Widok

Dofinansowanie do przedszkola

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
czy któraś z Mam miala z tym do czynienia?
Na jakich zasadach się to odbywa i czy każdemu się należy??

Pozdrawiam i dziękuję :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jezeli dostajesz rodzinne to w przedszkolu placisz 20% mniej ale odejmuja tylko od oplaty stalej tzn. za posilki i zajecia dodatkowe placisz dormalnie
A gdzie to się załatwia? Bo ja dostaje rodzinne :)
W przedszkolu,trzeba zaniesc decyzje z mopsu ze masz przyznane rodzinne
image
O fajnie :) Dzięki!
dofinansowanie z urzedu parcy dostaje samotna matka na kores nie dluzszy niz 6 msc tylko najpierw musi przedstawic umowe z opiekunka lub rachunek z przeczkola
u nas w przedszkolu samotna matka musi przedstawic zaswiadczenie ze dostaje alimenty
image
Kurcze, nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego O_O

A co jeśli rodzinne dostajemy z MOPS-u w Gdańsku,
a moja córa chodzi do Przedszkola należącego do innej gminy?
image
image
czy to dofinansowanie tylko w panstwowych przedszkolach czy tez w prywatnych?
Będać w MOPS powiedzieli mi,że w tym roku niemają dofinansowania więc niewiem gdzie moglabym się po to zglosić.
Dostaję rodzinnę i zasilek dla samotnej matki....zlozylam juz papiery do przedszkola i może jak się zwolni miejsce w styczniu Amelka pojdzie do przedszkola abym mogla wkoncu iść do pracy , no ale jak wiadomo niewiem czy będzie mnie stać aby zaplacić za to przedszkole bynajmniej w pierwszym m-cu.

wlasnie w przedszkolu trzeba zaplacic za miesiac z gory ale moze bedac samotna matka pojda Ci na reke.Dzwon co miesiac do przedszkola i sie przypominaj
image
http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_66319.html
tydzien temu pojawila sie info o wlnych miejscach w przedszkolach
Iza, przedszkole nr 31 to jest to bok Ciebie, więc moze juz teraz by Ci Amelke przyjęli?
Alex tam przyjmują już 3 latki a Amesia będzia dopiero będzia miala w marcu.Ja chcę ją wyslać do przedszkola także kolo mnie ale kolo szkoly podstawowej nr 10 ...5 minut spacerkiem.
Szczegolnie dlatego ,że tam placi się gora 400 zl bo zalezy czy ma się dodatki dla dziecka czy nie..:)
Hopka do góry :)

Byłam dziś w urzędzie miasta i powiedziano mi,że ośrodek dofinansowania znajduję się w budynku rzemiosła bądź obok -dziewczyny wiecie gdzie to dokładnie?
Dziś już nie miałam czasu pójść i sprawdzić...
Z niepewnego źródla wiem,że najszybciej Niunia pójdzie do przedszkola od września,lecz ja już w sierpniu muszę mieć prace aby zaplacić za to przedszkole tak?Wiecie może czy dofinansowanie może być z wyprzedzeniem?
Ja się kompletnie na tym nie znam , nic a nic

Dzięki:))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry