Widok
moja corka ma 3.7 mcy, wzrost ma 116cm a waga 15.2kg, niestety przez pewne wydarzenia w jej zyciu, spadla mi z 99centylu, na 75 z waga i przez pol roku monitorowanie, ps. mieszkam w uk, je wszystko oprocz miesa, jest wegetarianka, konsultacja z pediatra utwierdzil mnie, ze moze byc, ale ma miec rozbudowana diete, typu warzywa jesc itp, i dopiero jak miesiaczkuje sie, to jest utrata zelaza itp. oczywiscie, badania krwi wzorcowe sa, buty tez duzy bo z 29 wyrasta mi.
aha ja mam w pamieci cos co mi utkwilo, lepiej dziecko chudsze niz grubsze miec.
aha ja mam w pamieci cos co mi utkwilo, lepiej dziecko chudsze niz grubsze miec.
Apetyt ma kiepski, ale tak jak powiedziałam, nie przejmuję się tym, nie wpycham jej jedzenia na siłę, jak chce, to je, jak nie, to nie :) Ja też zawsze byłam niejadkiem i chudziną, jak zaczęłam dorastać, to mi "przeszło". Z wyglądu jest oczywiście chuda, ale nie wygląda jakoś patologicznie (nie ma nóżek jak zapałki). Zresztą jak tylko się urodziła, była malutka i lekka - 2,2 kg.
Moja córa ma 3 lata i 9 miesięcy. Waży około 13,5 kg i uważam że mogłaby być szczuplejsza. Jest po dziecięcemu pulchna. Wzrost to ok.104 cm. Jej koleżanki z grupy przedszkolnej mają identyczne wymiary (oczywiście nie wszystkie ale większość, w tym te najbliższe - jak idą razem, to wyglądają jak z jednej formy) a chłopcy, z paroma wyjątkami, są niżsi.
Sprawdź siatkę centylową ale chyba wszystko jest OK. :D
Sprawdź siatkę centylową ale chyba wszystko jest OK. :D