Widok

Dna moczanowa

Witajcie :)
Od kilku lat żyję z tą cholerą , jakieś własne doświadczenia ? Diety ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podzielę się sposobem leczenia, który otrzymałam od mojej cioci, chemika, i który, według niej, pomógł skutecznie w łagodzeniu objawów związanych z dną moczanową. Na pół szklanki wody dodaję łyżeczkę kwasu askorbinowego (witaminy C) w proszku, pół łyżeczki sody oczyszczonej oraz rozgniatam kapsułkę siarki organicznej MSM. Dokładnie mieszam i piję tę mieszankę aż do ustąpienia objawów. Chciałabym podkreślić, że nie jest to metoda zalecana przez lekarza, ale opieram się na doświadczeniach mojej cioci, która sama stosowała ten sposób i odniosła skutki. Dodatkowo, stosuję olej CBD 5% od Cannatopia, który działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Piję również napar z liści laurowych - szklankę dziennie, w małych łykach. Stosuję również kąpiele stóp w soli z mentholem firmy Palacio oraz nakładam maść mentholka z cannaderm na miejsca odczuwające ból, a także maść laurową. Wszystkie te produkty zakupiłam w Konopnej Farmacji w Poznaniu, która posiada także sklep online https://konopiafarmacja.pl/ Jestem na początku kuracji, ale już czuję się lepiej. Dodatkowo, stosowałam również napar z podagrycznika. Mam nadzieję, że te informacje będą przydatne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Łuszczyca skóry głowy co pomaga naprawdę, a nie tylko na chwilę? (3 odpowiedzi)

Zaczynam powoli tracić cierpliwość. Stosuję różne szampony, kremy, maści coś działa na chwilę,...

Implanty zębów (66 odpowiedzi)

Zęby to kompleks, który ciągnie się za mną od dzieciństwa, teraz chciałbym wreszcie to zmienić....

do góry