Widok

Dobry podkład-poradźcie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,
mam cerę mieszną, miejscami skłonną do przetłuszczania się, szukam fajnego podkładu.
Używałam różnych od Erisa, Max Factora, Maybelline, Loreal'a,Avonu i Clinique.
Szukam takiego, który na długo matuje i pozostawia pudrowe wykończenie. Nie chcę zbyt drogiego najlepiej w granicach 100 zł.

Może ktoś poradzi????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=16&i=20965&t=17138

:)

Oj, dzięki trochę sobie poczytałam, ale i tak nie wiem gdize uderzyć i za jakim sie rozglądać......
Ja mam teraz La Roche Posay - Unifiance - fluid.
Matuje skórę, nie wysusza.
Na to rozświetlający puder z Sephory - ale tylko odrobina.
A jak coś się po paru godzinach świeci - puder matujący (teraz max factora, jest ok!)

Vichy Dermablend

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Bardzo dziękuję za odpowiedzi,
szukam takiego, który nie tworzy efektu maski, ukrywa pory i niedoskonałości cery.
Próbowałam już wiele i czasami leżą po kątach "niewypały" i tylko szkoda kasy.
Unifiance - nie tworzy maski, stapia się ze skórą bardzo dobrze. Porów też nie zatyka. Kryje delikatnie.
Dermablend nie jest zły, ale ponieważ jest kryjący - nie wygląda naturalnie na skórze - dla mnie przynajmniej. Ja go używam tylko jako korektora.

ja polecam Estee Lauder-double wear (nie tworzy maski, jest bardzo trwaly i szczerze polecam), jak w dajszym ciagu nie mozesz sie zdecydowac to idz do Duglasa czy Sephory i niech Ci doradza,a najlepiej niech dadza Ci probki

O Double Wear dużo dobrego słyszałam :)

Poszłam raz do douglasa po poradę w tej sprawie :) I jak na złość, nie było tego podkładu w jasnych odcieniach (wykupione) a próbek też nie dostałam, bo zabrakło im pojemniczków na próbki :)
Może innym razem mi się uda :D

Dziękuję Wam, wybiorę się i popróbuję
mój ostatni zakup to Loreal INFAILLIBLE i jakoś mnie nie urzekł.

Też go używałam, niestety buzia się świeciła i oczywiście odcień był za ciemny......
ja też mam problem z odcieniem:(

Kayla, za ciemne wszsytkie? Czy inaczej? Ja też tak miałam.. Ale znalazłam :)
Ps.Buźka dla Ciebie :)

wiesz Beatka jakoś się nie mogę dopasować - co kupię to mi się wydaje nienaturalny bo ma inny odcień niż szyja - ciągle za ciemny....a przecież nie będę się cała smarować:)))

Na dekolt np. garnier - skóra muśnięta słońcem :)

A ładne odcienie ma Revlon,. Znalazłam idealny, jak moja skóra :)

ja od kilku lat używam revlonu, dla mnie to idealny kosmetyk, nie świece się, nie mam maski, jest super, zawsze kupowałam go w Duglasie, teraz się pokusiłam na zakup przez allegro, ale mam wątpliwości czy jest oryginalny, dlatego następny znów kupię w perfumerii
A ile kosztuje revlon w Duglasie?

Aga, a który Revlon?
Ja mam jeszcze resztki colorstay z softflex :)

wypróbowałam kilka rodzajów: własnie ten colorstay, colorstay z softflex, colorstay dry skin i jeszcze jeden, ale nie pamiętam-taki z "pompką". Dla mnie najlepszy jest ten zwykły colorstay, ale tak jak mówię zamówiłam przez allegro i chyba jest średni:((zawsze w zakręcanym słoiczku kupuję. Cena 69pln lub 72, zależy który:))na allegro około 40-50zł z przesyłką
Ja za ok. 50 zł kupowałam w galerii centrum :)

Ma parę minusów, ale ogólnie jest dobry!
No i te odcienie...

beata, revlona kupowałas w takiej cenie?? Jakaś super promocja czy tak normalnie?

Nie wiem czy promocja... Ale w GC ceny są dużo niższe niż w douglasie.

Ja polecam:
Bourjois Foundation 10 hour sleep effect
Ale niestety jeszcze niedostępny w Polsce (nigdzie nie widziałam)
Ja sobie zamówiłam z Angli :)
pozdrawiam

Dobrze, ze watek jeszcze nie zaginal, bo wlasnie wyprobowalam podklad i jestem zniesmaczona. Mammka - jezeli masz cere mieszana, to nie polecam Dermablend VICHY!
Wczoraj nalozylam przed 7.00 na buzke i efekt super:) No mowie sobie, fajnie jestem zadowolona, znalazlam super fluid. Pojechalam do pracy, ok. 9.00 patrze w lusterko i jestem w szoku - swiece sie jakbym sie oliwka wysmarowala a jak zaczelam do buzi przykladac bibulki matujace to caly podklad zostal na bibulkach. BEZNADZIEJNY!
Zeby tego bylo malo strasznie brudzi ubranie! Juz dawno nie spotkalam sie z takim ohydnym podkladem. Wiem, ze to kwestia skory, dla innej dziewczyny ten fluid bedzie dobry, ja go nie polecam dla dziewczyn z cera tlusta i mieszana!

Moge za to z pelnym przekonaniem polecic Lancome Maqui Mat, jest rewelka!

Ja wierzę, Habibi :) Wiem po sobie, dlatego dermablend nadal jest moim jedynie korektorem na jakieś brzydkie niespodziankki...

A ten Lancome - napiszesz coś więcej?

Beatka:) Dobrze, ze to nie tylko moje zdanie.
A Lancome jest bardzo delikatny, idealnie dopasowuje sie do odcienia skory, ja mialam Ultra Naturel - czy jakos tak;) Dobrze matuje, bez efektu maski. W Duglasie jest najdrozszy chyba 150 pln ale w Sephorze ok. 120 pln.
Warto podejsc po probke...

dziękuję :)

mam już do przetestowania double ware i lancome :)

A ja polecam ten unifiance z posaya - kosztuje chyba z 60 zł, więc mniej... A też jest super!!!

A maja probki w aptekach? Bo ja niestety sie spotkalam z tym, ze maja probki do wyprobownia na miejscu! Bylam w szoku, bo kto idac do apteki jest gotowy na nakladanie podkladu...

Vichy ma próbki w aptekach

A la roche - mają takie w pojemniczkach, nie każdy je jednak oddaje! Co uważam za głupie :) Ale wiem, że z odpowiednim podejściem można dostać próbkę podkładu la roche :) Ma ona większą pojemność niż te w saszetkach, więc starcza na więcej niż jedno nałożenie i mozna się dobrze zorientować, czy pasuje nam czy nie.

Haniu, ten BOURJOIS 10 hours sleepefect jest juz w PL :)
Wczoraj wzięłam próbki i juz wiem, że to będzie MÓJ podkład!!!
Jest rewelacyjny!!!

Ps.W douglasie jest teraz promocja, kosztuje 46 zł :)

ja polecam doublewear jest rewelacyjny ostatnio w piatek byłam na weselu i babeczka z sephory mi zrobiła makijaz trzymał sie matowiutki do 1:38 od 13:)rewelacja musze koniecznie kupic:)....no na codzien to uzywam unifiance fluidu bo jest megalekki nie obciaza skóry ,nie zatyka porów i jest na maxa naturalnie wygladajacy:)jak sobie mazne nim twarzyczke to nikt nie zauwaza ze mam podkład i tylko wciaz slysze pytanie jak ja to robie ze mam tak jednolita i gładka zdrowa skóre:)a nie mam:)bo mam lekko naczynkowa mieszana ze zdolnoscia do błyszczenia sie i powstawania czasami wyprysków(pojedynczych ale zawsze)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry