kremówka jest tylko 30%, a jak jest 12% śmietanka, to nie jest tzw. kremówką, więc zgłupiałam i już sama nie wiem którą mam dodać do tych trufli :((((
moze chodzi ze slodka 12% ta kawowa a nie kwasna zupowa?!?
materne oglądałam uważnie, każda ma cukier więc jakieś inne zakupiłam na fruktozie, i też zachodzę dlaczego materne?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry