Widok

Do posiadaczek wózków Teutonia Cosmo lub Fun System

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Poniewaz nie znalazlam wielu opinii na temat wózków Teutonia, zakladam nowy watek. Proszę o opinie na temat modeli Cosmo i Fun System.
Wózki te bardzo mi się podobają jednak też trochę kosztują i jestem ciekawa czy warto w niego zainwestować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam Teutonię Cosmo od pół roku, jest super! Do tego gondola Fashion i fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix. Wózek jest super skrętny, dobrze i lekko się prowadzi, sprawdza się nawet dość dobrze na wertepach - trzeba tylko zablokować przednie koła do jazdy na wprost. Generalnie jeżdżę nim wszędzie:) Czasem tylko jak jest bardzo wąsko, np. na rynku czy innym targowisku, nie da się wjechać między stragany, ale tam to wiadomo że zawsze jest ekstremalnie ciasno. Jedna tylko ważna rzecz - wózek nie jest lekki!!!! Więc nie polecam jeśli musiałabyś go wysoko wnosić:(
Z gondoli też jestem zadowolona, ma rączkę na budce za którą można ją nosić, bardzo wygodne. Tylko jak masz duuże dziecko to szybko z niej wyrośnie, moja drobniutka córcia jeszcze do dziś się mieści /poza tym że już jej się nudzi leżenie;)
Aha i zapomniałam najważniejszego: zamów sobie wózek odpowiednio wcześniej! Czeka się minimum 6 tygodni, to strasznie długo:(((
Chyba że tak jak ja wybierzesz coś z tego co akurat mają w sklepie.
Plus jest taki że jak się zamawia to można powybierać sobie różne kolory i skomponować niepowtarzalny wóz;)
Ja będe miała teutonię fun system już za tydzień, wg testu w sklepie prowadzi się go fantastycznie ale zobaczymy jak sie sprawuje w codziennym życiu...
Do wózka będziemy zakupywać fotelik maxi cosi cabrio fix
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my kupilismy teutonie Spirit S3- na zamowienie (wlasna kompozycja kolorow) ale czekalismy 8 dni, do tego fotelik Maxi Cosi Pebble- choc jeszcze nie uzytkuje go z dzieckiem, to osobiscie dla mnie nie jest ciezki
Dzięki dziewczyny za opinie :) A gdzie zamawiałyście wózki? Ja chyba zamówię w Mama i Ja ale jestem ciekawa czy na jakieś rabaty tam można liczyć ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja zamawialam wlasnie w Mama i ja- jak juz wczesniej pisalam spacerowka, gondola i fotelik, do tego gadzety w postaci parasolki, torby itp. i dostalismy rabat
Ja dostaję w prezencie ten wózeczek i przyjezdza do mnie zza granicy ale chcialabym na wiosnę dokupić część spacerową, bo ta któą dostanę bedzie czarna a marzy mi się fiolecik z dodatkowymi kolorowymi wypełnieniami i tu mam zamiar się usmiechnąć do sprzedawców w Mama i ja. Mam nadzieje, że bede mogła zamówic tylko cześć spacerową :)
W mama i ja za to kupię niebawem fotelik.
hmmm, czarne za to mnie sie podobają;d
www.animastudio.com.pl - odzież ciążowa
Hop :) Może ktoś jeszcze ma ten wózek? :)
my zamawialiśmy cosmo w listopadzie 2009, właśnie w mama i ja, czekaliśmy coś około 6 tyg., bieda była z fotelikami maxi cosi, zamówiliśmy inny kolor, po 5 tyg. babka dzwoni i mowi, ze maja już wozek ale foteliki to tylko dwa wzory im zostaly i czy chcemy czy bedziemy czekac kolejne tygodnie..troche nie fair uważam. no ale może to z racji na końcówkę "sezonu".
gondola super sie sprawowała, ale rzeczywiście raczej jest z tych mniejszych, natomiast z moich obserwacji wynika, że córce niespecjalnie to przeszkadzało, chyba takie małe dzieciaczki nie lubią za dużo przestrzeni:) t
spacerowka ma kilka fajnych rozwiazań, np. odpinany częśc budki pod którą jest moskitieta, idealnie na lato. rzeczywiście do najlżejszych nie należy, ale wydaje mi się, że jako zimowa spacerówka będzie super. parasolkę i tak zamierzałam kupić na krótkie wypady.
co do zwrotności - rewelacja, świetnie się prowadzi. ktoś napisał, że ciężko wąskich miejscach - zgoda, ale to chyba wszystkimi wózkami, jednak na tle zauważam, że swoim wjadę w wiele miejsc a często babeczki nie dają rady innymi wózkami.
generalnie polecam.
Hej.
Jak się podoba wózek Teutonia Fun?

Zastanawiam się czy kupić Fun czy Cosmo?

Możesz poradzić coś?

Gosia
Witam,
Teutonie Cosmo mam od marca, a użytkuję od czerwca 2013 r. Obecnie jesteśmy na etapie testowania gondoli i fotelika samochodowego. Spacerówka czeka jeszcze na swoją kolej.
Zanim zdecydowaliśmy się kupić wózek minęło kilka miesięcy i kilkadziesiąt godzin spędzonych w różnych sklepach na testowaniu wózków. Pod lupę brałam dosłownie wszystko od tańszych po najdroższe, a wózki rozbierałam na części pierwsze. W ostateczności po testach wielu modeli (również w różnych sklepach gdzie modele stały długo i mozna było zobaczyć jak sie zachowują) zdecydowalismy się na Cosmo.
Z wózka jestem bardzo zadowolona. Wózek jest bardzo lekki, świetnie się prowadzi - testowany w parku miejskim i wszelkich sklepach i marketach. Trochę gorzej sprawuje się na luźnym piasku. Ale to akurat jest wadą wszystkich lekkich wózków na piankowych i zwrotnych przednich kołach. Na zbitym gruncie i wystających konarach drzew radzi sobie świetnie, na chondikach wymiata a w naprawdę wąskich alejkach sklepowych prowadzenie go to "pikuś".
Łatwo się go składa i rozkłada i mieści sie praktycznie wszędzie. Plusem jest to że gondolę można złożyć na płasko, co jest bardzo przydatne w podróżach. Daszek w gondoli jest super, można podnosić za niego gondolę nawet z maluszkiem w środku. łatwo się składa i dość cicho. Ma fajny element który po rozsunięciu chroni dziecko przed słońcem. Świetny materiał sprawia, że nie jest strasznie gorąco w wózku latem, a teraz na jesieni bardzo dobrze chroni dzidzię przed wiatrem i chłodem - nie muszę jej ubierać w tysiące warstw. Jest mały, ale jednocześnie w gondoli jest naprawdę dużo miejsca w porównaniu z innymi producentami (no może poza Emmal..... :)). Oczywiście wolałabym gondolę wiekszą, ale przy założeniu że wózek ma być lekki i mały, cosmo jest świetnym kompromisem. Bo przy tam małym rozmiarze wózka i wadze i tam ma całkiem sporą gondolę.Gondola w środku ma 75 na 36 cm. Moja dzidzia urodziła się w czerwcu. Ma teraz 4,5 miesiąca i jest bardzo duża ( 7 kg i 68 cm) Robi sie jej już powoli ciasno, ale mam nadzieję, że już niedługo będę mogła przesadzić ją w spacerówkę z kompletu - nawet rozkładaną na płasko.
Olbrzymim plusem jest to że gondola jest do stelaża montowana na metalowych stabilnych sporych elemntach a nie jak w niektórych innych wózkach na wąskim plastikowym uchwycie. Dzięki temu gondola stabilnie trzyma sie na ramie i nie chybocze na wszytskie strony. Ja osobiście bałabym się wozić dziecko w mało stabilnym połączeniu gondoli ze stelażem.
Minusem jest brak w gondoli możliwości uniesienia wnętrza lekko do góry. Jednak to napewno chroni trochę maluchy przed wypadnięciem i da się bez tego przeżyć. Nasz mała lubi zwiedzać świat i rzadko śpi na spacerach, mimo to dajemy bez tej opcji świetnie radę.
Mała lubi jeździć w wózku - na wybojach owszem trochę się trzęsie, ale nie tak mocno jak większość wózków. Dzięki amortyzatorom te wstrząsy są niewielkie i dziecko mam wrażenie że czuje się jakby było kołysane na rękach. Materiał świetnie się sprawdza i jest bardzo przyjemny w dotyku. Materacyk w gondoli bardzo wygodny z fajną warstwą nieprzepuszczalną - nawet jak mała się podsika nie ma zagrożenia że cały będzie do prania. Fajne jest to że można wszytsko praktycznie zdjąć do prania. Piankowa rączka jest bardzo wygodna - nie jest zimna podczas chłodniejszych dni i nie nagrzewa się latem. Ogólnie wózek jest naprawdę dobrze wykonany i z dobrych materiałów (w porównaniu do niedopracowanego niemieckiego H..., który również mocno braliśmy pod uwagę, jednak widoczne niedopracowane szwy i wystające elementy spowodowały że zrezygnowałam z tego wózka.)
Plusem jest również bardzo pojemna torba z dodatkową wkładka do przewijania i termosem - bardzo przydatne szczególnie dla mam które muszą przygotować mleko modyfikowane - woda gorąca w butelce długo utrzymuje w nim temperaturę. Spora ilość przegród pozwala na fajne rozplanowanie sporej ilości akcesorii.
Pojemny koszyk pod spodem zmieści naprawdę wiele, zdarzało mi się czasem wracać ze sporą ilością zakupów.
Wózek jest bardzo cichy, nic nie skrzypi i nie trzeszczy.
Fotelik super. W testach otrzymał bardzo wysokie noty więc warto go zakupić. Ma miękką wkładkę dla niemowlaka, co jest bardzo przydatne w początkowych podróżach. Później można ją łatwo wyjąć i większy maluszek daje radę. Dobrze się w nim siedzi, główka nie lata na boki i dziecko jest wygodnie ułożone. Pasy można regulować na wysokości - 3 stopnie. A zapięcie pasów bardzo stabilne. Daszek pozwala się rozkładać we wszytskie strony - co jest fajne gdy świecie słońce lub wieje. Łatwo się montuje na bazę ale i bez bazy też. Dzięki adapterowi można w prosty sposób zamontować go na stelaż wózka- przodem i tylem do kierunku jazdy - fajna opcja jak dzidzia nie chce już jeździć w gondoli, albo na szybkie zakupy. stelaż można złożyć razem z adapterem i wsadzić do bagażnika. Adapter jest spory, ale dzieki temu fetelik naprawdę stabilnie trzyma sie stelaża. Fotelik jest spory w porównaniu z innymi modelami.

Spacerówka jest duża. Jej plusem jest miękka wyściółka - pianka pod pupą. Większość innych modeli nie ma takiego rozwiązania.
Po przetestowaniu wózka na śniegu i po teście spacerówki napiszę opinię jak wygląda jazda.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

do góry