Widok

Do Agathy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Agatha mam nadzieje ze zajrzysz tu niedługo .
Mam nadzieje ze u ciebie lepiej niz u mnie bo ja jestem po wizycie lekarskiej i jak diagnoza sie potwierdzi to nie mam sznas nawet na in vitro
zyje nadzieje ze diagnoza sie nie potwierdzi

Życze tobie wiesz czego

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magda, zawsze straszą i podają najgorsze scenariusze. Poczekaj jeszcze. Znam kilka kobiet, które zaszły w ciążę mając tylko strzęp jednego jajnika i całą resztę w kiepskim stanie. Jedna z nich, to matka już ponad 30-letniego syna. Nawet się nie leczyła, bo lekarze nie dawali najmniejszych szans (najlepsi specjaliści w Warszawie).

Nie uwierzę, dopóki nie potwierdzi się to po 30 latach!
Ja również ostatnio czytałam o przeróżnych historiach kobiet z problemami podobnymi do Waszych... Mniej lub bardziej poważnych...
Wszystkie te historie zakończyły się szczęśliwie.

Nie wolno więc tracić nadziei, nawet jeżeli gaszą ją lekarze.

Niunia pocieszasz mnie troszke ale i tak sie martwie
Bo Jezeli endokrynolog potwierdzi to mam przedwczesna menopauze a przy tym nie ma szans na in Vitro chyba ze dawca jajeczka sie znajdzie

Agatha a jak u ciebie ?

Ja czasem już produkuję jakieś jajeczko :) Niezbyt często, ale zawsze. Ale hormony tarczycy tak mi skaczą, że jeszcze nie mam za wielkich szans na cokolwiek...

Dawczynie jajeczek też się znajdują, a przedwczesna menopauza to też jeszcze nie wyrok...
Zobaczymy co powie endokrynolog i mam nadzieje ze jest dobry

dlaczego kobiety, które naprawdę pragną dziecka mają takie problemy....
własnie dlaczego ?

Co nas nie zabije...

Ja na razie jestem niemal pewna, że się uda. A jeśli nie... Mamy w sobie duuużo egoizmu. Może nawet "zdrowego". Bez dziecka też mozna być szczęśliwym. A jaka to wygoda :)

Moim zdaniem i posiadanie dzieci i bezdzietność ma swoje zalety. Ale wolałabym to pierwsze. Bo bezdzietność czasem przynosi pustkę, nawet jeśli jest z wyboru.

A wogóle to wyobraźcie sobie małą Agatkę... Heh, taka cholera sama coś wykombinuje, aby się pokazać na tym świecie. Diabeł wcielony, po mamusi...

Twoje też będą wkurzające, Magda. Gwarantuję :) jeszcze zatęsknisz za wolnością...
Wierze Agatha.
Nie moze byc inaczej.

Poprawił mi sie humor Agatha jak poczytałam watek o spowiedzi

No patrz, a co my wyprawiamy zamiast "rozmnazac sie jak kroliki"?
Szkoda ze w pracy jestem poszłabym sie "rozmanażac jak królik"

Trzymajcie się Dziewczyny. Życzę sukcesów w Waszych staraniach, w końcu system emerytalny się sypie :) Tak poważnie, to jestem całym sercem z Wami.
Teraz to mnie zdemotywowałaś. Jestem przeciwniczką naszego systemu emerytalnego!
cześć dziewczyny:)
jak tak sobie czytam o Waszych problemach, to zastanawiam się czy ze mną wszystko ok...niby chodzę do ginekologa, badam się, ale cholera wie, czy jak przyjdzie co do czego, to bedę mogła bez problemu zajść w ciążę...?
Główka do góry !! Na pewno wszystko będzie dobrze!! W razie czego kieruj sie do Invicty w Gdańsku, mój kuzyn jest tam specjalistą od in vitro i nie raz mówił, ile cudów sie zdarzalo, a wszyscy mieli takie czarne scenariusze. Na pewno wszystko bedzie dobrze !!!

Ale nie wiem nawet ile in Vitro teraz kosztuje orientujesz sie moze

Madzia...
Z tego co wiem 15.000,00 pln, ale podobno ma byc niedlugo finansowane z NFZ, ale jakos nie chce mi sie wierzyc...

mi tez nie niestety a 15 tys nie mam

cześć dziewczyny, ja niestety też nie jestem w ciaży:(

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry