Widok

Druga ciaza po 30tce..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem ze pewnie byl juz taki watek ale zakladam nowy bo mam metlik w glowie..zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko a ze mam 32 lata to mam spore obawy czy aby za stara nie jestem..maz nie widzi problemu z moim wiekiem a ja wrecz przeciwnie.....Sa tu mamy ktore rodziy po 30?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Asik, jest tu sporo mam po 30, i nawet niektore blizej 40stki.

ja nie czuje sie ataro, ale druga ciaze bardzo zle znioslam, duzo gorzej i sporo problemow, i absolutnie nie wiaze tego z wiekiem, 1 ciaza l.29 , druga 31.
mam teraz niecale 33 i mysle , ze mi czasami brak energii za lataniem za moja dwojka, do tego pogodzenie pracy na pelen wymiar itp, to jest czasami ciezke z energia.
natomiast maz jet blizej 40stki, i kategorycznie mowi dzieciom nie juz, i nie wyobraza nowordka w domu nastepnego za kilka lat, uwaza, ze bedzie za stary, i zabraknie energii na bieganie z dziecmi.

pzdr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
prosze nie szukaj dziury w całym ,masz mądrego męża .
A co maja powiedziec mamy które rodza pierwsze dziecko grubo po 30 ?

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam synka, urodzilam w wieku 32 lat ... jest super :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam, ja jestem taką mamą która urodziła 2 gie dziecko po 30. wiem co czujesz bo też przez to przechodziłam ale pocieszę cię i powiem ci że to była najlepsza decyzja w moim życiu. moja córa w tej chwili na 6 latek, to moje oczko w głowie, taty też! nie chcę się tu rozpisywać i zanudzać ale mogłabym godzinami opowiadać ile takie "późne " macierzyństwo ma zalet! oczywiście musisz znaleźć dobrego lekarza prowadzącego ciążę i jeżeli nie będzie żadnych przeciwskazań medycznych to naprawdę nie masz czego się bać. powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja urodziłam drugie dziecko ,na tydzień przed 33 urodzinami ,za stara to nigdy sie czułam i nadal się nie czuje .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ile Ty miałaś jak urodziłaś pierwsze - 20?
To już są absurdalne obawy, że 32 za stara na dziecko, albo kokieteria :p
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
"późne" macierzyństwo wg. mnie to w okolicach czterdziestki :-)
w okolicach trzydziestki to wg. mnie norma
sama urodziłam pierwsze dziecko w wieku 32 lat
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Hej, ja urodziłam syna majac 21 lat a córkę w wieku 32 lat. Absolutnie nie czuję się staro. U syna w klasie kilka mam rodziło podobnie jak ja. Różnica polega na tym, że odzwyczaiłam się od bycia mamą małego dziecka i początki były trudne, ale jak się poukłada plan dnia to jest ok :-) na placu zabaw poznałam kilka mam w podobnym wieku :-)
ja oboje dzieci urodziłam po 30. W zasadzie obaw nie miałam. Nie wpadłam na pomysł rodzenia wcześniej :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mojego synka urodziłam w wieku 31 lat, wszystko odbyło się bez jakichkolwiek problemów. Można powiedziec ciąża książkowa, synek okaz zdrowia. Teraz mam 34 i myślę nad drugim dzieckiem i tez mam różne obawy. Najchętniej to bym jeszcze z rok poczekała z zajściem w ciążę. Ale boję się, że będę już za stara.
No i żałuję, że tak długo dojrzewałam do bycia mamą, ale czasu się nie cofnie niestety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pierwsze dziecko urodziłam mając 20 lat,drugie mając 22lata,a trzecie 38lat i nie czuje się stara.Ne żałuje jest naszym oczkiem w głowie.
Dzieki Kochane. Dalysciew mi wiatru w skrzydla.
Moje pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32 lat:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym sie już nie zdecydowała po 30 rodzić- za dużo obaw że cos będzie nie tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19
u nas pierwsza ciążą - 33 lata, druga 36:)
Dzieciaki zdrowe, fanastyczne i bez problemu:)
NIe moje obaw, że jesteś za stara. Nawet gdybys rodziła teraz pierwsze dziecko to wsyztsko byłoby ok.
Moja koleżanka mając 42 lata urodziła teraz zdrową córkę:).
dzo dzieła:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie ten sam problem na tapecie - ja też mam 32 lata i 4- letniego synka :) ale akurat za stara się czuję, mam innego rodzaju obawy czy damy radę finansowo i czy ja jestem na to gotowa (te pieluchy, karmienie, ciąża) nie jestem pewna czy chcę przez to przechodzić jeszcze raz, ale bardzo bym chciała, żeby synek miał rodzeństwo :)
Ja mam moje 3 dziecko urodziłam mając 30 lat,teraz mam 35 lat i za rok chciałabym mieć czwarte:)Też myślę,że już "za stara" będę, i się boję,ale jednak bardzo bym chciała:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też urodziłam mając ponad 30 lat . Pierwsze dziecko miałam bardzo młodo (20lat) , a synek urodził się kiedy mialam 32 lata.Właśnie za 2 tyg kończy 5 lat :)
pierwsze 32, drugie 35, trzecie 38, co za bzdura,że za stara jesteś!!!
Do 40 obecnie kobiety rodzą coraz częściej. Rany po 20 kto by mi kazał dzieci mieć:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry