Widok

Drobne i szczupłe 4-latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Drogie mamy,uspokójcie mnie choć trochę,mam bardzo drobnego synka,taka jego uroda bo my rodzice też szczupli,ale boję się że jest za mały.Wzrost 104 cm,waga 15,5.
Ile ważą i mierzą Wasze dzieci?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To wychodzi na to że mój troszkę za mały jest bo może waga znów nie najgorsza,ale ten wzrost?Mógłby być większy,dlaczego tak wolno rośnie,hmm
Zgadzam się z dziewczynami,dziecko ważące 12 kg to nie mieszczące się nawet w siatce centylowej,ja bym była tym zaniepokojona,dlaczego tak sie dzieje.
moja w sierpniu 4latka, 110cm i 15kg, zgrabniutka jest nie wygląda chudo:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Je różnie ale je obiady,zarówno mięso jak i zupy. Po narodzinach ważyła 2910kg. Miała badania krwi,hormonów tarczycy oraz moczu i wszystko wyszło ok. Ja i mąż szczupli i też zdrowi.
moja corka ma 3.7 mcy, wzrost ma 116cm a waga 15.2kg, niestety przez pewne wydarzenia w jej zyciu, spadla mi z 99centylu, na 75 z waga i przez pol roku monitorowanie, ps. mieszkam w uk, je wszystko oprocz miesa, jest wegetarianka, konsultacja z pediatra utwierdzil mnie, ze moze byc, ale ma miec rozbudowana diete, typu warzywa jesc itp, i dopiero jak miesiaczkuje sie, to jest utrata zelaza itp. oczywiscie, badania krwi wzorcowe sa, buty tez duzy bo z 29 wyrasta mi.
aha ja mam w pamieci cos co mi utkwilo, lepiej dziecko chudsze niz grubsze miec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja 3 latka i 7 miesięcy 98cm wzrostu i 14kg wagi
córek trochę starsza, bo 4 lata i 10 mc ale też z gatunku szczupaków.
114cm i 16,8 kg.
Mała ma 4 latka, wzrost 104 waga 14,4 ;) Apetyt jest, je więc ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Córeczka 4,5 roku 105 waga 16,5,ale jeszcze 3 miesiące temu ważyła
15 kg i mierzyła 102 cm
Pediatra stwierdziła,że taka jej uroda i już
Synek 3 lata 8 msc 109cm waga 16kg - wygląda jak mały kościotrupek ale pediatra twierdzi że jemu poprostu wszystko we wzrost idzie. O i stopy też u nas duże też 29
zuzka wzrost ma dobry ale waga.oczywiscie jak uwazasz. ja zrobilabym chociaz badania krwi i moze jakies witaminy czy cos.
moja prawie 4 latka ma 110 i 18 kg niecale.chuda jak szczypior.wszystkie spodnie spadaja.stopy jak u zlodzieja bo juz teraz 29 na jesien.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój prawie 4 latek (we wrześniu) mierzy niecałe 104 i ma równe 14 kg. Jest drugim od końca najniższym chłopcem w grupie w przedszkolu. Prawie zawsze był na 10 centylu. Taka jego uroda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
"...nie jest ważne, w którym centylu jest dziecko, ale ważne, żeby było mniej więcej ciągle w tym samym,..."

eee tylko wydaje mi się, ze 4,5 letnie dziecko wazace 12kg chyba raczej nie miesci się w zadnym centylu, popraw mnie jesli się mylę
podziwam cię za spokój
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moja ma dwa i pół ma 110cm i 22kg,trochę dużo,ale zgubi :P.

~niezalogowana asiuniab73

o matkoicorko czym ty ją karmisz:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
poza tym kiedyś mi jeden mądry pediatra powiedział, że w sumie nie jest ważne, w którym centylu jest dziecko, ale ważne, żeby było mniej więcej ciągle w tym samym, bo inaczej znaczy, że coś jest nie tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Apetyt ma kiepski, ale tak jak powiedziałam, nie przejmuję się tym, nie wpycham jej jedzenia na siłę, jak chce, to je, jak nie, to nie :) Ja też zawsze byłam niejadkiem i chudziną, jak zaczęłam dorastać, to mi "przeszło". Z wyglądu jest oczywiście chuda, ale nie wygląda jakoś patologicznie (nie ma nóżek jak zapałki). Zresztą jak tylko się urodziła, była malutka i lekka - 2,2 kg.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja 4ro latka ma 100cm wzrostu a waga 15 kg ale jest szczuplutka, a cały czas jest głodna ciągle je ale wybiega to od razu
zuzka,a dlaczego ona taka szczupła,jaki ma apetyt?
Nie, nie żartuję :) 12 kg i 104 cm
Żartujecie z tymi 12, i 13 kg,prawda?Może się pomyliliście,albo wzrost inny?No ale widzę że dziewczynek jest trochę drobniejszych,gorzej z chłopakami,te wielkie jak dąby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Moja córa ma 3 lata i 9 miesięcy. Waży około 13,5 kg i uważam że mogłaby być szczuplejsza. Jest po dziecięcemu pulchna. Wzrost to ok.104 cm. Jej koleżanki z grupy przedszkolnej mają identyczne wymiary (oczywiście nie wszystkie ale większość, w tym te najbliższe - jak idą razem, to wyglądają jak z jednej formy) a chłopcy, z paroma wyjątkami, są niżsi.
Sprawdź siatkę centylową ale chyba wszystko jest OK. :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry