Widok

Do kiedy pasy 5punktowe w wózkach?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zaczęłam się zastanawiać - do kiedy trzeba zapinać dziecko w wózku pięciopunktowymi pasami?

Od kiedy zaczęłyście przypinać tylko trzypunktowymi? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja niedługo zapinałam w pieciopunktowe pasy nie było jej wygodnie chyba i teraz zapinam na trzy tzn.mam te pieciopunktowe poprowadzone pod jej paszkami tak samo w krzesełku do karmienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja przestałam zapinać w 5 punktowe jak miała 8-9 mcy, bo było mojemu dziecku mega niewygodnie
wszystko zależy od dziecka ;) np moja córcia nadal jest zapinana na 5punktowe bo inaczej wychodzi w wózka.
ja też przypinam mojego roczniaka 5punktowymi pasami bo tak by wyszedł z wózka...tak jak pisze Martusia - wszystko zależy od dzieciaczka.
ja od ok. 9mca tez przypinalam tylko w pasy 3 punktowe, bo maly nie lubil byc "przytulony" do oparcia. z tymze ja nie odczepialam "gornych" pasow, tylko prowadze je pod rekami, zeby jednak nie bylo mozliwosci wypadniecia.
AgusiaGda: rajdowcy, choć dorośli też jeżdżą w 5-punktowych pasach, bo są po prostu najbezpieczniejsze ;)
może nie spiesz się ze zmianą pasów ;)
Ajeczka - Młody dziś skończył 22m-ce :] zastanawiam się czy to nie przesada ciągle przypinać Go tymi pasami w wózkach ;)

ale jakoś nie widać żeby cierpiał ;)
to chyba zależy od dziecka, mój i z 5punktowych wyłazi :p (14mies)
Na spacerze odpinam dwa górne pasy i zostają 3:) inaczej małej ciężko usiąść- a jest na etapie, że wózku siedzi i trzyma się pałąka. Jeśli jadę z nią wózkiem np. autobusem wówczas przypinam 5punktowe.
Ja cały czas przypinam 5 punktowymi, ale inaczej mala wychodzi mi z wózka (ma 16mscy)...
szczerze powiem , ze 2 -latek w wózku pozapinany po uszy wygląda nieco dziwnie , to przeciez już duże dziecko ...na dalszą drogę zapinałam tylko na dole ...zresztą wózka uzywałam już sporadycznie chodziliśmy za rączkę większośc czasu ...
Ja wogole nie zapinalam córki w wozku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez bo jest furia :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry