Widok

Do podróżójących liniami Ryanair z dwójką dzieci w tym jednym po niżej 1 roku :) Pytanie :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie jak wygląda sprawa podróży z dwójką dzieci. Jedno dziecko 4 lata drugie po niżej roku.
Czy mogę bez problemu z dziećmi podróżować sama czy muszę mieć dodatkową opiekę dla jednego dziecka?
Czy jeśli taka opieka jest wymagana to czy bilet musi być kupiony jeden wraz z opiekunem czy opiekun może mieć wykupiony swój bilet a ja swój z dwójką dzieci?

Będę wdzięczna za informacje jak to wygląda w praktyce :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz co, wychodzi jednak, że źle mówię. Weszłam na cennik i tam jest opłata za fotelik obowiązkowa 10 funtów/euro. Czyli tak czy siak musisz za fotelik płacić. Tylko wózek free. Sugerowałam się tym, że szwagierka zawsze ma fotelik free ale ona lata wizzair :/
Ale ryanair to dziwadło ;>
Acha no bo ja bym wzięła wózek parasolkę dla starszej córki natomiast dla młodszej fotelik i miałabym wtedy wszystko czego potrzebuje tam na miejscu bez dodatkowych opłat :)

W zeszłym roku leciałam z córką jak miała ponad 3 lata i wózek mogłam wziąć bez żadnego problemu natomiast teraz ma 4 lata i nie wiem czy dla nich nie jest za duża na wózek :)
image
image

image
Napisali tam, że na dziecko można wziąć po sztuce; fotelik lub wózek. Ja to rozumiem tak, że na małe bierzesz fotelik, na starsze wozek.
Wiem, że na pewno nie możesz wziąć obu bezpłatnie na jedno bo tego próbowałam. Ja lece w czerwcu ale biorę tylko wózek.
MAMMAMIA czytałam już to wszystko ale na moje dwa konkretne pytania odpowiedzi nie nalazłam :)
image
image

image
Tyle, że lecę Ryanair'em a oni słyną z czepiania się :/
image
image

image
Jak ja lecialam to mialam i wozek i fotelik i nie placilam nic.
Tak bylo w wizzairze:)

Mysle ze dla jednego przypisac wozek dla druieo fotelik i sie nie przyczpia:)
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
Dziewczyny mam jeszcze pytanie.

Do jakiego wieku dziecka mogę bezpłatnie wziąć wózek?
Czy jeśli nie wezmę wózka to czy w to miejsce mogę wziąć fotelik samochodowy bezpłatnie? Na stronie nie odnalazłam odpowiedzi na moje pytania.

Będę wdzięczna za sprawdzone informacje :)
image
image

image
Witam:) jestescie pewne czy mozna samemu leciec z dwojka dzieci?Prosze o odpowiedz gdyz lece z synem 3.5 i 9 miesiecy w maju do polski za odpowiedz z gory dzieki
Ja zabieram chustę i Maclarena Xlr. Lecę pod koniec kwietnia. Stokke nie biorę ze względu na to że obawiam się zniszczenia.
image
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia mam pytanie jaki wózek bierzesz do samolotu dla maluszka , moja kuzynka też będzie lecieć samolotem ze swoim 4 miesięcznym maluszkiem i pożycza ode mnie questa a mi się wydaje że to jest raczej dla starszych dzieci, i nie sprawdzi się w podróży
Dziewczyny dzięki :) Z opieką nie ma problemu bo w jedną stronę lecę z tatą a z powrotem z siostrą. Myślałam, że nie mogę podróżować sama z dwójką bo chyba tak było lub jeszcze jest w Wizzair i bilet musiał być kupiony w sposób jeden opiekun na jedno dziecko. Czyli rozumiem, że problemów robić nie będą tak? Tata i siostra będą mieć swój bilet osobny a ja będę miała osobny swój wraz z dwójką dzieci.

Jeśli chodzi o wózek to zabieram go w torbie transportowej na kółkach więc akurat o zniszczenie się nie martwię :)
image
image

image
tak jak pisze koleżanka wyzęj

i faktycznie może być Ci strasznie cięzko samej bo ja czasami sama z Koksem sobie nie radziłam a to kurtka a to czapka spadła w łapie bilet torba na ramieniu on z misiakiem czy tam czymś kongo chyba że Kornelkę weźmiesz w huście albo dojedziesz z wozkiem do plyty ale nie radze bo ja tak zrobilam i potem wozio mialam wygiety w chińskie s ;/
zawsze mozesz lizyc na uprzejmosci innych pasazerów ale wiesz umiesz liczyc licz na siebie

powodzenia
nie musisz miec opiekuna dziecko powyzej 2 lat ma normalny bilet ponizej roku leci z opiekunem (na kolanach). trzeba tylko przemysleć czy dasz sobie radę sama z dwójką przy wsiadaniu i wysiadaniu. moja koleżanka tak lata i mówi że lekko nie jest;) ja ostatnio z nią leciałam ale było nas 3 dorosłych i trójka dzieci....z samolotu wyszliśmy ostatni już jak panie stewardesy posprzątały;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

do góry