Widok

Diprogenta maść u 4miesięcznego synka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie, lekarz przepisał mojemu młodemu diprogente na odwodzenie napletka. Mój synek ma 4 miesiące a w ulotce jest napisane, żeby nie stosować u dzieci poniżej dwóch lat. Do tego mój synek ma wadę rozwojową układu moczowego i nerki a w ulotce jak byk stoi, że stosowanie poże prowadzić do uszkodzenia słuchu i nerek. I że nie stosować w okolicy narządów płciowych. Dodam, że ten lekarz to nefrolog... Czy któraś z was używała tej maści u tak małego dziecka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle ze to stanowczo za wczesnie.Mojemu malemu tez nie chce zejsc napletek i stosujemy Diprogente ale maly ma ponad 2 lata.
Ja bym sie wstrzymala z ta mascia co najmniej do roku.Mnie nikt nie powiedzial jak P.byl maly zeby odciagac napletek przy kapieli.Mysle ze jak bedziesz to delikatnie i regularnie robic to bedzie ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam ...
nie pamiętam dokładnie,ale u dzieci starszych niż Twoje nie powinno się nic z napletkiem robić,tak w sr mówili, mój synek tez zaczął 4 m-c i nic mu się nie obsuwa,my zaczniemy jak juz będzie sam siedział i dobrze się w wanience wymoczy
uzywalismy diprogenty mniej wiecej w tym amy czasie lub nawet i wczesniej - jak trzeba to trzeba
mimo wszystko troche zaufanai do lekarza
My też używaliśmy w tym czasie nawet wcześniej nic się nie działo lekarz wie najlepiej pozdrawiam :)

a po jakim czasie stosowania był efekt ?
Zaufanie do lekarzy? Chyba żart... Ja dwa razy na tamtym świecie wylądowałam oraz straciłam jedną ciążę właśnie dzięki "zaufaniu" do lekarza...
to przestan do nich wogole chodzic skoro masz z tym problem
nikt nie przymusza
Niestety do lekarzy chodzić trzeba, a ufać im niestety nie zawsze można. Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem. Ja chodziłam z synkiem do doktora Czerniaka. Polecam. Rok temu przyjmował na NFZ w Pruszczu Gdańskim i kolejki nie było długie. Jak jest teraz to nie wiem.
Gamia ja mysle ze to naprawde stanowczo za wczesnie.Lekarze tez potrafia sie mylic.Twoj synek jest jeszcze malutki i ma duzo czasu na to zeby napletek mu zszedl.Ale mimo wszystko ja bym mu delikatnie w czasie kapieli sciagala.Wszystkie moje kolezanki tak robily u swoich maluchow i jak dzieci mialy ok.roczku to nie bylo z tym problemow.Ja niestety dowiedzialam sie o tym po fakcie,zaden lekarz tez mi nigdy o tym nie powiedzial zeby przy kapieli sciagac.Dowiedzialam sie jak maly w wieku prawie 2 lat dostal zpalenia i wtedy trzeba bylo dzialac.Chirurg powiedzial ze ze Diprogenta powinna pomoc.Jednak jest to masc na antybiotyku i tym bardziej nie smarowalabym nia tak malego dziecka jak twoje.
Mój tez ma refluks układu moczowego II stopnia i tez miał ta masc przepisaną przez nefrologa jak miał 4 miesiące. Napletek ładnie zszedł gdyż ta mascia smaruje się max 7 dni.
oooo to cenna uwaga - mi nie podał terminu końcowego, kazał smarować cały czas, a wizytę mamy za 1,5 miesiąca...
Chyba poczekam do tej wizyty i pogadam sobie z nim na ten temat głębiej...
witam, my stosujemy ta masc od 3 i pol tygodnia i sa efekty ,, napletek prawie calkowicie zszedl, w tym tyg ide na kontrole wiec zobacze czy odstawic, trafilam na chirurga ktory chcial po tyg stosowania masci zrobi zabieg a dowiedzialam sie od dziewczym z forum ze ta masc zaczyna dzialac po okolo 3-4 tyg , cale szczescie ze nie zaufalam lekarzowi bo maly by cierpila, ma 2 lata i 4 miesiace, napletek nie schodzil od poczatku ale dopiero teraz dostal masc
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, gdy pisałam o "zaufaniu" :-)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - już podjęłam decyzję. Poczekam do kolejnej wizyty i na poważnie pogadam sobie z tym lekarzem. Ten miesiąc nie zrobi różnicy, a młody trochę podrośnie, jeśli lekarz będzie się dalej upierał przy tej maści...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry