Widok

Do tych co wiarę tracą i drogę gubią

Iść śladem Pana
„Miałem kiedyś sen. Szedłem po plaży przy boku Chrystusa. Nasze stopy odciskały się na piasku, pozostawiając podwójny szereg śladów: moich i Jego. Miałem kiedyś sen. Szedłem po plaży przy boku Chrystusa. Nasze stopy odciskały się na piasku, pozostawiając podwójny szereg śladów: moich i Jego.
Kiedy tak śniłem, przyszła mi myśl, że każdy z postawionych przeze mnie śladów odzwierciedlał jeden dzień mojego życia. Zatrzymałem się i spojrzałem na moje ślady, ginące w oddali. Wtedy dostrzegłem, że w niektórych miejscach nie było dwóch śladów, ale tylko jeden. Popatrzyłem jeszcze raz i ogromnie się zdziwiłem. Miejsca, w których znajdował się tylko jeden ślad, przedstawiały najbardziej smutne dni mojego życia. Dni strachu i niecierpliwości, egoizmu i smutku, trudnych doświadczeń i wątpliwości, dni niezrozumiałych i pełnych cierpienia.
Zwróciłem się wtedy do Pana z ostrym wyrzutem: „Obiecałeś, że będziesz przy mnie przez wszystkie dni mojego życia. Dlaczego więc nie dotrzymałeś swego słowa? Dlaczego pozostawiałeś mnie samego w najtrudniejszych momentach życia, w chwilach, w których najbardziej potrzebowałem Twojej pomocy?
Chrystus uśmiechnął się: „Synu mój najukochańszy, nie pozostawiłem cię nawet przez najkrótszą chwilę. Pojedyncze ślady, które widziałeś w najtrudniejszych chwilach swojego życia, były moimi śladami. W te ciężkie dni musiałem cię nieść w moich ramionach” (por. B. Ferrero, Dlaczego?).”

Wzruszające, prawda?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
@antyhalewicz - Halewicz nigdy się nie lansuje:) Nie ma takiej potrzeby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wy pupowłazy nie odzywać się
Halewicz bracie pisz twoje praw oja mam inne 4 gwiazdki nie pisze dużo a ty miałeś refleksję że przelansowałes sam siebie?dużo nie znaczy dobrze.
Widzisz ... krótko i na temat .
Ja uważam podobnie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś się tak Halewicza uczepił? skąd przypuszczenie że zbiera gwiazdki? myślę że ma inne priorytety w zyciu a Twoje przypuszczenia mówią wiele o Twoim toku rozumowania-niestety dość płytkiego. Forum-wiesz co oznacza ten wyraz? Ma czas i chęci to się wypowiada w wągtkach które go interesują a Ty jesteś ostatnią osoba która mogłaby mu tego zabronić... zreszta komukolwiek.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
@NitkaN - tak, uważam że takie "dowcipy" są obrazą męki Chrystusa.
Zapomniałam wspomniec ... że byłam na tej konferencji :)
w końcu GUM to moja uczelnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@antyhalewicz - forum jest od tego, aby na nim pisać. Skoro masz 4 gwiazdki, to znaczy że sporo pisałeś i piszesz. Czy w związku z tym nie miałeś refleksji, że za dużo piszesz? Zapewne nie - zatem czemu mnie odbierasz prawo pisania?
ja pytam o Twoje zdanie ...
a Ty jak zwykle
Myślę, że zanim "pośmiejemy się" wspólnie z dowcipu, przeczytaj analizę medyczną jak Chrystus umierał na krzyżu http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/501545,polscy_eksperci_rozszyfrowuja_aspekty_medyczne_smierci_chrystusa.html

Po przeczytaniu powyższego felietonu sama ocenisz, czy to co napisałaś jest zabawne i obraźliwe dla Boga, czy też nie. Jako kobieta z wyobraźnią z pewnością będziesz miała swoje przemyślenia.
nikt ci nie broni masz takie prawo ale część ludzi ma wrażenie że jest tu ciebie za dużo w każdy watek musisz się wtrącić wrażenie jest takie ze piszesz po to aby pisać wyluzuj się człowieku masz kompleks w pracy czy co?przelansujesz się sam zbierasz gwiazdki do nicka ? po co ci to?ja mam 4 jak zakumasz o co chodzi.bracie bóg z tobą wszystkiego najlepszego
Halewicz mam pytanie .. czy tego "typu" teksty obrażają Najwyższego czy nie ?

"Był facet, który nazywał się Wilson i miał fabrykę sprzętu żelaznego: śrubki,
gwoździe, nakrętki, łopaty, grabie itp. Postanowił zatrudnić gościa od
reklamy, żeby nakręcił mu film reklamujący jego gwoździe. Ten przychodzi po
tygodniu i pokazuje mu film, a tam rzymski żołnierz przybija gwoździami Jezusa
do krzyża, pod spodem napis "Gwoździe Wilsona utrzymają wszystko". Wilson
wpada w szał, mówi, że nie może czegoś takiego puścić w TV itp., że jego by
ukrzyżowali za taki film itp. Gość obiecuje przyjść za tydzień z innym filmem,
na którym ma nie być Rzymianina krzyżującego Jezusa.
Po tygodniu gościu przychodzi i pokazuje film. A tam ukrzyżowany Jezus i
żołnierz stojący obok z założonymi rękami, i napis: "Gwoździe Wilsona
utrzymają wszystko". Wilson się wściekł, że znowu nie może tego puścić w TV
itp., że chce filmu ale bez ukrzyżowanego Jezusa - bez Jezusa w ogóle.
Facet od reklamy zrobił kwaśną minę i poszedł. Wraca za tydzień i pokazuje
trzeci film, na którym widać górkę i kawałek pola. Chwila ciszy... Nagle zza
górki wybiega jakiś gość w łachmanach, długie włosy, zaniedbany itp. Zbiega z
tej górki i przez pole biegnie oglądając się co chwilę do tyłu. Chwila
ciszy... Wybiegają rzymscy żołnierze i biegną za nim przez to pole. Jeden się
zatrzymuje przy kamerze i dysząc mówi:
- Gdybyśmy mieli gwoździe Wilsona... "
Lubię pisać na forum, sprawia mi to przyjemność, lubię komentować wydarzenia, odpowiadać na pytania ludzi i wyrażać swoje poglądy - od tego jest forum. Mam wystarczająco dużo czasu, aby znajdować w tym przyjemność i nikt ani nic nie przymusza Cię do czytania tego, co piszę.

Mam swoje zdanie i będę je wyrażać tyle razy, ile uznam za stosowne. Będę dyskutować, zgadzać/nie zgadzać się z adwersarzami, czasem się kłócić, czasem żartować, a czasem słowem dam po ryju, gdy ktoś zasłuży albo będzie mnie prowokował.

Także musisz się z tym pogodzić - Halewicz będzie pisał, póki mu się nie znudzi:) Poza tym, wcale się nie na Ciebie nie gniewam, także nie mam Ci czego wybaczać.
Halewicz bracie wybaczam i prosze o wybaczenie,ale na boga błagam jak chrześcijanin nie wymądrzaj sie na forum nie chwal się i nie pisz długo i po to tylko żeby dostać jedną gwiazdkę wiecej do nicka
Może napiszę prostszym językiem: Jezus głosił by miłować bliźniego jak siebie samego tak? To jak można wrzucać wszystkich do jednego wora i nazywać zawistnych, rządnych władzy nad narodem klechów, lud który jest w stanie pochować żyda żywcem CHRZEŚCIJANAMI? No ludzie opamiętajcie się. To że ktoś sprawia pozory wierzącego nie znaczy że nim jest.
Halewicz bracie wybacz zapomniałem że jesteś moim bratem
Nie bardzo rozumiem sens Twoich postów - mnie od Boga nie odciągniesz, nie przekonasz mnie że Boga nie ma, a skoro jesteś zdeklarowanym przeciwnikiem wiary/kleru/Chrystusa to jest to Twoja sprawa. Ogniem i mieczem nawracać Cię nie zamierzam:)
z księżyca spadłaś?czy co? kler nienawidzi żydów owce też biorą z nich przykład a skąd antysemityzm w narodzie?
A odpowiedz mi na proste pytanie: Jak można nazwać chrześcijaninem kogoś kto w sercu ma nienawiść do żyda? Może zrozumiesz...
Halewicz kurde namiestnik pana na forum się znalazł!!!!!
nie pisze ze ty nienawidzisz żydów ogólnie żydzi są znienawidzeni przez chrześcijan przecież jezus to żyd

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (238 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (411 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

do góry