Widok

Diprogenta maść u 4miesięcznego synka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Słuchajcie, lekarz przepisał mojemu młodemu diprogente na odwodzenie napletka. Mój synek ma 4 miesiące a w ulotce jest napisane, żeby nie stosować u dzieci poniżej dwóch lat. Do tego mój synek ma wadę rozwojową układu moczowego i nerki a w ulotce jak byk stoi, że stosowanie poże prowadzić do uszkodzenia słuchu i nerek. I że nie stosować w okolicy narządów płciowych. Dodam, że ten lekarz to nefrolog... Czy któraś z was używała tej maści u tak małego dziecka ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mysle ze to stanowczo za wczesnie.Mojemu malemu tez nie chce zejsc napletek i stosujemy Diprogente ale maly ma ponad 2 lata.
Ja bym sie wstrzymala z ta mascia co najmniej do roku.Mnie nikt nie powiedzial jak P.byl maly zeby odciagac napletek przy kapieli.Mysle ze jak bedziesz to delikatnie i regularnie robic to bedzie ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam ...
nie pamiętam dokładnie,ale u dzieci starszych niż Twoje nie powinno się nic z napletkiem robić,tak w sr mówili, mój synek tez zaczął 4 m-c i nic mu się nie obsuwa,my zaczniemy jak juz będzie sam siedział i dobrze się w wanience wymoczy
uzywalismy diprogenty mniej wiecej w tym amy czasie lub nawet i wczesniej - jak trzeba to trzeba
mimo wszystko troche zaufanai do lekarza
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
My też używaliśmy w tym czasie nawet wcześniej nic się nie działo lekarz wie najlepiej pozdrawiam :)

a po jakim czasie stosowania był efekt ?
Zaufanie do lekarzy? Chyba żart... Ja dwa razy na tamtym świecie wylądowałam oraz straciłam jedną ciążę właśnie dzięki "zaufaniu" do lekarza...
to przestan do nich wogole chodzic skoro masz z tym problem
nikt nie przymusza
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
Niestety do lekarzy chodzić trzeba, a ufać im niestety nie zawsze można. Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to z innym lekarzem. Ja chodziłam z synkiem do doktora Czerniaka. Polecam. Rok temu przyjmował na NFZ w Pruszczu Gdańskim i kolejki nie było długie. Jak jest teraz to nie wiem.
Gamia ja mysle ze to naprawde stanowczo za wczesnie.Lekarze tez potrafia sie mylic.Twoj synek jest jeszcze malutki i ma duzo czasu na to zeby napletek mu zszedl.Ale mimo wszystko ja bym mu delikatnie w czasie kapieli sciagala.Wszystkie moje kolezanki tak robily u swoich maluchow i jak dzieci mialy ok.roczku to nie bylo z tym problemow.Ja niestety dowiedzialam sie o tym po fakcie,zaden lekarz tez mi nigdy o tym nie powiedzial zeby przy kapieli sciagac.Dowiedzialam sie jak maly w wieku prawie 2 lat dostal zpalenia i wtedy trzeba bylo dzialac.Chirurg powiedzial ze ze Diprogenta powinna pomoc.Jednak jest to masc na antybiotyku i tym bardziej nie smarowalabym nia tak malego dziecka jak twoje.
Mój tez ma refluks układu moczowego II stopnia i tez miał ta masc przepisaną przez nefrologa jak miał 4 miesiące. Napletek ładnie zszedł gdyż ta mascia smaruje się max 7 dni.
image
oooo to cenna uwaga - mi nie podał terminu końcowego, kazał smarować cały czas, a wizytę mamy za 1,5 miesiąca...
Chyba poczekam do tej wizyty i pogadam sobie z nim na ten temat głębiej...
witam, my stosujemy ta masc od 3 i pol tygodnia i sa efekty ,, napletek prawie calkowicie zszedl, w tym tyg ide na kontrole wiec zobacze czy odstawic, trafilam na chirurga ktory chcial po tyg stosowania masci zrobi zabieg a dowiedzialam sie od dziewczym z forum ze ta masc zaczyna dzialac po okolo 3-4 tyg , cale szczescie ze nie zaufalam lekarzowi bo maly by cierpila, ma 2 lata i 4 miesiace, napletek nie schodzil od poczatku ale dopiero teraz dostal masc
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl www.odchudzanieztrenerem.pl
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, gdy pisałam o "zaufaniu" :-)

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - już podjęłam decyzję. Poczekam do kolejnej wizyty i na poważnie pogadam sobie z tym lekarzem. Ten miesiąc nie zrobi różnicy, a młody trochę podrośnie, jeśli lekarz będzie się dalej upierał przy tej maści...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

do góry