Widok

Do mam karmiących piersia - guzek w piersi to zapalenie czy zatkanie kanalika?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w. od wczoraj mam duzego guzka w piersi boli jak dotkne piersi jak mała ściągnie mleko jest troszke lepiej ale później znów to samo. Co z tym zrobić. Czytałam w innych wątkach ale jedni pisza że zimne okłady inni ze ciepłe:-(
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja rozmasowywałam, nawet jak bolało. Podczas karmienia też i mi to pomogło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zatkany kanalik, delikatnie rozmasuj i dziecko przystawiaj
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dzisiaj tez mam zastój, juz chyba z 20 od grudnia:( w nocy nieswiadomie przygniatam sobie ta piers i później cierpie. Najcześciej pomaga gorący prysznic i masaż - mimo, ze ostatnio położne mówią zeby nie masować. czasami jak szybko rozgrzeje pirś i przycisne - to samo sie odtyka i leeeci strumienieniem. Dzisiaj słabo schodzi, az temperatury dostałam, mam nadzieje, że do wieczora zejdzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przystawiam ją cały czas, spróbuje jeszce tym ciepłym prysznicem. dziekuje Wam bardzo
image

ROZMASUJ,NAKARM DZIECKI I PO TEZ ROZMASUJ. MI TO POMOGŁO!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mi rozmasowywanie nie pomoglo a wrecz zaszkodzilo, jesli guzek nie znika od kilku dni to radze udac sie do lekarza, u mnie po masowaniu i okladach skonczylo sie na ropniu piersi i nikomu tego nie zycze.A lekarz obejrzy i zdecyduje co z tym mozna zrobic, bo u mnie z malego guzka zrobil sie wielki guz na cala piers pomimo przystawnia malucha i sciagania laktatorem :/
image

image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja dostalam od lekarza antybiotyk na wszelki wypadek, ale mialam wykupic tylko jesli nie pomoze rozmasowywanie i sciaganie pokarmu (ja juz wtedy od 2 tyg nie karmilam, gdy zrobil mi sie guzek).
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja rozgrzewałam piersi i próbowałam ręcznie odciąnąć mleko
Bolało ale pomagało
image[/url]
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
u mnie guz zniknął, ale temperatura 38:/ , moze to nie od tego?
jak guza nie ma to spoko, a jak masz temp i guza to koniecznie do lekarza
image

image

paula, ale bola Cie piersi? bo jesli tak, to temp. pomimo braku guza moze byc od zastoju
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
już nie boli, guza nie wyczuwam, rozmasowałam go ze 4 godziny temu.... w pewnym momencie temperatura zaczeła spadac, a teraz znowu...
najgorsze, że mąz wyjechał, jestem sama z 7 miesiecznym dzieckiem - czuje sie dobrze, ale jak jeszcze urośnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Odświeżę wątek.

Czy przy zatkanym kanaliku guzek jest duży? Ja czuję guzek wielkości jajka, nie boli, nie mam temperatury, choć wczoraj kiedy sie pojawił ten guz miałam 37,8 st. i pierś była tkliwa.
image[url=http]
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry