Widok

Dobre krzesełko do karmienia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy możecie polecić jakieś dobre i funkcjonalne krzesełko do karmienia, takie żeby nie było całe plastikowe i "chińskie".
Zastanawiam się nad Chicco I-sit albo Peg Perego Siesta?
Może macie jakieś doświadczenie z tymi krzesełkami i możecie opowiedzieć o ich zaletach i wadach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam chicco polly magic i jestem bardzo zadowolona
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam krzeselko Peg Perego Prima Pappa Diner. Tez myslalam o modelu Siesta, ale w sumie po co mi pozycja lezaca do karmienia... No i moj model jest jednak tanszy o okolo 200 zl. Poki co nie zauwazylam wad tego fotelika, a uzywam od 1,5 roku :)
Ja mam takie i polecam. Jest dużo tańsze od polly proste bez zbędnych bajerów które nie są do niczego potrzebne a się za nie płaci i co najważniejsze leciutkie więc łatwo przenosić po mieszkaniu czy gdzieś ze sobą zabrać w podróż.

http://www.chiccopolska.pl/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/2454/art/07079024320000/Default.aspx
image image
Ja tez mam Peg Perego papa diner. Czyszczenie tego fotelika jest masakryczne, przy dziecku które próbuje jeść samo, jedzenie jest wszędzie. Krzesełko ma mnóstwo zakamarków, które cieżko doczyscić bez rozkrecania. W sklepie nie przyszłoby mi do głowy, że w takich miejscach mogę znaleźć resztki jedzenia! Generalnie jestem zadowolona z tego krzesełka ale jak przychodzi czas czyszczenia to żałuje, ze nie mam takiegomzwyklego z ikei;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam chicco polly i jestem bardzo zadowolona
mam peg perego siesta... Polecam w 100% !!! Zdecydowanie wart swojej ceny. Pojechałam do sklepu z myślą o kupnie Chicco Polly albo Polly Magic a wyjechaliśmy z Siestą :) Nie chciałam przeznaczać takiej kwoty pieniędzy na niby zwykłe krzesełko ale po zestawieniu tych trzech obok siebie wygrała SIESTA !!!!
Syn miał 5 miesięcy gdy je kupiliśmy. Mogłam kłaść go w pozycji półleżącej - gdy samodzienie nie siedział. Dzięki temu, że krzesełko bez problemu można przemieszcać po całym mieszkaniu mogłam zabierać go ze sobą do kuchni - i z wysokości oglądał co robię w kuchni.
Teraz syn ma 1,5 roku i krzesełko obniżone jest maksymalnie - syn sam na nie już wchodzi i siada - pełni rolę krzesełka do siedzenia w pokoju :)

To jedna z niewielu rzeczy, które posidam i z których jestem zadowolona w 100% :)
A ja na codzien uzywam trzech najzwyklejszych ikeowskich antilop i jestem mega zadowolona :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam antilop z ikei ;) szybko się myje, łatwo składa/rozkłada; mało części :) i super jako chodzik-pchacz do nauki chodzenia ;P
image image

ja też polecam to zwykłe z ikea - zresztą bardzo dużo fizkoterapełtów i rehabilitantów wypowiadało się, że to krzesełko jest mega zdrowe dla dziecka.
myje się łatwo, szczególnie, że przy katastrofie można je po prostu włożyć pod prysznic i wypłukać.
krzesełko też łatwo się składa
no i cena jest na plus 65 zł razem z tacką :)
Nie wiem jak wasze dzieci , ale mój Jasiek nie chce siedzieć w krzesełku, już nawet testowałam drugie od sąsiadów i nic.

Jeżeli szukasz najlepszego krzesełka do karmienia lub ktokolwiek szuka czegoś dla dziecka proponuje skorzystać z rankingu opartego o opinie doświadczonych rodziców https://www.babythings.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

do góry